KFCM - Oostnieuwkerke

21 oktober 2023
Score: 2 - 3

Deel 3 van de ‘weken van de waarheid’: het thuistreffen tegen SK Oostnieuwkerke. Trainer Steve Swaenepoel recupereerde Senne Vanbrabandt -aan de aftrap- en Thibaut Verbrugghe, Jan-Thomas Kerkhof deed al twee wedstrijden ritme op bij de beloften maar zat nog niet in de selectie. Na twee 3-0 nederlagen tegen Zedelgem en Ardooie wist rood-wit wat zich te doen stond. De wedstrijdlijding was op naam van dhr. Mathias Dumarey.

Oostnieuwkerke begon het best aan de partij – op een zwaar veld na de hevige regenval op vrijdag en zaterdag. Iets voor het kwartier een grote kans, de hoekschop van Hoflack verdween voorbij alles en iedereen net naast de 2e paal buiten, een wonder dat er een bezoeker geen voetje tegen kon zetten. Minuut 17 werd het allesbepalende wedstrijdmoment… SKO trok centraal ten aanval waarbij drie verdedigers van KFCM in de omgeving waren, de bezoeker haalde uit maar doelman Chesney Samyn onderschepte… Op dat moment ging kapitein Jony Den Baes in duel en blauwbroek zeeg neer, ref Dumarey floot en tot ieders verbazing ging ie naar zijn achterzak: rood! Een veel te zwaar verdict, de logica van de beslissing was ver te zoeken maar de beslissing was gevallen. Het werkte als een, jawel, rode lap op een stier… Bij de eerstvolgende hoekschop voor Meulebeke moest een verdediger de bal van de lijn vegen, echter uitstel want Robbie Bolombo was attent bij een voorzet van Michiel Vandromme: 1-0! Even na het halfuur schudde Jelle Van der Veken een prima actie uit de mouwen, ter hoogte van de achterlijn werkte hij binnen vanuit een scherpe hoek: 2-0! In zeven wedstrijden één doelpunt gescoord, zaterdagavond meteen 2 en dit met tien man. Wat er vermeden wilde worden, gebeurde dan toch nog voor de rust: de aansluitingstreffer. Alweer stom en te gemakkelijk. De aanval was er via Mattice Dekimpe die oprukte op links, aan de zestien was er iets te veel getreuzel met Robbie Bolombo – Thomas Goddeeris en Jelle Van der Veken. Balverlies leidde een counter in, laag overhoeks schoof Hermans de bal in doel… 2-1. Even later keek Martijn Wallican tegen een gele kaart aan wegens ‘tijd winnen’… ja… ‘vanavond is het wat meer volgens het boekje’… wat een Referee Observer in de tribune niet allemaal kan teweeg brengen… Op slag van de rust had Chesney Samyn nog een goede redding in huis. In blessuretijd mocht SKO nog de aanval inzetten, rood-wit recupereerde het leder en eens Martijn Wallican in volle snelheid richting het doel trok, weerklonk plots het rustsignaal…

In de tweede helft werd het moeilijker en moeilijker… op een zwaar veld en reeds op het kwartier met 10 tegen 11. SKO duwde op het gaspedaal, Vlieghe haalde uit vanuit de tweede lijn, Chesney Samyn tikte de bal, via de daklat, in corner. Minuten later een strafschopfase in de Meulebeekse zestien, de ref ging er – tot grote verbazing bij de bezoekers – niet op in. Meulebeke geraakt nog nauwelijks aan de overzijde – Couwyzer en Verbrugghe werden mee in de strijd gesmeten maar een kentering zat er niet meer in, integendeel. 20′ voor tijd kreeg Hermans te veel ruimte en knalde de gelijkmaker tegen de touwen, het gaf Oostnieuwkerke nogmaals een nieuwe boost, alle middelen werden ingezet dat het zelfs niet meer mooi was om te zien en horen, zalig de armen van geest… Wat al even in de lucht hing, werd even voor tijd ook waarheid. Een spelfase mocht verder waarop buitenspel werd gevlagd… ref Dumarey kwam echter terug op de fase en net op die bal viel seconden later de pijnlijke 2-3…

Een gelijkspel was uiteraard ook niet voldoende geweest voor Meulebeke maar de nederlaag kwam wel hard aan, zeker na een 2-0 voorsprong maar de ‘man minder situatie’ van meer dan 75 minuten deed ons de nek om. KFCM blijft zo verweesd achter na acht matchen met één schamel puntje. De weg is echter nog de lang, de oorlog nog niet gestreden. Bij Oostnieuwerke mag het water even terug van het vuur, de nipte 2-3 overwinning bracht wat verlossing. Volgende week trekt rood-wit naar Bredene, afspraak zondag om 14u30.

..

KFCM: Samyn, Den Baes, Janssens Beau, Goddeeris, Vanbrabandt (58′ Couwyzer), Taillieu, Bolombo (79′ Sterckx), Vandromme, Wallican, Van der Veken (69′ Verbrugghe) en Dekimpe. Doelman Derie viel niet in.

Doelpunten: 20′ Bolombo (1-0), 32′ Van der Veken (2-0), 40′ en 71′ Hermans (2-1 en 2-2) en 84′ Vandeputte (2-3).

Gele kaarten: 42′ Wallican, 59′ Van der Veken, 74′ Verbrugghe (KFCM), 46′ George, 77′ Hoflack, Lugghe en El Hajji (SKO).

Rode kaart: 17′ Den Baes (direct, KFCM).

Scheidsrechters: dhr. Mathias Dumarey, bijgestaan door dhr. David Coolens en dhr. Johan Vagenende.