KE Wervik - KFCM

10 augustus 2023
Score: 1 - 0

Match Report

Last-minute deze week werd er nog een oefenwedstrijd toegevoegd in het voorbereidingsprogramma, een trip naar KE Wervik – een ploeg uit 3e Amateurs. De troepen van coach Jakob Crombez traden met een sterk elftal aan en na zeven minuten stond het al 1-0, weliswaar na voorafgaand slecht inspelen bij KFCM. Op een prima grasmat probeerden beide ploegen te voetballen maar tot echte kansen kwam het niet. Wervik was er dichtbij rond het halfuur maar de poging vloog voorlangs. Aan de overkant fout op de ingevallen Robbie Bolombo, de harde vrijschop van, de heroptredende, Ferenc Soenens bokste goalie Olievier met de vuisten weg. In de 2e helft viel er meer te beleven, meer kansen en op momenten zelfs iets bitsiger. Wervik trof de paal en na een mooie actie Beau Janssens – Michiel Vandromme knalde Robbie Bolombo op de lat! Doelman Jarne Derie voorkwam halfweg de 2e helft een tweede treffer en ook thuisspeler Vandepitte was dichtbij een doelpunt. Meulebeke had het laatste woord met een prima poging van Matteo Couwyzer (centraal net over) en een collectieve aanval die meer verdiende.

Na het povere schouwspel van afgelopen zondag dan toch een opsteker om vrijdag op driedaagse stage naar zee te vertrekken! Smaakt naar meer… en straks hopelijk nog wat meer concurrentie als iedereen stilaan fit geraakt…

.

KFCM: Derie, Den Baes, Goddeeris, Decostere, Vanbrabandt (30′ Bolombo), Declercq (60′ Taillieu), Couwyzer, Soenens (60′ Owusu), Dekimpe (55′ Janssens), Vandromme en Wallican. Samyn viel niet in.

Wervik: Olievier, Defevere, Van Exem, Houthoufd, Prinsier, Vandepitte, Vromant, Verlinde, Dewilde Yentl, Pante en Dewilde Yinthe (geen wisselspelers).

Doelpunten: 7′ (1-0).

Gele kaarten: /

Scheidsrechters: dhr. Gilles Fockedey.

.

Volgende wedstrijd: Hooglede-KFCM (Beker van West-Vlaanderen), zondag 13 augustus om 16u.