KFCM - SV Rumbeke

28 april 2024
Score: 0 - 3

Match Report

Het was al eventjes snakken naar die 28e april… speeldag 30, het einde van een lang – moeilijk – raar – lastig seizoen voor alle rood-witten, spelers-staf-bestuur-supporters-sponsors-medewerkers, die wél zijn blijven wroeten en strijden tot de allerlaatste speeldag, tot de allerlaatste minuut. In moeilijke tijden kent men zijn vrienden… je weet wel…

Maar goed, er was dus nog de thuisderby tegen Rumbeke, de opponent was al zeker van de eindronde en dus had niemand nog iets te winnen of te verliezen. Uiteraard wilde rood & wit nog eens alles geven voor een driepunter of toch zeker puntengewin, iedereen had dit wel nog eens dubbel en dik verdiend. Het werd uiteindelijk 0-3, een verre trap op het kwartier dwarrelde binnen en in de twee helft wisten de blauwhemden nog twee keer te scoren in quasi evenveel minuten. Het was uiteindelijk allemaal bijzaak zondag: de dag stond vooral in teken van het ‘afscheid’ van onze kapitein Jony Den Baes die zijn schoenen aan de haak hangt. Maar liefst tien (10!) seizoenen speelde hij voor rood & wit, een clubmonument bij uitstek. Het werd een afscheid langs de grote poort -ondanks het kwakkelseizoen-, ééntje die hij meer dan verdiende. Ook Arthur Declercq werd in de bloemetjes gezet voor zijn 5 seizoenen bij KFCM, hij last even een voetbalpauze in wegens te veel buitenlandse verplichtingen.

Later volgt nog meer info en vooral beeldmateriaal!

.

KFCM: Vanhouwe, Den Baes (85′ Deceuninck), Goddeeris, Taillieu, Vandendriessche (68′ De Bruyne), Janssens Beau (75′ Sterckx), Baekelandt, Declercq, David (61′ De Bel), Vandromme en Wallican.

Doelpunten: 15′ Depondt (0-1), 60′ Tyvaert (0-2) en 62′ Devacht (0-3).

Gele kaarten: 17′ Janssens Beau (KFCM) en 13′ Notebaert (KSVR).

Rode kaart: 40′ Quartier (T1 KFCM).

Beeldmateriaal: later deze week.

Scheidsrechters: dhr. Jasper Decaestecker, bijgestaan door dhr. Ali Maghlaoui en dhr. Christophe Dhont.

Matchballen:

- Supportersclub De Rood-Witte Beren

- dhr. Pierre Buyse

- Metaalconstructie Franky Den Baes.

.

Volgende wedstrijd: /

Lineup

VANHOUWE Siebe
2. DEN BAES Jony
3. GODDEERIS Thomas
4. JANSSENS BeauYellow Card
8. DECLERCQ Arthur
9. TAILLIEU Simon
15. BAEKELANDT Eduard
16. VANDROMME Michiel
18. WALLICAN Martijn
VANDENDRIESSCHE Robbe

Subs

DE BRUYNE Jelle