Deel 1: Het ontstaan.

KFC Meulebeke heeft altijd zijn supportersclub gehad. Toen eind jaren 90 ‘ de Buffalo’s ‘ uitbolden enerzijds en de supporters van KFCM voor een verre verplaatsing naar Tubeke stonden anderzijds, waren het Jan Demeurisse en Denis Delbaere die het idee opperden om een nieuwe supportersclub op te starten. De bedoeling was om supporters te verenigen maar ook om de club af en toe te helpen bij hun initiatieven.

Een startvergadering vond plaats in het toenmalig lokaal ‘De Beer’. Een 12-tal mensen met duidelijke interesse voor een nieuwe supportersclub waren er aanwezig : de kogel was door de kerk. Alleen moest nog gezocht worden naar een passende naam. Enkele weken later werd een bestuur gekozen en werd geopteerd voor ‘de rood-witte beren’.

Demeurisse, Declerck, Bruneel, Popelier, Demeyere, Delbaere,  Debie, Pannecoucke, Verhaeghe, Delmotte en Vermeersch

vlnr: Demeurisse, Declerck, Bruneel, Popelier, Demeyere, Delbaere, Debie, Pannecoucke, wijlen Verhaeghe, Delmotte en wijlen Vermeersch.

Deel 2: Het bestuur.

Aanvankelijk was Bart Demeyere voorzitter van de nieuwe supportersclub. Ondervoorzitter Geert Declerck, het secretariaat werd opgeknapt door Denis Delbaere, terwijl Jan Demeurisse schatbewaarder werd. Tijdens de voorbije jaren wijzigde het bestuur meermaals: ondermeer Jan Priem nam gedurende korte tijd het voorzitterschap waar.

Jeannette Debie, in de voetsporen van vader Maurice, werd bij aanvang van de 21e eeuw naar voor geschoven als de nieuwe voorzitter die de supportersclub verder in goede banen moet leiden. Al die tijd bleef Geert Declerck als ondervoorzitter fungeren. De organisaties van de supportersclub alsook de samenwerking met KFC Meulebeke worden momenteel gecoördineerd door Denis en Pieterjan Delbaere. Er zijn daarenboven een aantal trouwe medewerkers binnen de supportersclub die ondertussen al jarenlang een goeie werking garanderen.

 

Deel 3: Het eerste initiatief.

Bij het opstarten van de supportersclub bestond KFCM 70 jaar. Het was wijlen Georges Vermeersch die voorstelde een boek te maken waarvan de opbrengst meteen het startkapitaal van de supportersclub moest worden. Georges schreef de teksten met balpen op vele tientallen bladzijden. De computerverwerking en de lay-out alsook de integratie van foto’s gebeurde door Denis. Vele supporters en ook oud-spelers van onze club hebben ondertussen het boek met als titel ’70 jaar KFCM’ in bezit. Het boek is trouwens nog steeds te verkrijgen. De geruchten dat er een aanvulling zou komen naar aanleiding van het 80-jarig bestaan van de club (de supportersclub zal op dat moment 10 jaar bestaan en wellicht een extra feestje willen bouwen) werden helaas geen werkelijkheid. Intussen vierden KFCM en de supportersclub in 2013 respectievelijk hun 85ste en 15e verjaardag. 5 jaar later, in 2018, werd het negentig jarig bestaan van de club gevierd in zaal de Shamrock te Tielt en dit samen met het ‘kampioenenbal’ want het 1e elftal promoveerde naar 1e Provinciale na de kampioenstitel in 2e A!

 

Deel 4: De huidige werking.

Momenteel loopt de werking op wieltjes: de lidkaartenverkoop zorgt jaarlijks voor voldoende financiële armslag om tal van clubactiviteiten te ondersteunen. Het bestuur van de supportersclub zoekt weliswaar nog enkele helpende handen om de werking nog verder uit te breiden en nog vlotter te laten verlopen. Supportersbussen zijn reeds een tijdje achter de rug, niettemin zal men de overweging maken als de verplaatsing voldoende ver is of de gelegenheid zich voor doet.