Volledige kalender Provinciale Beloften 2022-2023 komt onderaan deze pagina.

.

28/04/23 – 20u - KFC Meulebeke vs SV Jabbeke: 0-2.

Laatste wedstrijd van het seizoen, een duel tussen ploegen uit de top 5. De eerste echte poging viel halverwege de 1e helft met een actie via Matteo Couwyzer, keeper bracht redding -ver uit zijn doel-, de rebound voor open doel van Gilles George vloog naast. Wat later de kans voor Jari Planckaert, een lage schuiver duwde de bezoekende doelman nog net in hoekschop. Wat later de 1e keer Jabbeke, Siebe Vanhouwe bracht redding maar de rebound ging van dichtbij binnen, 0-1.  Op slag van rust moest goalie Siebe Vanhouwe zich reppen… rust: 0-1. Na de pauze viel te snel en te gemakkelijk de 0-2, niettemin ging rood-wit op zoek naar het (verdiende) tegendoelpunt. De beste poging viel nog via Brent Van Belle & Matteo Couwyzer maar de nul bleef op het bord. Wedstrijd waarin veel meer zat voor KFCM dan deze nederlaag, de beloften eindigen wel op een knappe 5e plaats!

KFCM: Vanhouwe, Taveirne, Janssens (46′ Duyck), Vandendriessche (57′ Lammertijn), Dejonckheere, Planckaert (70′ Verkinderen), Van Belle (81′ Janssens), De Bruyne, George Gr, George Gi (27′ Noiret) en Couwyzer (75′ Vandendriessche).

Doelpunten: 33′ (0-1) en 55′ (0-2).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

21/04/22 – 20u – Snaaskerke vs KFC Meulebeke: 5-0 ff.

Forfait wegens te kort aan spelers die beschikbaar waren te spelen op vrijdagavond…

++++++++++++++++++++++++++++++++++

06/04/23 – 20u – KFC Varsenare vs KFC Meulebeke: 4-2.

KFCM speelde met: Leys, Taveirne Vanhalewyn, Deceuninck, Dejonckheere, Planckaert, Duyck, Janssens, De Bruyne, Noiret, George Gr, George Gi, Declercq S, De Bel en Dekimpe.

++++++++++++++++++++++++++++++++++

31/03/23 – 20u - KFC Meulebeke vs SK Oostnieuwkerke: afgelast.

Afgelast door de slechte weersomstandigheden.

++++++++++++++++++++++++++++++++++

24/03/23 – 20u – Exc. Zedelgem vs KFC Meulebeke: 3-9.

KFCM kende een slecht matchbegin want na vier minuten stond het al te snel en vooral te gemakkelijk op achterstand nadat eerst een loeier op de lat weg spatte. Tellen later opnieuw Zedelgem, doelman Dylan Leys pakte uit met een knappe redding. Even na het kwartier de eerste maal Meulebeke, vrijschop met Siebe Declercq, Brent Van Belle kopte de open kans aan de 2e paal zowaar naast. Uitstel want bij de volgende kans trapte Nicolas Noiret laag overhoeks binnen (1-1). De trend was gezet want plots op 10′ tijd stond het 1-4: Gilles George met twee treffers – de 1e op assist van Jelle De Bruyne – en een strafschop via speler-trainer Siebe Declercq. De rust werd bereikt met een 2-4 tussenstand maar meteen na de rust nam Hierro Verbeke alle twijfels weg met een heerlijk doelpunt (2-5). Het doelpuntenfestival bleef maar duren, enkele knappe aanvallen en doelpunten via tweemaal Brent Van Belle en nogmaals tweemaal Hierro, die zo een hattrick lukte, leidde tot een vooroorlogse 3-9 eindscore!

KFCM: Leys, Vanhalewyn, Dejonckheere (46′ Planckaert), Van Belle, De Bruyne, Verbeke (60′ Noiret), Noiret (46′ Janssens), George Gr, George Gi (68′ Verbeke), Declercq S (62′ Dejonckheere) en Dekimpe (71′ George Gi).

Doelpunten: 4′ (1-0), 19′ Noiret (1-1), 20′ en 28′ George Gi (1-2 en 1-3), 31′ Declercq S (1-4, pen), 37′ (2-4), 49′ Verbeke (2-5), 56′ (3-5), 70′ Van Belle (3-6), 75′ Verbeke (3-7), 77′ Van Belle (3-8) en Verbeke (3-9).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

17/03/23 – 20u - KFC Meulebeke vs SV Bredene: 1-2.

Meulebeke begon prima aan de wedstrijd tegen de leiders van Bredene en kwam al snel op voorsprong. Na een mooie actie van Jelle De Bruyne volgde de voorzet, het was Siebe Declercq die overhoeks binnen trapte (1-0). Iets over het kwartier Hierro Verbeke met de actie & voorzet, Nicolas Noiret trapte van op de zestien, redding doelman. Na een hoekschop via Hierro Verbeke belandde de bal aan de 2e paal bij Nicolas Noiret, prima poging in één tijd maar wederom redding doelman. Toen iedereen zich verzoende met een 1-0 ruststand, gaf rood-wit de gelijkmaker op slag van rust cadeau (1-1). De bezoekers kwamen iets beter uit de kleedkamer en rond het uur volgde cadeau nummer 2: een te opzichtige fout en strafschop voor KSVB… en zo stond het even later 1-2! Bredene bleef met de lange bal spelen, KFCM probeerde te voetballen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Nicolas Noiret (net geen buitenspel maar talmde te lang) en Brent Van Belle (werkte centraal alleen voor doel over) kwamen niet tot scoren. Verdienstelijke partij van onze roodbroeken tegen de leider!

KFCM: Vanhouwe, Taveirne, Dejonckheere, Vanhalewyn, Van Belle, De Bruyne, Noiret, Verbeke (60′ Lammertijn), George Gr, Declercq S en Dekimpe.

Doelpunten: 7′ Declercq Siebe (1-0), 44′ (1-1) en 61′ (1-2, pen).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

10/03/23 – 20u – Club Roeselare vs KFC Meulebeke: 4-6.

KFCM speelde met: Leys, Dejonckheere, Vandendriessche, Vanhalewyn, Van Belle, De Bruyne, Beernaert, Duyck, Noiret, Verbeke, Dekimpe, Borms, Van der Veken, George Gr en George Gi.

++++++++++++++++++++++++++++++++++

03/03/23 – 20u - KFC Meulebeke vs SK Eernegem: 3-0.

Al bij al logische en vlotte zege voor de thuisploeg die snel op voorsprong kwam via Nicolas Noiret, hij glipte door de buitenspelval -op aangeven van Hierro Verbeke- en werkte beheerst af. Meteen na de pauze het eerste echte gevaar van Eernegem, onbegrijpelijk dat men niet tot scoren kwam voor het open doel. Rond het uur geraakte de bal niet weg bij de bezoekers, de ingevallen Kylliandro Sterckx kwam uiteindelijk tot scoren (2-0). De kanaries eindigden nog met tien nadat Nicolas Noiret op de rand van de zestien werd neergehaald. In het slot viel het derde doelpunt, Nicolas Noiret met de prima voorzet, aan de 2e paal werkte Brent Van Belle binnen (3-0).

KFCM: Vanhouwe, Taveirne, De Wulf (63′ Janssens), Dejonckheere (75′ Vandendriessche), Vanhalewyn (70′ Van Belle), Vandendriessche (46′ Sterckx), Van Belle (46′ De Bruyne), Noiret, Verbeke, George Gr en George Gi.

Doelpunten: 14′  Noiret (1-0), 57′ Sterckx (2-0) en 85′ Van Belle (3-0).

Rode kaart: 82′ Degryse (SKE).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

24/02/23 – 20u – KSC Blankenberge vs KFC Meulebeke: 3-0.

Flauwe wedstrijd van onze roodbroeken tegen een sterk Blankenberge. Toch was de 1e beste kans voor Meulebeke halfweg de 1e helft, Nicolas Noiret trok alleen richting doel maar besloot voer. KSCB reageerde met twee prima pogingen maar telkens stond goalie Siebe Vanhouwe attent te keepen. Op slag van rust viel alsnog een doelpunt, eentje met een strik rond: 1-0. Meteen na de pauze leek de kustploeg de match in definitieve plooi te leggen met een mooi uitgespeelde aanval (2-0). Meulebeke was niet bij machte om iets terug te doen, de prestatie was te laks en Blankenberge diepte de score verder uit tot 3-0. In de slotfase tikte Siebe Vanhouwe een bal van onder de lat in hoekschop en vermeed zo een afstraffing. Logische en verdiende winst voor de thuisploeg, rood-wit mag zo snel mogelijk de match vergeten.

KFCM: Vanhouwe, Taveirne, Deceuninck, De Bel, Van Belle (46′ Beernaert), Vandendriessche, Noiret (65′ Van Belle), Verbeke, George Gr, George Gi (63′ Planckaert) en Van der Veken (60′ Planckaert).

Doelpunten: 44′ (1-0), 51′ (2-0) en 76′ (3-0).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

16/02/23 – 20u - KFC Meulebeke vs Dosko Beveren: 1-0.

De inhaalwedstrijd op donderdagavond tegen Dosko Beveren had weinig om het lijf, ondanks heel wat A-kernspelers die uit blessure kwamen of nog maar weinig minuten maakten bij het 1e elftal. Rond het openingskwartier viel het enige doelpunt van de avond, Thibaut Verbrugghe bezorgde het winnende doelpunt op een schoteltje voor Jan-Thomas Kerkhof (1-0). Even na het halfuur kopte Thibaut Verbrugghe op hoekschop onbegrijpelijk naast en op slag van rust devieerde Hierro Verbeke, via een bezoeker, het leder tegen de paal. In de 2e helft behield Meulebeke de controle maar echte kansen bleven uit. Het was zelfs Dosko Beveren die bij een zeldzame trap dicht bij een doelpunt was.

KFCM: Vanhouwe (46′ Leys), Den Baes (46′ George Gr), Vanhalewyn, Dejonckheere (61′ Janssens), Vanbrabandt, Declercq A (46′ Van der Veken), Taillieu, Kerkhof, Verbeke, Verbrugghe en Dekimpe (82′ Dejonckheere).

Doelpunten: 13′ Kerkhof (1-0).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

27/01/23 – 20u - KFC Meulebeke vs VV Tielt: 3-2.

De bezoekers profiteerden in de beginfase al meteen van de foutjes bij KFCM. Balverlies centraal werd al na twee minuten kordaat afgestraft. En op de eerste corner ging het alweer fout achterin. De klok wees 4 minuten aan maar tegelijk ook de 0-2. Even doorslikken… dat was duidelijk. De thuisploeg kon er na stilaan combinerend kansen creëren en op het halfuur lukte Gilles George, op assist van broer Griffin, de aansluitingstreffer. Jan-Thomas Kerkhof werd even later met een lange bal bediend, hij ging solo op doel af en talmde niet: 2-2. Nog voor rust trof Jan Thomas Kerkhof de deklat. Rust 2-2. Na de pauze ontbraken echte doelkansen aan beide kanten. Een kwartier voor affluiten stuurde op de rechterflank Jan-Thomas Kerkhof  de bal perfect in de looplijn van Gilles George. Met een strak grond scherend schot bracht hij zijn team op voorsprong. VV Tielt dreigde nog op een vrije trap nabij de rand van de zestien: de score wijzigde niet meer. Rood-wit liet zeker niet zijn beste wedstrijd zien, maar hield de driepunter uiteindelijk in eigen rangen.

KFCM speelde metSiebe Vanhouwe, Miel Taveirne, Nathan Vanhalewyn, Loucka Beernaert, Eduard Dejonckheere, Robbe Vandendriessche, Jan-Thomas Kerkhof, Kylliandro Sterckx, Kamal Ouarane, Hierro Verbeke, Nicolas Noiret, Mattice Dekimpe, Griffin en Gilles George.

Doelpunten: 2′ (0-1), 4′ (0-2), 30′ George Gi (1-2), 34′ Kerkhof (2-2) en 74′ George Gi (3-2).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

20/01/23 – 19u30 – De Haan vs KFC Meulebeke: 1-2.

KFCM speelde met: Vanhouwe, Duyck, Vanhalewyn, Beernaert, Janssens, Vandendriessche, Sterckx, Van Belle, Noiret, George Griffin, Dekimpe en George Gilles.

Doelpunten: Beernaert & George Gilles.

++++++++++++++++++++++++++++++++++

13/01/23 – 20u - KFC Meulebeke vs Dosko Beveren: afgelast.

Watersnood op Ter Borcht na de overvloedige regenval de voorbije dagen.

++++++++++++++++++++++++++++++++++

17/12/22 – 14u – KVC Ardooie vs KFC Meulebeke: 2-7.

KFCM speelde met: Leys, Vanhalewyn, Verbeke, Beernaert, George Gilles, Noiret, Declercq Siebe, De Bruyne, George Griffin, Ouarane, Duyck, Vandendriessche en Janssens.

Doelpunten: (1-0), George Gilles (1-1 en 1-2), (2-2), Declercq Siebe (2-3), Noiret (2-4), Declercq Siebe (2-5), George Gilles (2-6) en Noiret (2-7).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

09/12/22 – 20u – SV Jabbeke vs KFC Meulebeke: 2-1.

Moeilijke omstandigheden voor de wedstrijd tegen de 2e en 3e uit het klassement, uiteindelijk werd beslist om de wedstrijd, ondanks de vele mist, toch te laten starten. Veel viel er doorheen de wedstrijd niet te beleven, een misverstand op het middenveld leidde een counter in voor de thuisploeg, de 1e poging op doel verdween onder de goalie binnen: 1-0. Meteen na de pauze opnieuw een misverstand, ditmaal achterin, Jabbeke bedankte voor een 2e keer: 2-0. Rood-wit knokte zich terug in de match en nam het voortouw, de verdiende aansluitingstreffer lukte Jelle Van der Veken (2-1). Meulebeke bleef op zoek naar de (logische) gelijkmaker maar het wilde maar niet lukken. Gilles George was er het dichtste bij… hij trof echter de paal! Onverdiende nederlaag.

KFCM: Vanhouwe, Taveirne, Vanhalewyn, De Bruyne (87′ George Gr), Verbeke, Verbrugghe (64′ Beernaert), George Gi, Van der Veken (63′ Noiret), Declercq S, George Gr (70′ Vandendriessche) en Dekimpe.

Doelpunten: 35′ (1-0), 47′ (2-0) en 57′ Van der Veken (2-1).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

02/12/22 – 20u - KFC Meulebeke vs KSK Snaaskerke: 4-1.

KFCM leek goed aan de partij te beginnen met een actie Robbe Vandendriessche – Rémi Deceuninck, een goeie voorzet volgde waardoor Gilles George centraal voor doel verscheen maar besloot op de bezoekende keeper. Snaaskerke antwoordde op de counter, bal net voorlangs. Uitstel zo bleek, een ver afstandsschot verdween in de verste kruising: 0-1. Siebe Vanhouwe moest even later de meubelen redden en voorkwam een grotere achterstand. Toen iedereen dacht met een 0-1 te gaan rusten, vielen alsnog twee doelpunten in evenveel minuten via Gilles George en Nicolas Noiret (2-1). Meteen na de pauze een collectieve aanval via Nicolas Noiret – Jelle De Bruyne – Hierro Verbeke met Jelle Van der Veken als afwerker van dienst. Doelman Siebe Vanhouwe voorkwam de 3-2 en aan de overzijde trok Nicolas Noiret alleen op doel maar kon niet besluiten. Een kwartier voor het einde verscheen de eindstand op het bord: Gilles George met een knappe bal naar Nicolas Noiret die ditmaal de netten deed trillen: 4-1.

KFCM: Vanhouwe, Vanhalewyn, Deceuninck, Ouarane (9′ Beernaert), Vandendriessche (36′ Noiret), De Bruyne, Verbeke, Verbrugghe (72′ Vandendriessche), George Gi, Van der Veken en Dekimpe (63′ Janssens).

Doelpunten: 12′ (0-1), 42′ George Gi (1-1), 43′ Noiret (2-1), 49′ Van der Veken (3-1) en 72′ Noiret (4-1).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

18/11/22 – 20u – SK Oostnieuwkerke vs KFC Meulebeke: 0-6.

Vlotte zege bij de rode lantaarn.

KFCM speelde met: Vanhouwe, Verbeke, Couwyzer, Sterckx, George Gr, George Gi, Owusu, Dekimpe, Beernaert, Vanhalewyn, Deceuninck, Planckaert, Dejonckheere en Declercq S.

Doelpunten: Couwyzer, Declercq S (2), George Gi en Planckaert (2).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

10/11/22 – 20u - KFC Meulebeke vs Exc. Zedelgem: 2-0.

Rustige wedstrijd waarin Meulebeke al snel op voorsprong kwam: voorzet Siebe Decelercq en Senne Vanbrabandt besloot in de linkerbenedenhoek (1-0). KFCM behield de controle, aan de overzijde pakte Julien Van Volcem uit met een prima redding na een bezoekende poging van dichtbij. Ook de 2e helft bracht weinig animo. Rood-wit duwde dan toch het gaspedaal even in en het resulteerde in de dubbele voorsprong via Gilles George na voorbereidend werk van Mattice Dekimpe. Zedelgem was nog dicht bij de 2-1 maar trof de lat.

KFCM: Van Volcem, Vanhalewyn (74′ Noiret), Taveirne, Soenens, Vanbrabandt, Declercq S (46′ Beernaert), Verbeke, Couwyzer (46′ George Gi), George Gr, Owusu (69′ Dejonckheere) en Dekimpe.

Doelpunten: 9′ Vanbrabandt (1-0) en 53′ George Gi (2-0).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

04/11/22 – 20u – KSV Bredene vs KFC Meulebeke: 3-1.

Op het nieuwe kunstgrasveld van Bredene was het even wennen, niettemin waren de eerste halve kansjes voor Meulebeke. De thuisploeg reageerde halfweg de 1e helft met twee pogingen van dichtbij maar telkens was goalie Siebe Vanhouwe bij de pinken. Na nonchalance bij rood-wit volgden nog twee kansen voor KSVB, de ene op de kruising, de andere net voorlangs. Toch was het Meulebeke die op voorsprong kwam, Jelle De Bruyne pakte uit met een fraai afstandsshot en het stond 0-1! Lang bleef het niet overeind, een paar luttele seconden: 1-1, meteen de ruststand. In de 2e helft had Meulebeke het moeilijk, mede ook door het feit dat sommigen niet op hun niveau speelden. Bredene trof de lat en even na het uur volgde de voorsprong, ook al met een heerlijke trap van ver (2-1). De bezoekers deden nog een poging met twee kopballen van de ingevallen Nicolas Noiret (de 1e bij assist Hierro Verbeke, de 2e bij een prima bal van Robbe Vandendriessche) maar het was de kustploeg die in het slot de match in een definitieve plooi legden.

KFCM: Vanhouwe, De Bruyne, Taveirne, Van der Veken (59′ Noiret), Verbeke, George Gr (46′ Vanhalewyn), Vandendriessche, George Gi, Owusu, Soenens (46′ Dejonckheere) en Van Belle.

Doelpunten: 38′ De Bruyne (0-1), 39′ (1-1), 69′ (2-1) en 86′ (3-1).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

28/10/22 – 20u - KFC Meulebeke vs Club Roeselare: 6-2.

Uitstekend begin met een pegel van Jelle Van der Veken op de lat, de tweede bal was voor Gilles George die met een lage schuiver de score openende (1-0). Op counter stond het plots vanuit een scherpe hoek terug gelijk: 1-1.  Het bleef bij een actie = doelpunt, ditmaal met een knappe actie Jelle Van der Veken, vrij gedraaid en linksonder raak: 2-1. Na een duwfout op Roosevelt Owusu mocht het spel door, ex-KFCM’er Djordy Tack alleen in de zestien maar goalie Siebe Vanhouwe kwam knap tussen. Voor de rust nog tweemaal rood-wit, Jelle De Bruyne besloot voorlangs & Senne Vanbrabandt trof in de laatste seconde nog de paal. Na de pauze direct prijs: Gilles George trapte mooi in één tijd binnen op assist van Jelle Van der Veken, 3-1. Roeselare was van slag en kwam nog nauwelijks in het spel voor, Gilles George scoorde zijn derde treffer van de avond en ook de ingevallen Nicolas Noiret pikte zijn doelpuntje mee (5-1). Even ervoor ontsnapte doelman Siebe Vanhouwe aan rood toen hij uit de zestien een bezoeker foutief stopte, de gele kaart volgde. Op hoekschop van Rémi Deceuninck kopte Jelle De Bruyne zijn welverdiende goal binnen (6-1) en Club Roeselare milderde in de slotfase nog tot 6-2.

KFCM: Vanhouwe, De Bruyne, Taveirne, Vanbrabandt, Van der Veken (66′ Noiret), Verbeke (46′ Van Belle), George Gr, Vandendriessche (73′ Deceuninck), George Gi, Owusu (46′ Dejonckheere) en Dekimpe.

Doelpunten: 2′ George Gilles (1-0), 5′ (1-1), 14′ Van der Veken (2-1), 46′ en 68′ George Gilles (3-1 en 4-1), 74′ Noiret (5-1), 75′ De Bruyne (6-1) en 78′ (6-2).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

21/10/22 – 20u – SK Eernegem vs KFC Meulebeke: 5-0 ff.

Reeds in oktober forfait… ongezien in de laatste 15 jaar. Forfait wegens te kort aan spelers die beschikbaar waren te spelen op vrijdagavond…

++++++++++++++++++++++++++++++++++

14/10/22 – 20u - KFC Meulebeke vs KSC Blankenberge: 2-4.

Weinig of niks te beleven in een zeer matig eerste halfuur. Tot het plots op minuut 32 0-1 werd, te gemakkelijk. Blankenberge kreeg erdoor vertrouwen en wist nog voor de rust de 0-2 te prikken. Na de pauze, iets voor het uur, Siebe Declercq met een actie en uiteindelijk de voorzet, de ingevallen Bjarne Janssens lukte de 1-2. Met de 1-3 leek de match gespeeld maar Jari Planckaert leek daar anders over te beslissen. Het pakte het leder knap en vlamde van ver heerlijk de bal hoog in doel tegen de touwen, wat een doelpunt! De euforie was echter van korte duur want meteen lukten de bezoekers de beslissende 2-4.

KFCM: Vanhouwe (62′ Leys), Deceuninck, Taveirne, George Gr, Vanhalewyn (17′ Planckaert), Dejonckheere, Noiret (32′ Janssens), Beernaert (37′ Sterckx), George Gi (53′ Noiret), Declercq S (74′ Beernaert) en Dekimpe.

Doelpunten: 32′ (0-1), 43′ (0-2), 58′ Janssens (1-2), 68′ (1-3), 70′ Planckaert (2-3) en 71′ (2-4).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

29/09/22 – 20u - KFC Meulebeke vs FC Varsenare: 3-1.

Een matige eerste helft bleef lange tijd zonder enige doelkans. Jony Den Baes probeerde het van op afstand en via de onderkant deklat ging de bal binnen (38′ 1-0). Drie minuten later werd een thuisaanval afgebroken en de bezoekers counterden perfect: doelman Dylan Leys was kansloos (41′ 1-1). Na de rust vond de thuisploeg het betere samenspel met vlotte combinaties. Het rendeerde: Robbe Vandendriessche bereikte Aaron Borms en die schoof met zijn linker binnen (53′ 2-1). Gilles George legde bij een fraaie aanval de bal achteruit en Robbe Vandendriessche talmde niet (68′ 3-1). Varsenare werd op eigen helft teruggedrongen; doelman Dylan Leys kreeg nog weinig werk op te knappen. In de slotfase strandde een actie van Brent Van Belle op de deklat. Meteen de vierde opeenvolgende zege.

KFCM: Leys, Taveirne, Vandromme, George Gr, Dekimpe, Den Baes, Borms, Declercq S, Vandendriessche, George Gi, Kerkhof, Dejonckheere, Van Belle, Deceuninck en Beernaert.

Doelpunten: 38′ Den Baes (1-0), 41′ (1-1), 53′ Borms (2-1) en 68′ Vandendriessche (3-1).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

23/09/22 – 20u – VV Tielt vs KFC Meulebeke: 1-4.

Verdiende en overtuigende derbywinst van onze roodbroeken in Tielt. De eerste bezoekende pogingen waren via Gilles George, Loucka Beernaert en Jan-Thomas Kerkhof (lat). Ook aan de overzijde viseerde VV Tielt het doelhout. Gilles George verscheen rond het halfuur voor de doelman maar de doelman redde, de rebound via Jony Den Baes verdiende meer. Even voor de rust dan toch 0-1, Jan-Thomas Kerkhof knalde het leder hoog in doel. Na de pauze bediende Siebe Declercq Robbe Vandendriessche (0-2) en op een perfecte counter en voorzet van Jan-Thomas Kerkhof werkte een thuisspeler, net voor de neus van de mee opgerukte Michiel Vandromme, de bal in eigen doel (0-3).  Met de 1-3 leek er terug wat spanning in de match te komen maar met zijn tweede van de avond nam Robbe Vandendriessche met een mooie pegel alle twijfels weg.

KFCM: Vanhouwe, Den Baes, Deceuninck (64′ Taveirne), Kerkhof (69′ Van Belle), Dejonckheere, Declercq S (75′ George Gr), Beernaert (46′ Noiret), Vandendriessche, George Gi (81′ Beernaert), Vandromme en Dekimpe.

Doelpunten: 37′ Kerkhof (0-1), 56′ Vandendriessche (0-2), 64′ own (0-3), 75′ (1-3) en Vandendriessche (1-4).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

16/09/22 – 20u - KFC Meulebeke vs De Haan: 5-2.

De Haan leek goed gestart maar het was Meulebeke die meteen op voorsprong kwam bij de 1e kans. De doelman loste bij de poging van Mattice Dekimpe, Nicolas Noiret was bij de pinken: 1-0. Halfweg de 1e helft geharrewar voor het doel van KFCM, de bal geraakte uiteindelijk weg. Wat later een counter waarna Mattice Dekimpe op de rand van de zestien aangetikt werd, Nathan Vanhalewyn zette de elfmeter om: 2-0. Aan de overzijde bracht Siebe Vanhouwe prima redding op een goeie bezoekende poging en Gilles George wist met een mooie kopbal, op assist Jelle De Bel, de 3-0 te scoren. De prima actie en pegel van de wederoptrenende Aaron Borms (lat over) verdiende meer en op slag was goalie Siebe Vanhouwe attent en pakte uit met een mooie reflex. De 2e helft leek overbodig, zeker toen voor het uur het al 4-0 werd via Nicolas Noiret, assist Loucka Beernaert. Toch kwam er een kwartier voor het einde nog wat spanning toen De Haan plots naderde tot 4-2 op het moment dat onze roodbroekjes wat nonchalant werden. In de slotfase werd het nog 5-2, terug op strafschop via kapitein Nathan Vanhalewyn.

KFCM: Vanhouwe, Deceuninck, Vanhalewyn, Borms (46′ Vandendriessche), Taillieu, Dejonckheere, De Bel, Noiret (82′ George Gi), Beernaert (62′ Sterckx), George Gi (69′ Planckaert) en Dekimpe (75′ Beernaert).

Doelpunten: 6′ Noiret (1-0), 22′ Vanhalewyn (2-0, pen), 34′ George Gi (3-0), 54′ Noiret (4-0), 67′ (4-1), 74′ (4-2) en 90′ Vanhalewyn (5-2, pen).

Rode kaart: 90′ Hekelsom (2x geel in dezelfde minuut) (De Haan).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

09/09/22 – 20u - KFC Meulebeke vs Dosko Beveren: 0-6.

KFCM speelde met: Vanhouwe, Duyck, Vanhalewyn, Taillieu, De Bruyne, Vandendriessche, Vandromme, Declercq, Noiret, Beernaert, Deceuninck, Dejonckheere, Janssens, Van der Veken en Leys.

Doelpunten: Declercq (0-1 en 0-2), Van der Veken (0-3), Vandromme (0-4), Vandendriessche (0-5) en (0-6).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

Finale MLS-CUP – 06/09/22 – 19u30 - KFC Meulebeke vs WS Lauwe: 5-2.

De finale begon allesbehalve goed voor de thuisploeg, na 13′ stond het al 0-2 in het krijt: de 0-1 veel te gemakkelijk toegestaan, de 0-2 na al dan niet buitenspel. Meulebeke reageerde via acties Thomas Hollebeke en Arthur Declercq, laatstgenoemde devieerde de paal. Ook Jelle Van der Veken kreeg zijn kans maar oog in oog met de bezoeker besloot hij pal op de doelman. Iets over het halfuur dan 1-2, Arthur Declercq bediende Jelle Van der Veken die vervolgens afwerkte. Meteen na de pauze stak WS Lauwe een handje toe, met een (mooie) terugspeelbal verdween de bal over doelman Decroix tegen de touwen (2-2). Het dik kwartier onderbreking door een hevig onweer, leek KFCM goed gedaan te hebben. Thomas Hollebeke trof de lat, Nicolas Noiret zijn pegel – op aangeven van Arthur Declercq na een solo – verdiende meer. Het moet gezegd dat aan de overzijde goalie Siebe Vanhouwe ook tot tweemaal toe goed plat dook op een bezoekende poging. Tot minuut 81: Arthur Declercq opnieuw met een knappe solo en ditmaal wel trefzeker: 3-2, de ontlading groot. Tellen later zette Thomas Hollebeke de 4-2 op het bord en Jelle Van der Veken, op aangeven van de ingevallen Bjarne Janssens, zorgde voor de eindstand in de slotseconde: 5-2!

KFC Meulebeke is zo de winnaar van de Mandel-Leie-Schelde Cup 2022 en pakt de beker! Proficiat!

KFCM: Vanhouwe, Vanhalewyn, Taillieu, De Bruyne, Vandromme, Vanbrabandt (77′ Vandendriessche), Declercq, Van der Veken, Vandendriessche (37′ Duyck), Hollebeke en Dekimpe (8′ Noiret). Janssens en Planckaert vielen eveneens in.

Doelpunten: 7′ (0-1), 13′ (0-2), 32′ Van der Veken (1-2), 49′ own (2-2), 81′ Declercq (3-2), 83′ Hollebeke (4-2) en 90′ Van der Veken (5-2).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

02/09/22 – 20u - KFC Meulebeke vs KVC Ardooie: 1-3.

Het was een halfuur wachten tot er iets te beleven viel door een trap van Jelle Van der Veken in het zijnet. Meteen erop counter Ardooie, doelman Dyal Leys redde prima. Minuten late ging een thuisverdediger de mist in, opnieuw goalie Leys met een save. Een bezoeker poeierde nog het leder op onderkant lat en aan de overzijde besloot Noah Duyck op de lat waardoor het aan de rust 0-0 stond! Meteen na de pauze strafschopfase en 0-1. Even voor het uur liet rood-wit een aanvaller zijn gangetje gaan en stond het plots 0-2. Meulebeke knokte zich terug in de match, het resulteerde in de verdiende 1-2 via de voet van Jelle Van der Veken. Toen een gelijkspel er leek in te zitten profiteerden de bezoekers van een slordigheid: 1-3 en boeken toe.

KFCM: Leys, Sterckx, Duyck, Vanhalewyn, Van Belle, Taillieu, De Bruyne, George Griffin (12′ Vandendriessche), Van der Veken (79′ geen wissel meer), Dekimpe en George Gilles (36′ Janssens).

Doelpunten: 47′ (0-1, pen), 54′ (0-2), 64′ Van der Veken (1-2) en 78′ (1-3).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

MLS-CUP – 30/08/22 – 19u30 - KFC Meulebeke vs Winkel Sport: 2-1.

Meulebeke begon het best aan de halve finale op eigen terrein en had na enkele minuten op voorsprong moeten komen. Ook de solo van een sterke, logisch, Arthur Declercq leverde niet de openingstreffer op, de 1e trap werd geblokt, de 2e poging werkte de doelman in hoekschop. Bij een onnodige weggegeven vrijschop, was Winkel Sport bij de 1e trap naar doel wel succesvol: 0-1. Gelukkig, en verdiend, stond het bij de rust gelijk: Jelle De Bruyne zette voor na een snelle aanval op links, de inlopende Loucka Beernaert trapte in één tijd binnen. Net na het uur alweer KFCM, de pas ingevallen Nicolas Noiret werkte naast na een goeie actie en voorzet van Arthur Declercq. Rood-wit stapelde de kansen op, via ondermeer Mattice Dekimpe en Jari Planckaert, maar de 1-1 bleef op het bord. Uiteindelijk was het Rémi Deceuninck die de winnende treffer binnen kopte op hoekschop van Mattice Dekimpe: 2-1!

De Meulebeekse beloften stoten zo door naar de FINALE van de MLS-cup. Een thuistreffen tegen het sterke WS Lauwe, datum nog af te spreken – vermoedelijk dinsdag 6 september om 19u30.

KFCM: Leys (46′ Vanhouwe), De Bel, Deceunick, Beernaert, De Bruyne, Van Belle (72′ Hollebeke), Vanbrabandt (60′ Noiret), Declercq A, George Gilles (88′ Sterckx), Soenens (38′ Dekimpe) en Hollebeke (46′ Planckaert).

Doelpunten: 24′ (0-1), 42′ Beernaert (1-1) en 78′ Deceuninck (2-1).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

28/08/22 – 15u00 - KFC Meulebeke vs Dosko Beveren: 2-1.

Binnen de eerste minuut werd Brent Van Belle foutief geraakt in de zestienmeter. Siebe Declercq zette de strafschop om. Het meeste balbezit was voor de thuisploeg maar op een tweede goal was het (te) lang wachten. Dicht tegen de rust werd een inzenden van op rechts van Thomas Hollebeke van dichtbij binnen gewerkt door Loucka Beernaert. Dosko bleek weinig gevaarlijk: enkel een slechte terugspeelbal (niet benut) en een afstandsschot (tegen de paal) waren noemenswaardig. Rust 2-0. De tweede helft was effenaf zwak: veel balverlies, weinig doelkansen en slordig samenspel. De 2-1 (minuut 75) was alsnog een owndoelpunt en meteen het enige wat we noteerden in 45 minuten voetbal. Wedstrijd (vriendschappelijk) in teken van de jaarlijkse Voetbalhappening.

KFCM speelde met: Leys, Vanhouwe, Declercq S, Noiret, Sterckx, Planckaert, Rubens, Hollebeke, George Gilles, De Bel, Deceuninck, Beernaert, George Griffin, Van Belle, Vanbrabandt, Declercq A en Duyck.

Doelpunten: 1′ Declercq S (1-0, pen), 41′ Beernaert (2-0) en 75′ (2-1, own).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

MLS-CUP – 16/08/22 – 19u30 - KFC Meulebeke vs Emelgem Kachtem: 4-0.

Meulebeke was het eerste halfuur de betere voetballende ploeg en hield alles onder controle, dit zonder noemenswaardige kansen. Net voor de rust wel dé kans, de doelman tikte de loeier van Eduard Baekelandt over en even later trof Michiel Vandromme onderkant lat. Na de pauze meer animo met diverse kansen via Nathan Vanhalewyn, Eduard Baekelandt en Michiel Vandromme (opnieuw het doelhout). Het was wachten tot een dik kwartier voor ‘t einde toen Ferenc Soenens uitpakte van ver met een lage schuiver, het leder verdween in de diepste hoek en de ban was gebroken (1-0). Minuten later Thomas Hollebeke met een prima bal op Gilles George die eens voor doel mooi afrondde (2-0). Michiel Vandromme zag nog een bal van de lijn gekeerd en het was Loucka Beernaert die met twee bijkomende treffer voor de 4-0 eindstand zorgde.

De Meulebeekse beloften stoten zo door naar de halve finales van de MLS-cup. Een thuistreffen tegen ofwel Mandel, Winkel of Rumbeke.

KFCM: Vanhouwe, Deceuninck, George Griffin, Soenens (82′ Vandendriessche), Vanhalewyn, Duyck, Hollebeke, Vandendriessche (46′ De Bel), Baekelandt (65′ Beernaert), Vandromme en George Gilles.

Doelpunten: 74′ Soenens (1-0), 77′ Gilles George (2-0), 85′ en 87′ Beernaert (3-0 en 4-0).

Strafschoppen: 3-4.

++++++++++++++++++++++++++++++++++

MLS-CUP – 09/08/22 – 19u30 – KFC Meulebeke vs SV Ingelmunster: 10-0.

Walk-over van Meulebeke tegen een onmondig Ingelmunster die geen enkele kans op doel bijeen voetbalde. Nog voor het kwartier was de wedstrijd gespeeld en liepen de cijfers zowaar uit tot een vooroorlogse 10-0. KFCM heeft zo het maximum van de punten in de MLS-cup.

KFCM: Leys (46′ Vanhouwe), Taillieu, Beernaert (58′ De Bruyne), Deceuninck (30′ De Bel), Van Belle (63′ Deceuninck), George Griffin, Vanhalewyn (51′ Planckaert), Vandendriessche (75′ Vanhalewyn), Baekelandt Eduard (46′ Duyck), George Gilles (68′ Baekelandt Eduard) en Owusu.

Doelpunten: 3′ Van Belle (1-0), 3′ Vandendriessche (2-0), 15′ Van Belle (3-0), 25′ George Gilles (4-0), 27′ Deceuninck (5-0), 36′ Baekelandt E (6-0), 55′ Duyck (7-0), 63′ en 74′ Vandendriessche (8-0 en 9-0) en 90′ Baekelandt Eduard (10-0).

Strafschoppen: 5-0. (SVI weigerde strafschoppen te nemen)

++++++++++++++++++++++++++++++++++

MLS-CUP – 03/08/22 – 19u – VV Tielt vs KFC Meulebeke: 0-5 (ff)

VV Tielt gaf forfait in deze 1e wedstrijd van de MLS-cup: eindstand 0-5 (strafschoppen 0-5).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

2/09/22 20:00 KFCM K VC Ardooie 1-3
9/09/22 20:00 K Dosko Beveren KFCM 0-6
16/09/22 20:00 KFCM K E De Haan 5-2
23/09/22 20:00 VV Tielt KFCM 1-4
29/09/22 20:00 KFCM K FC Varsenare 3-1
14/10/22 20:00 KFCM KSC Blankenberge 2-4
21/10/22 20:00 SK Eernegem KFCM 5-0 ff
28/10/22 20:00 KFCM Club Roeselare 6-2
4/11/22 19:30 K SV Bredene KFCM 3-1
10/11/22 20:00 KFCM K Exc Zedelgem 2-0
18/11/22 19:30 KSK Oostnieuwkerke KFCM 0-6
2/12/22 20:00 KFCM KSK Snaaskerke 4-1
9/12/22 19:30 K SV Jabbeke KFCM 2-1
17/12/22 14:00 K VC Ardooie KFCM 2-7
13/01/23 20:00 KFCM K Dosko Beveren afgelast
20/01/23 19:30 K E De Haan KFCM 1-2
27/01/23 20:00 KFCM VV Tielt 3-2
16/02/23 20:00 KFCM K Dosko Beveren 1-0
24/02/23 20:00 KSC Blankenberge KFCM 3-0
3/03/23 20:00 KFCM SK Eernegem 3-0
10/03/23 20:00 Club Roeselare KFCM 4-6
17/03/23 20:00 KFCM K SV Bredene 1-2
24/03/23 20:00 K Exc Zedelgem KFCM 3-9
31/03/23 20:00 KFCM KSK Oostnieuwkerke afgelast
06/04/23 20:00 K FC Varsenare KFCM 4-2
21/04/23 20:00 KSK Snaaskerke KFCM 5-0 ff
28/04/23 20:00 KFCM K SV Jabbeke 0-2