25 november 2017
Score: 4 - 2

Match Report

Na de recente 12 op 12 ontving KFC Meulebeke nieuwkomer VVC Beernem op zijn Sportcomplex Ter Borcht. Met Zedelgem op 1 punt achterstand in de rangschikking had KFCM slechts één opdracht: de punten thuis houden en dus zo een onwaarschijnlijke vijftien op vijftien te pakken! Alweer geen wijzigingen op het wedstijdblad qua namen, wel verscheen Steve Dewitte – ten koste van Jony Den Baes – aan de aftrap. De partij stond onder leiding van dhr. Lorenzo Room.

In de 1e helft viel er al bij al niet veel te beleven: rood-wit was duidelijk de betere en baas, Beernem creëerde nauwelijks gevaar en mekkerde vooral op eigen ploegmakkers. Al na 2 minuten kopte Jari Bourgeois centraal op doel na een voorzet van Dylan Vens. Wat later fout op Mathias Vandewoestyne (net in/op/op de rand van de rechthoek!?)… Dylan Vens trapte de vrije trap voorbij alles en iedereen in de verste hoek: 1-0, meteen de voorsprong voor KFCM. Halfweg de 2e helft dé kans voor de verdubbeling: Martijn Wallican besloot zowaar van dichtbij op de doelman na een prima center van Brian Depondt. Meulebeke hield alles onder controle en ging rusten met de 1-0 tussenstand.

Na de pauze heel wat meer schrijfwerk… 3′ actie Jari Bourgeois aan de achterlijn, voorzet aan 1e paal weggewerkt — 11′ Jari Bourgeois met actie in de 16, kreeg een serieuze tik maar deed verder, Brian Depondt kon net niet bij de voorzet, de rebound van Martijn Wallican bracht ook niks teweeg — 13′ de ingevallen Gianluca Cardoen pakte uit met een prima afstandsshot, doelman Alexander Van Kerschaver tikte in hoekschop — 15′ verre vrijschop Gaethan Lannoo waarop Brian Depondt prachtig overhoeks binnenkopte: 2-0! — 24′ Jari Bourgeois op snelheid alleen richting doel, eens voor de doelman trapt hij het leder zowaar over de lat — 28′ hoekschop Beernem kopte Jeroen Lauwers aan de 2e paal overhoeks binnen (2-1), hun 1e echte kans… — 32′ na actie en voorzet op rechts van Jari Bourgeois laat de ingevallen Gaël Vandersteene de 3-1 liggen — 34′ dan toch 3-1… Jari Bourgeois draaide zich centraal voor doel en trapte de bal rechtsonder binnen — 37′ trap van de bezoekers, Daan Ronse met zijn 1e en laatste redding en tikte het leder fraai over, op deze hoekschop bleef de bal hangen en lukte Axel De Loof de 3-2, opnieuw spanning in de match — 38′ op voorzet Brian Depondt kopte Jari Bourgeois de 4-2 binnen — 45′ Jari Bourgeois met de 5-2 aan de voet maar het nieuwe scorebord bleef op 4-2.

Verdiende en logische zege van onze roodbroekjes, de spanning in het slot van de match was onnodig, de partij had al veel langer gespeeld moeten zijn geweest. Soit, de 3 knikkers zijn binnen en KFCM pakt zo een 15 op 15! De vreugde en enthousiasme had wel iets groter mogen zijn na afloop… We zitten terug in de flow dat ‘winnen logisch is geworden’ maar dat is het verre van… Net als vorig seizoen leven we in een zeldzame hoogconjunctuur, genieten is dan ook de boodschap want het kan snel keren. Zo is er volgende zaterdagavond de lastige trip naar Oudenburg…

Een sportief goed weekend want ook de beloften wonnen hun match thuis tegen Otegem (verslag onder ‘ploegen-beloften-verslagen’) en de U21 gingen met de overwinning aan de haal op Hulste, 1-2!

KFCM: Ronse, Dewitte (46′ Cardoen), Verschueren (46′ Den Baes), Vandewoestyne, Kodia, Bourgeois, Depondt, Lannoo (66′ Vandersteene), Vanmarcke, Vens en Wallican. Doelman Toebaert viel niet in.

Beernem: Van Kerschaver (69′ Cabooter), Naeyaert, Eeckhout, Landuyt, Devos (65′ Claeys), Dekens, De Loof, Delputte (58′ Bader Mohamed), Lauwers, Rys en Hellebuyck. Claeys viel niet in.

Gele kaarten: /

Doelpunten: 9′ Vens (1-0), 60′ Depondt (2-0), 73′ Lauwers (2-1), 79′ Bourgeois (3-1), 82′ De Loof (3-2) en 83′ Bourgeois (4-2).

Beeldmateriaal: klik hier.

Wedstrijdleiding: dhr. Lorenzo Room, bijgestaan door dhr. Manfred Mattelin en dhr. Guy Soens.

Volgende wedstrijd: WS Oudenburg – KFCM, zaterdag 2 december om 19u.

FOOTLUNCH 12-2017Kerstfeest KFCM 2017

 save the date

 

Lineup

1. RONSE Daan
5. POPELIER Jarne
6. VERSCHUEREN Tom
7. VANDEWOESTYNE Mathias (C)
9. KODIA Michel
11. PLATTEAU ThorbenGoalGoal
12. DEPONDT BrianGoal
13. LANNOO Gaethan
14. VANMARCKE Simon
17. VENS DylanGoal
18. WALLICAN Martijn

Subs

2. DEN BAES JonySub6
8. DEGRANDE EmielSub13
10. CARDOEN GianlucaSub5
22. TOEBAERT Simon