KFCM - KFC Varsenare

2 september 2023
Score: 1 - 2

Eerste speeldag van de nieuwe competitie, een opener op eigen veld tegen FC Varsenare. Na een heel wisselvallige voorbereiding was het afwachten wat onze roodbroekjes op de mat zouden brengen. Coach Steve Swaenepoel zag een hele reeks spelers langs de zijlijn toekijken door blessures of onbeschikbaarheid allerhande. De partij was in handen van Oost-Vlaming dhr. Isaak Huyghe.

KFCM begon het best aan de partij met in het eerste kwartier enkele speldenprikjes. Het was wachten tot halfweg de eerste helft voor de betere kansen, en wat voor één meteen! Een prima vrijschop van Martijn Wallican viel in het pak en na geharrewar aan de 2e paal volgde een hoekschop, opnieuw via Martijn Wallican. Een goeie harde kopbal volgde van Jelle Van der Veken maar de bal vloog rakelings naast. Het was uitstel… na appel voor handspel door Varsenare in de rechthoek mocht het spel verder… Matteo Couwyzer baande zich voorbij enkele verdedigers en werkte knap af: 1-0! Het was wachten tot na het halfuur voor een bezoekende reactie, na twee hoekschoppen vlamde Vanden Broucke centraal over. Tellen later de aanval via Owusu Roosevelt, hij kon richting de zestien, werd daar half aangetikt zodat hij niet volledig kon uithalen, weg grote kans. Minuut later weer KFCM… Eduard Baekelandt met prima actie, Jelle Van der Veken vervolgens met de actie, zijn loeier in de rechthoek pal op doelman Vonck, de rebound van Matteo Couwyzer over! Rood-wit bleef aandringen en verdiende nu echt wel een tweede doelpunt, in de slotfase alweer Jelle Van der Veken, prima kans maar niet de gemakkelijkste, het bleef (slechts) 1-0.

Een heel andere tweede helft… Meulebeke had het nu zelf moeilijker, te vaak met de lange bal, te vaak te overhaast. KFCV claimde het meeste balbezit, doch van noemenswaardige grote kansen was er geen sprake, doelman Jarne Derie moest doorheen de hele wedstrijd niet één keer uitpakken met een save of redding. Toch viel al snel de gelijkmaker, op corner -te gemakkelijk weggegeven!- poeierde Thibo Janssens het leder in de kruising… 1-1, de bezoeker mag dit nog 10x proberen – die gaat er nooit meer zo in. KFCM geraakte nog nauwelijks aan de overzijde, ondanks veel overgave en goeie wil… beide ploegen leken zich te verzoenen met een terecht gelijkspel… maar het venijn zat zich in de staart. In de slotseconde leek het gevaar geweken maar een bezoeker werd foutief aangetikt, de ref wees onverbiddelijk naar de stipt, van protest was logischerwijze geen sprake. Minuut 90 en strafschop… ook Thibo Janssens kende geen genade en knalde binnen: 1-2, Varsenare zo op een diefje met de drie punten aan de haal.

Voetbal is hard. Heel hard. De ontgoocheling was heel groot in het rood-witte kamp, een uppercut van jewelste. Dit verdienden onze roodbroekjes zeer zeker niet maar op het einde van de wedstrijd tellen enkel de doelpunten. Een tweede treffer in de 1e helft had misschien een heel ander wedstrijdverloop opgeleverd, maar met ‘als’ komen we niet verder. Vertrouwen tanken uit de 1e helft waar een we goed, gretig en aanvallend Meulebeke zagen. Op naar volgende week!

.

KFCM: Derie, Den Baes, Decostere, Declercq, Taillieu, Couwyzer (66′ Bolombo), Baekelandt, Vandromme, Wallican, Van der Veken en Owusu. Janssens, Noiret en doelman Samyn vielen niet in.

Doelpunten: 25′ Couwyzer (1-0), 55′ en 90′ Janssens (1-1 en 1-2, pen).

Gele kaarten: 34′ Declercq, 75′ Owusu, 84′ Baekelandt (KFCM), 22′ Vanden Broucke, 57′ Delcampe en 78′ Geldof (KFCV).

Beeldmateriaal: klik hier

Scheidsrechters: dhr. Isaak Huyghe, bijgestaan door dhr. Jonas Haghedooren en dhr. Bart De Clercq.