1 augustus 2019
Score: 1 - 1

Mindere wedstrijd van onze roodbroekjes al zal vermoeidheid en een niet zo’n prima voetbalveld er ook wel ergens voor tussen gezeten hebben… Na 18 minuten een prima collectieve aanval over verschillende stations, het begon bij Eduard Baekelandt en het was uiteindelijk Jari Bourgeois die naast werkte. KFCM bleef voetballend de betere ploeg, doelman Maxiem Depypere kende nauwelijks werk. Toch was het Lendelede die op voorsprong na balverlies op rechts, Levecque besloot laag in de verste hoek: 1-0. Tien minuten voor rusten nog eens Meulebeke met een prima bal van Jony Den Baes op Dylan Vens, laatstgenoemde zijn voorzet/trap van op de achterlijn werkte ex-KFCM’er Chesney Samyn in corner. Rond het uur hoekschop met Martijn Wallican, Jari Bourgeois ging daaropvolgend in duel met de goalie maar het was Gaethan Lannoo die tot 2x toe de bal niet over de doellijn kon werken. Uitstel want tellen later stond het toch gelijk, Gianluca Cardoen recupereerde het leder en stuurde die naar de 2e paal, Jari Bourgeois met de actie en lage schuiver: 1-1. Rood-wit ging nog op zoek naar de winnende treffer maar het leek niet meer te lukken. Jari Bourgeois, Dylan Vens en Gianluca Cardoen vonden telkens doelman Chesney Samyn op hun weg. In de slotfase zonderde Djordy Tack nog Jari Bourgeois helemaal alleen af voor doel waarop hij maar binnen te leggen had maar de ref zag vermeend buitenspel. De bordjes bleven zodus gelijk hangen: 1-1.

KFCM: Depypere, Den Baes, Van Poucke J (46′ Declercq (68′ Naessens)), Vandewoestyne, Cardoen, Bourgeois, Vanmarcke, Baekelandt (46′ Lannoo), Vens (60′ Popelier), Wallican (72′ Spitaels) en Claeys (46′ Tack).

Lendelede selecteerde 21 spelers voor deze wedstrijd.

Doelpunten: 31′ Levecque (1-0) en 59′ Bourgeois (1-1).

Gele kaarten: 36′ Crombez (KFCL).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechter: dhr. Kris Mulleman.