WS Lauwe - KFCM

17 september 2023
Score: 3 - 0

Speeldag 3. De trip naar titelfavoriet WS Lauwe. Na de nul op zes, en vooral de wanprestatie de week ervoor op Dottenijs, trok het rood-witte kamp met een klein hartje richting White Star. Het maakte het er met maar liefst negen (9!) onbeschikbare spelers uit de A-kern niet gemakkelijker op. Den Baes – Goddeeris (als enige aanwezig) – Vanbrabandt – Hollebeke – Verbrugghe – Kerkhof – Owusu – Callens en Dekimpe ontbraken door allerlei blessureperikelen, en dan houden we geen rekening met Soenens & Borms… De partij stond onder de prima leiding van dhr. Diego De Moor.

Halfweg de eerste helft en het notitieboekje was nog blanco, geen doelgevaar aan beide kanten maar ditmaal wel een zeer gedreven Meulebeke die zich duidelijk niet zomaar naar de slachtbank zou laten leiden. De thuisploeg geraakte maar niet in hun spel en naarmate we de rust naderden, hoe meer irritaties zichtbaar werden bij WSL. Iets voor het halfuur dan toch Lauwe, na al dan niet buitenspel kopte Bostyn aan de 2e paal tegen het doelhout. Minuten later een pegel, doelman Chesney Samyn pakte uit met een goeie redding en tikte in hoekschop. De kansen bleven komen, Vancompernolle werkte in één tijd naast en aan de overzijde brak Eduard Baekelandt centraal door. Eens in de zestien werd hij aangetikt maar het spel mocht verder, Lauwe counterde meteen en Chesney Samyn moest tussen komen. Rust: 0-0.

Na de pauze bleef stamnummer 1255 zich kranig verweren maar White Star voerde de druk stelselmatig op, de verschillende corners bleken een voorbode dat het niet kon blijven duren. Aan de overkant prikte KFCM nog eens… prima vrijschop kapitein Martijn Wallican, Eduard Baekelandt met de halve kopbal, Mervilde pakte. Meulebeke hield lang stand, vol overgave en inzet -bijgestaan door zijn supporters- maar aan minuut 67 brak de veer: Vancompernolle nette overhoeks de 1-0. Te vlug viel drie minuten later de 2-0, slechte bal achterin – het leder geraakte niet weg – Bara profiteerde. In het slot van de wedstrijd verscheen de eindscore op het bord na de elfmeter van Vansteenkiste: 3-0.

Het resultaat was hetzelfde als vorige week maar het gevoel heel anders. De 0 op 9 blijft uiteraard wel op het bord maar we moeten vooruit kijken. Hopelijk snel enkele jongens terug uit blessureleed en wat meer meeval. Op Lauwe maakten ook twee eigen spelers uit Meulebeke hun debuut bij het 1e elftal en maakten hun eerste minuten: Jari Planckaert en Jelle De Bel, beiden 18 jaar. Op naar volgende week, zaterdag om 19u afspraak op eigen veld tegen Heestert.

.

KFCM: Samyn, Janssens, Decostere, Declercq (80′ Planckaert), Taillieu, Bolombo, Couwyzer, (75′ De Bel), Baekelandt (78′ Czajko), Vandromme, Wallican en Van der Veken. Doelman Derie viel niet in.

Doelpunten: 67′ Vancompernolle (1-0), 70′ Bara (2-0) en 88′ Vansteenkiste (3-0, pen).

Gele kaarten: 47′ Vancompernolle, 64′ Soenens (WSL), 52′ Wallican en 88′ Decostere (KFCM).

Scheidsrechters: dhr. Diego De Moor, bijgestaan door dhr. Johan D’Haeze en dhr. Michaël Troch.