2 december 2023
Score: 0 - 1

Wedstrijd om snel te vergeten tussen twee ploegen die er een flauwe partij van maakten. KFC Meulebeke begon nochtans goed aan de wedstrijd maar al na tien minuten was het gedaan, Moen kwam meer in de match en van kansen was er nauwelijks sprake. Bij de thuisploeg wist men nochtans dat het een cruciale wedstrijd op eigen veld zou worden, maar te veel spelers tekenden niet present of haalden hun niveau niet. Wat een verschil met vorige week op Rumbeke! Even voor het halfuur liet Djite de openingstreffer van dichtbij liggen, doelman Jarne Derie gooide zich nog op de bal op de doellijn. Ook in de 2e helft bleef het een flauw schouwspel en pas na het uur noteerden we nog kansen: een bezoeker besloot centraal hoog over en aan de overzijde kon Jelle Van der Veken net niet besluiten. De pas ingevallen Eduard Baekelandt zorgde meteen meermaals voor gevaar maar scoren leek vandaag niet te lukken voor rood & wit. Ook niet toen Sean Pardo aan de noodrem trok bij Eduard Baekelandt en Moen dus verder moest met tien. Toen iedereen zich verzoende met het scoorloos gelijkspel, knalde de ingevallen Siebe Declercq (ex-KFCM) via de paal en de rug van doelman Jarne Derie, met wat ‘geluk’, de winnende treffer tegen de touwen: 0-1, slik. Een zoveelste opdoffer voor het rood-witte kamp…

.

KFCM: Derie, Den Baes, Goddeeris, Declercq, Taillieu (63′ Vanbrabandt), Couwyzer (69′ Baekelandt), Vandromme, Verbrugghe, Wallican, Dekimpe en Van der Veken (81′ Kerkhof). Doelman Samyn viel niet in.

Doelpunten: 90′ Declercq S (0-1).

Gele kaarten: 77′ Vandromme (KFCM).

Rode kaart: 76′ Pardo (Moen, direct).

Scheidsrechters: dhr. Jens Fermaut, bijgestaan door dhr. Jarne Roose en dhr. Luc Tandt.

Matchbal: Uit sympathie door Peter.

Volgende wedstrijd: Rac. Waregem – KFCM, zaterdag 9 december om 19u30.