KFC Moen - KFCM

17 maart 2024
Score: 2 - 2

Op een moeilijk te bespelen veld (hobbelig met redelijk wat zand) begon de wedstrijd evenwichtig. Beide ploegen staken hun neus aan het venster en daar bleef het ook een tijdlang bij. Niettemin zat rood-wit goed in de wedstrijd en zagen we terug heel wat roodbroekjes een dijk van een wedstrijd spelen. De beloning volgde rond het halfuur, kapitein Jony Den Baes met de verre inworp, Jelle Van der Veken kopte door en Senne Vanbrabandt trapte in twee tijden overhoeks raak: 0-1! Eindelijk nog eens op voorsprong. En de bonus verdubbelde zich nog voor de rust, voorbereidend werk Martijn Wallican en Jelle Van der Veken rondde zijn actie succesvol af: 0-2, meteen de ruststand! Ook in de 2e helft meteen KFCM, Simon Taillieu onderschepte het leder en haalde van ver goed uit, doelman Heugebaert moest plat en pakte in twee tijden. Op het uur geraakte de bal niet weg op hoekschop, de voorzet van op de achterlijn trapte Merchiers uiteindelijk tegen het verste zijnet binnen: 1-2. Op minuut 76 en 78 Eduard Baekelandt telkens met de actie en kans, eerst werkte een verdediger nog weg, bij de 2e poging verdiende de lage trap meer. Op minuut 86 dan dé kans voor de 1-3… alweer Eduard Baekelandt met de run en het doorzetten, de voorzet volgde maar Martijn Wallican devieerde maar half het leder vanuit een goeie positie. Tot overmaat van ramp was het aan de overzijde wel raak, minuut 88… jawel… Gaziano kende geen genade: 2-2, een billijk gelijkspel waar vooral FC Moen tevreden mee was.

Terug héél jammer. Eindelijk nog eens een overwinning was zo dichtbij. Spijtig voor de Meulebeekse entourage in Moen die finaal zich moest verzoenen met een gelijkspel. Volgende zaterdag de thuismatch tegen Waregem!

.

KFCM: Vanhouwe, Den Baes, Goddeeris, Taillieu, Verbrugghe, Dekimpe, Baekelandt, Vanbrabandt (89′ Bolombo), Vandromme, Wallican (86′ Spriet) en Van der Veken (77′ Kerkhof). Janssens viel niet in.

Doelpunten: 26′ Vanbrabandt (0-1), 41′ Van der Veken (0-2), 60′ Merchiers (1-2) en 88′ Gaziano (2-2).

Gele kaarten: 49′ Pardo (Moen).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Kevin De Grande, bijgestaan door dhr. Sam Pauwels en dhr. Geert Claeys.