4 augustus 2019
Score: 2 - 1

Match Report

2e speeldag van de Beker van West-Vlaanderen, ditmaal de korte trip naar de ‘buren’ van Club Roeselare. Van ver leken we de wedstrijd te kunnen afwerken op een prima grasmat maar eens één stap op het veld moesten we al heel snel onze mening herzien… Niettemin volgde een hele resum kansen aan beide kanten. Dat het maar 2-1 bleef, mag een wonder heten. 3′ Eduard Baekelandt besluit van dichtbij over op assist van Dylan Vens ** 5′ Billo Balde Mamadou trapt vanuit de 2e lijn op de lat over ** 7′ Eduard Baekelandt verstuurt centraal een prima bal op Jari Bourgeois die richting doel kan, de trap is goed maar de redding van thuisdoelman Giovanni Vandenbussche is even goed ** 11′ Simon Vanmarcke tikt te duidelijk Naigell Vanfleteren aan in de zestien, doelman Sander Anckaert is kansloos bij de elfmeter van ex-KFCM’er Gertjan Vandewege ** 13′ Jari Bourgeois kopt door… Gianluca Cardoen trapt fraai in één tijd schuins over ** 17′ na balverlies Roeselare kan Eduard Baekelandt tot 2x toe uithalen, eerst op de goalie, de reboud zoeft over ** 27′ Gertjan Vandewege op doel af maar de uitkomende Sander Anckaert brengt redding, de 2e poging van Torbjorn Deckmyn werkt een roodbroek in corner ** 40′ centraal balverlies van de thuisploeg waardoor Jari Bourgeois naar doel trekt, eens aan de zestien verdwijnt zijn trap naast de verste paal ** 47′ een bedrijvige Eduard Baekelandt aan de bal waarna vervolgens Jari Bourgeois aan het kanon, de lage trap werkt de doelman in corner ** 48′ counter van de thuisploeg, bal op links en vervolgens trapt Billo Balde Mamadou overhoeks binnen ( 2-0) ** 63′ vrijschop KFCM in de muur, de rebound van Gianluca Cardoen in één tijd over ** 70′ Jari Bourgeois in de grote rechthoek, besluit naar de korte hoek maar alweer werkt de goalie in hoekschop ** 72′ uitstel want even later dan toch de verdiende 2-1, Jari Bourgeois met de actie op de achterlijn om uiteindelijk in de verste hoek te besluiten ** 75′ counter Club Roeselare met de poging van Naigell Vanfleteren, Sander Anckaert brengt redding in twee tijden ** 79′ een haast niet te missen kans voor Billo Balde Mamadou maar via Sander Anckaert komt het leder tegen de doellat terecht ** 79′ ditmaal rood-wit op de counter, Dylan Vens mist zowaar voor ‘open doel’, de bal zoeft over ** 87′ verdienstelijke poging vanuit de 2e lijn van Jony Den Baes maar ook over ** 90′ Roeselare laat de 3-1 liggen en besluit nipt naast.

 

KFCM: Anckaert, Den Baes, Van Poucke J, Vandewoestyne (55′ Claeys), Tack (46′ Wallican), Cardoen, Bourgeois, Lannoo, Vanmarcke (46′ Depondt), Baekelandt en Vens. Popelier viel niet in.

Club Roeselare: Vandenbussche, Vanfleteren, Balde Mamadou, Descheemaeker, Vandamme, Muylle, Hélin, Claerhout, Deckmyn (46′ Bekaert), Deleu (46′ Sarr) en Vandewege (46′ Kindt). Doelman Lemey viel niet in.

Doelpunten: 11′ Vandewege (1-0, pen), 48′ Balde Mamadou (2-0) en 73′ Bourgeois (2-1).

Gele kaarten: 54′ Hélin (Club).

Strafschoppen: (5-5) Vens v, Bourgeois v, Den Baes v, Depondt v en Baekelandt v.

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechter: dhr. Pieter Ballieu.

Lineup

Subs