KFCM - Sp Heestert

30 juli 2023
Score: 1 - 2

Wedstrijd in het teken van de Beker van België en meteen ook de eerste thuismatch van dit seizoen, opponent was reeksgenoot Heestert. Reeds na 10 (tien!) minuten stond de einduitslag al op het scorebord, de bezoekers liepen snel uit tot een 0-2 voorsprong – KFCM was duidelijk nog niet wakker, iets dat we zeker moeten vermijden in de competitie! Eerst lag er een weggegeven vrijschop aan de basis (ook kon Vangheluwe centraal te simpel binnen koppen), en na voorzet op rechts werkte De Waele overhoeks, weliswaar vanuit buitenspel, binnen (0-2). Meulebeke reageerde met een tegendoelpunt, doelman Lammertyn kreeg de vrijschop van Thibaut Verbrugghe niet onder controle en Jelle Van der Veken was bij de pinken om binnen te tikken: 1-2! Erna viel alles was stil met weinig kansen. In de 1e helft nog tweemaal Roosevelt Owusu die voor de voorbereiding zorgde, telkens kon Jelle Van der Veken net niet op doel besluiten. In een matige 2e helft hetzelfde spelbeeld met aan beide kanten nog een goede kans, voor rood-wit liet de ingevallen Eduard Baekelandt dé kans liggen.

.

KFCM: Samyn, Den Baes (81′ Janssens), Decostere, Borms (69′ Bolombo), Vanbrabandt (81′ Kargbo), Taillieu, Verbrugghe (61′ Baekelandt), Vandromme, Wallican, Van der Veken en Owusu.

Heestert: Lammertyn, Sobrie, Mulliez, Asamoah, Delbeke, Duthoo, Feys (57′ Dubus), Deryckere (46′ Soumillon), Vangheluwe, De Waele en Peers (46′ Yavtali).

Doelpunten: 2′ Vangheluwe (0-1), 6′ De Waele (0-2) en 10′ Van der Veken (1-2).

Gele kaarten: 60′ Owusu (KFCM).

Scheidsrechters: dhr. Kurt Demeester, bijgestaan door dhr. Frank Vandenborre en dhr. Joël Tanghe.

Volgende wedstrijd: Dosko Sint-Kruis – KFCM, woensdag 2 augustus om 19u30 (Beker van West-Vlaanderen).