Opnieuw verschillende gevoelens na afgelopen speeldag, getuigen de krantenartikelen hieronder. Voetbal is en blijft een groot deel emotie !?!?

12 op 12 achter de rug, 26 knikkers en alleen aan de leiding… Tjah… wie klaagt, klaagt van weelde !?

Met een thuismatch tegen nieuwkomer Beernem op het programma kan er slechts één betrachting zijn: een 15 op 15 zowaar !?

Niettemin mogen we de komende opdracht niet onderschatten… ‘t is aan onze roodbroekjes om opnieuw 90 minuten alles te geven…

Vertrouwen mag/moet er zijn, zeker na onze winst bij het zwarte beest De Ruiter, niettemin zijn we best op onze hoede…

Supporters, op post!

 

Simon Vanmarcke – KFC Meulebeke: “Gevleide overwinning tegen mijn ex-ploeg”

Meulebeke – FC Meulebeke blijft netjes leider na een 1-2 overwinning op het veld van De Ruiter. “Het was wel een eerder gevleide zege”, geeft Simon Vanmarcke toe. “Zeg maar dat wij meer geluk hadden dan de thuisploeg. Zo kwamen wij op voorsprong met een owngoal en ons winnende doelpunt was een afgeweken schot. Het was eigenlijk een gelijkopgaande partij. Nu, we hebben het nooit gemakkelijk tegen De Ruiter. Mijn ex-ploeg staat trouwens onder zijn waarde geklasseerd. De Ruiter staat echt niet op zijn plaats met hun dertiende stek. Zij gaan ook niet onderaan de rangschikking blijven staan. Zij gaan nog veel punten pakken, dat is zeker.”

Mathias Piceu – SV De Ruiter : “Negen weken out maar direct weer in de ploeg”

Roeselare – Mathias Piceu kwam zondag voor het eerst aan de aftrap maar kon niet verhelpen dat SV De Ruiter met 1-2 verloor tegen leider Meulebeke. “Deze nederlaag hadden we niet verdiend”, aldus de Roeselarenaar. “De bezoekers gaven na de wedstrijd zelf toe dat de beste ploeg aan het kortste eind trok (met wie heeft die gesproken? (noot van uw dienaar)). Na negen weken blessureleed mocht ik me eindelijk nog eens uitleven op het veld. Donderdag had ik voor de eerste keer getraind en ik hoopte met de beloften te hervatten. Wegens spelersnood kwam ik meteen aan de aftrap en maakte ik zonder hinder de negentig minuten vol. Als straks de ziekenboeg leegloopt, kunnen we aan onze inhaalbeweging beginnen.”

VVC BEERNEM – Voorzitter Johan Lips vraagt zich af wat Beernem misdaan heeft bij scheidsrechters…

“De maat is vol, dit moet echt stoppen”

Beernem – VVC Beernem verloor met 1-2 van VV Tielt. “Ondermaatse arbitrage kostte ons al zes tot acht punten. Waarom doen ze ons dit aan?” vraagt een zwaar ontgoochelde voorzitter Johan Lips zich af.

Beernem voelt zich bekocht en geflikt. “Andere woorden zijn er jammer genoeg niet voor”, zucht voorzitter Johan Lips. “Vooral de lijnrechters acteren ondermaats. Als promovendus zijn zij een nieuw gegeven voor ons. Vandaar dat we misschien meer kritisch worden bekeken, maar daar kunnen we nog mee leven. Loepzuivere goals worden onterecht afgekeurd en verschillende keren werden we afgevlagd voor onterecht buitenspel. De maat is vol, dit moet echt stoppen. In twaalf wedstrijden kregen we al zes keer dezelfde lijnrechter en voor het duel met Tielt kwam er maar één lijnrechter opdagen. Maar goed, scheidsrechters maken fouten en dat doen voetballers ook. Het is menselijk, maar trop is te veel. In de tweede helft besliste de ref zelf over wie de wedstrijd zou winnen. Zelden zag ik onze afgevaardigden zo gefrustreerd aan het einde van een wedstrijd. Iedereen vraagt zich af waarom ze ons dat aandoen. Een antwoord heb ik zelf ook niet, maar het doet veel zeer. Zoiets maakte ik nooit eerder mee.”

Volgens T1 Stefan Schwarz was de rode kaart voor Rys het kantelmoment in de wedstrijd. “Na een overduidelijke fout op onze keeper stelde Tielt gelijk. In de slotfase scoorden ze de winning goal. Dit doet veel zeer en is moeilijk om te aanvaarden. Iedereen maakt fouten en het kan iedereen overkomen, maar dan moet je het achteraf durven toegeven”, aldus de Beernemse trainer.

(Sportwereld, 22/11/17)

EXTRA ARTIKELS: 2017 11 24 De Weekbode – Vanmarcke en Het Laatste Nieuws – Den Baes

.

Lappenmand/geschorst: Niemand geschorst bij KFCM. ** Gaethan Lannoo is hoogst onzeker en blijft last ondervinden. Maarten Lauwers lijkt geveld door klierkoorts. ** Beernem mist Ward Onderbeke (dubbel geel) en Björn Daeninck (3e geel karton) door schorsing.

Weetjes: Zondag 17 december is er terug de Footlunch, verzorgd door Ma Kwizien, voor de derby Meulebeke-Tielt! De uitnodigingen (zie onderaan) werden ondertussen verstuurd, schrijf tijdig in! ** Inmiddels vier spelers op één kaart van schorsing: Michel Kodia, Gaethan Lannoo, Dylan Vens en Martijn Wallican. ** De entourage van de beloften gaat op vrijdagavond 1 december gaan eten naar restaurant ‘t Veld, het is intussen al de 11e editie van dit etentje en er zijn inmiddels veertigtal inschrijvingen. ** Vrijdagavond 15 december Kerstfeest KFC Meulebeke! Iedereen welkom, uitnodiging onderaan!

Wafeltjesverkoop: De wafeltjesverkoop DV Foods ten voordele van onze clubwerking loopt ten einde… vergeet niet om ten allerlaatste dit weekend uw bestelling binnen te geven met gepast geld in een enveloppe!

Matchbal: café De Hazekapel – bij Martin, Doelstraat te Ingelmunster.

.

Eerste Elftal – VVC Beernem, zaterdag om 19u

Dr. Leo Abeele Stadion, Sportcentrum Ter Borcht.

Scheidsrechter: dhr. Lorenzo Room, bijgestaan door dhr. Manfred Mattelin en dhr. Guy Soens.

Cerkelladies Brugge B – Provinciale Dames, zondag om 14u

Domein Gulden Kamer, Geralaan 5, 8310 Sint-Kruis (Brugge), terrein 6.

Provinciale Beloften – Bl. Otegem, vrijdag om 19u30

Dr. Leo Abeele Stadion, Sportcentrum Ter Borcht.

Hulste Sp – Gewestelijke U21, zaterdag om 18u

Tieltsestraat, 8531 Hulste, terrein 1.

FOOTLUNCH 12-2017Kerstfeest KFCM 2017