19 november 2017
Score: 1 - 2

Match Report

Een clash der titanen of een duel tussen ‘eeuwige rivalen’. Voor deze moeilijke verplaatsing kon trainer Bruno Derveaux terug rekenen op dezelfde manschappen als de voorbije twee speeldagen. Aan de aftrap verscheen ditmaal wel Jony Den Baes, Steve Dewitte verdween naar de bank. De derby stond onder leiding van dhr. Jonas Fockedey.

Het openingskwartier was voor beide ploegen wat zoeken, KFCM wilde per sé eens winnen op De Ruiter (en vooral de 6-1 blamage van vorig seizoen uitwissen) en de thuisploeg wilde kost wat kost een 1 op 18 vermijden. Op het kwartier viel letterlijk en figuurlijk de openingsgoal uit de lucht… Jony Den Baes zette op rechts voor en de vrijstaande Ensor Despeghel kopte tot ieders verbazing het leder over de uitkomende Roy Caes, own-goal en zodus 0-1! Minuten later de voorzet van op links, topschutter Jari Bourgeois werd gehaakt maar ref Jonas Fockedey wuifde alle appel tot strafschop weg. Veel viel er anders niet te noteren -op enkele stevige duels en toneelstukjes na-, de spanning hing in de lucht maar grote doelkansen bleven uit. Op het moment dat onze roodbroekjes de thuisploeg in de match liet komen, kende Glenn Vanoplynus geen genade: hij haalde uit vanuit de 2e lijn en afwijkend verdween de bal in doel: 1-1 & alles te herdoen. De laatste pogingen in de 1e helft waren aan bezoekende zijde: Jari Bourgeois zag zijn harde trap geblokt en Brian Depondt besloot net over. Rust: 1-1.

KFC Meulebeke begon het best aan de 2e helft met meteen een lage trap vanuit de 2e lijn van Jari Bourgeois, doelman Roy Caes dook goed plat. Op het uur een prima voorzet van Martijn Wallican die Jari Bourgeois aan de achterlijn onderschepte. Bij de daaropvolgende knal bracht een verdediger redding op de lijn. Even hoekschop via de gedreven ingevallen Gianluca Cardoen, in het geharrewar aan doel zette Simon Vanmarcke de voet tegen het leder en Roy Caes trachtte nog tevergeefs en onorthodox de bal uit doel te grabbelen: 1-2 en feest bij KFCM! Minuten later vrijschop via Gianluca Cardoen, in de rechthoek besloot kapitein Mathias Vandewoestyne net naast. Een kwartier voor tijd dan dé kans om de match in een definitieve plooi te leggen: Jari Bourgeois op links met de actie & voorzet waarna Martijn Wallican, alleen voor doel, zowaar slap op de goalie besloot. De rebound was voor Mathias Vandewoestyne, ditmaal vloog de bal over. In diezelfde minuut volgde een counter, en zoals vaak in het voetbal bijna prijs aan de overzijde maar de bal vloog net voorlangs. Tellen later weer de thuisploeg, in een slotoffensief, ditmaal met de ingevallen Louis Vandepitte, goalie Daan Ronse redde knap met de voet. In de slotfase nog eens Meulebeke… Jony Den Baes met de voorzet, Steve Dewitte knalde in het zijnet.

De euforie was uiteraard groot bij het laatste fluitsignaal: eindelijk eens gewonnen bij het zwarte beest De Ruiter en uiteraard onze revanche beet na de blamage vorig seizoen. Meulebeke duwt De Ruiter zo dieper de put in en blijft alleen aan de leiding met Zedelgem als 1e achtervolger. Volgende week zaterdag wacht ons de niet te onderschatten thuiswedstrijd tegen nieuwkomer Beernem!

 

WAFELTEJESVERKOOP: deze week bestelling & betaling bezorgen aub!

Wijzigingen: wedstrijd Oudenburg-KFCM zal doorgaan op zaterdagavond 2 december om 19u (ipv op zondag) (hierdoor verschuift de thuismatch van de beloften tegen Luingnois naar 13u30 ipv om 15u) en Middelkerke-KFCM vangt aan om 15u ipv 14u30 op zondag 7 januari.

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Verschueren, Vandewoestyne, Kodia (46′ Dewitte), Bourgeois, Depondt (64′ Cardoen), Lannoo, Vanmarcke, Vens en Wallican (79′ Vandersteene). Doelman Toebaert viel niet in.

De Ruiter: Caes, Lefebvre, Despeghel, Dendoncker (86′ Lodrioor), Delneste (75′ Vandepitte), Ramant, Vandaele, Piceu, Vanhecke (79′ Deckmyn), Vanoplynus en Bonte. Doelman Vandeborre viel niet in.

Gele kaarten: 22′ Kodia, 80′ Lannoo (KFCM), 32′ Delneste en 36′ Dendoncker (SVDR).

Doelpunten: 15′ Despeghel (0-1, own), 30′ Vanoplynus (1-1) en 65′ Vanmarcke (1-2).

Beeldmateriaal: klik hier.

Wedstrijdleiding: dhr. Jonas Fockedey, bijgestaan door dhr. Dirk Verbeke en dhr. Joel Tanghe.

Volgende wedstrijd: KFCM – VVC Beernem, zaterdag 25 november om 19u.

WAFELTJESVERKOOP 2017FOOTLUNCH 12-2017

 save the date

 

Lineup

1. RONSE Daan
2. DEN BAES Jony
6. VERSCHUEREN Tom
7. VANDEWOESTYNE Mathias (C)
8. DEGRANDE Emiel
9. KODIA MichelYellow Card
11. PLATTEAU Thorben
12. DEPONDT Brian
13. LANNOO GaethanYellow Card
14. VANMARCKE SimonGoal
17. VENS Dylan
18. WALLICAN Martijn

Subs

5. POPELIER JarneSub9
8. DEGRANDE EmielSub18
10. CARDOEN GianlucaSub12
22. TOEBAERT Simon