25 november 2023
Score: 4 - 2

Intussen speeldag 13, de trip naar de buren van SV Rumbeke. Na een weekendje zonder voetbal, recupereerde rood-wit enkele spelers: Arthur Declercq verscheen terug aan de aftrap, Senne Vanbrabandt vervoegde alsook de selectie, Eduard Baekelandt ontbrak. De partij was in goede handen van dhr. Nico Roose.

De wedstrijd begon meteen met een achterstand, alweer. Al na 5′ kopte de vrijstaande Kindt te gemakkelijk, maar weliswaar mooi binnen: 1-0! Rood-wit herpakte zich meteen, zonder al te veel dreiging maar met veel goeie wil en enkele mooie combinaties. De beloning volgde even na halfweg de eerste helft, Martijn Wallican met de vrijschop en Simon Taillieu kopte al even fraai het leder tegen de touwen: 1-1. Het gelijkspel bleef niet lang op het bord… Notebaert schilderde magistraal een vrije trap hoog en diep in de kruising: 2-1. Even na het halfuur verdiende een individuele actie van Jelle Van der Veken meer, hij werd een halt toegeroepen maar de kaarten bleven op zak. Bij een terugspeel bleef Martijn Wallican druk zetten 10′ voor de rust… goalie Martens kreeg de bal maar half weg en Matteo Couwyzer profiteerde: 2-2, meteen de ruststand. Na de pauze stond het vrijwel meteen 3-2, een te vermijden tegendoelpunt maar Vanfleteren trapte binnen in de korte hoek. De thuisploeg, met heel wat namen en kwaliteit, bleef in de 2e helft alles onder controle houden – KFC Meulebeke prikte op een zeldzaam moment even tegen. Een strafschopfase op Claeys zorgde even voor protest, net als enkele (terechte) afgevlagde aanvallen. Rumbeke legde via Dhondt in de slotfase nog de 4-2 eindcijfers vast.

Verdiende overwinning voor de thuisploeg dat duidelijk terug nationale ambities koestert. Bij momenten leek er even meer in te zitten voor onze roodbroekjes, zeker na de goeie eerste helft. Het te vroege tegendoelpunt net na de rust nekte ons misschien wel. Volgende week wacht ons de belangrijke thuiswedstrijd, op zaterdag – daags na de jaarlijkse kaarting -, tegen FC Moen! Supporters, op post!

.

KFCM: Derie, Den Baes, Goddeeris, Declercq, Taillieu, Couwyzer, Vandromme, Verbrugghe (75′ Vanbrabandt), Wallican, Dekimpe en Van der Veken (80′ Kerkhof). Janssens Beau en doelman Samyn vielen niet in.

Doelpunten: 5′ Kindt (1-0), 25′ Taillieu (1-1), 28′ Notebaert (2-1), 34′ Couwyzer (2-2), 46′ Vanfleteren (3-2) en 86′ Dhondt (4-2).

Gele kaarten: 40′ Vandromme, 45′ Declercq (KFCM) en 75′ Mouton (SVR).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Nico Roose, bijgestaan door dhr. Geert Eggermont en dhr. Patrik Soutaer.