14 september 2019
Score: 3 - 0

Match Report

Op speeldag 3 had de kalendermaker al meteen een derby geprogrammeerd: KFC Meulebeke versus VV Tielt, “de derby der derby’s” dus. Meulebeke startte furieus aan de competitie met zes op zes, Tielt daarentegen moest nog op zoek naar zijn 1e punten. De combinatie van de 2 Meulebeekse overwinningen, het streekduel én het mooie weer deed ons vermoeden dat er veel volk zou afzakken naar Ter Borcht. En of er heel wat toeschouwers de weg vonden naar het stadion, naar schatting zo’n 400 mensen zagen rood-wit het laken naar zich toe trekken in deze partij. Voorafgaand was er een receptie voor de sponsors, het bestuur en het schepencollege: ook alweer een succes met een 60-tal personen. De wedstrijd stond onder de prima leiding van dhr. Simon Vynckier.

Het was wachten tot minuut 11 vooraleer we het 1e noemenswaardige feit konden noteren die zich op de groene grasmat, qua gras en dikte een topveld maar helaas opnieuw veel te lang stond, afspeelde. Een prima bal van Brian Depondt tot bij Jari Bourgeois aan de 2e paal. De Meulebeekse topschutter met de actie en trap naar de korte hoek, doelman Robbie Van Wesemael tikte in corner. Op die goed getrapte hoekschop van Dylan Vens kopt Arthur Declercq vanuit het pak mooi binnen: 0-1, alweer een vroege voorsprong voor KFCM! Meulebeke kwam echter nooit echt in het spel, de bezoekers waren iets gretiger en steviger in de duels maar echt dreigen kon VV Tielt nooit, daar ontbrak het wat aan kwaliteit. Onze roodbroekjes leken nerveus en op momenten ongeconcentreerd te acteren, de talrijke opkomst en de hoge verwachtingen van de thuisaanhang in de derby zal er misschien voor iets tussen gezeten hebben. Zo duwde Gaethan Lannoo halfweg de 1e helft iets te opvallend in de rug van een bezoeker… in de zestien… en zodus wees ref Vynckier, dichtbij de fase, terecht naar de stip. Meulebeke kwam goed weg want Sander Kindt trapte de elfmeter via de paal buiten, oef! Even voor het halfuur nog eens Meulebeke, de kopbal van Jari Bourgeois vloog over. Rust: 1-0. De supporters konden gaan drummen om in de kantine te geraken én om hun frisse pils te bemachtigen.

De 2e helft was nog niet helemaal afgetrapt of het stond reeds 2-0, wedden dat de helft van de supporters het doelpunt niet zag? Na fout op Jari Bourgeois en de daaropvolgende vrijschop belandde het leder bij Djordy Tack op links, die zag zijn kans mooi en trapte het leder mooi voorbij de bezoekende goalie: 2-0, opluchting op Ter Borcht. Het was even wachten op een reactie van Tielt en rond het uur volgden wat pogingen via Niels Casier & Jensy Lanckriet… maar doelman Daan Ronse verontrusten? Neen, dat niet want er werd nauwelijks een trap gekadreerd. Tussenin was er nog een actie van Jari Bourgeois in de rechthoek, zijn trap botste alweer op doelman Van Wesemael. In de slotfase verhoogden de kanaries nog eens tevergeefs de druk en het was zelfs Meulebeke die nog de mooiste kansen kreeg. Jari Bourgeois poeierde richting doel, de rebound -na redding van de doelman- vloog hoog over. De ingevallen Gianluca Cardoen kende meer succes… na een bal van onze nummer 11 kon hij laag in doel besluiten: 3-0, de derbyzege én de 9 op 9 werd zo definitief een zekerheid!

Het gevoel achteraf was dubbel. Bij een 3-0 overwinning tegen VV Tielt moet wel iedereen tevreden zijn, niet? Toch was er wat ontgoocheling over het geleverde spel én bood de match vooral nooit echt de noodzakelijke ingrediënten voor dé derby: weinig animo langs het veld, op het terrein te weinig wauw-momenten en van spanning was er eigenlijk ook maar weinig sprake: KFCM overtrof Tielt met kwaliteit en de buren konden op geen enkel moment aanspraak maken op de overwinning.

Na 3 speeldagen dus nog steeds zonder verliespunten. Zaterdag de trip naar Eernegem. Benieuwd wat ons dat zal brengen!?

 

KFCM: Ronse, Den Baes (46′ Buyse), Van Poucke J, Declercq (76′ Vandewoestyne), Tack (83′ Cardoen), Bourgeois, Depondt, Lannoo, Vanmarcke, Vens en Wallican. Doelman Anckaert viel niet in.

VV Tielt: Van Wesemael, Devolder, Den Baes, Kindt, Maes (60′ Coppé), Lanckriet (68′ Tytgat), Van Overbeke (54′ Van Goethem), Verschelde, Verhaeghe, Casier en Planckaert. Van Steenbrugge viel niet in.

Doelpunten: 12′ Declercq (1-0), 46′ Tack (2-0) en 89′ Cardoen (3-0).

Gele kaarten: 49′ Depondt, 80′ Vandewoestyne (KFCM) en 79′ Planckaert (VVT).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Simon Vynckier, bijgestaan door dhr. Geert Simoens en dhr. Michaël Bartels.

 

Volgende wedstrijd: SK Eernegem – KFCM, zaterdag 21 september om 19u.

Lineup

1. RONSE Daan
2. DEN BAES Jony
4. VAN POUCKE Joren
8. DECLERCQ ArthurGoal
9. TACK DjordyGoal
11. BOURGEOIS Jari
12. DEPONDT BrianYellow Card
13. LANNOO Gaethan
14. VANMARCKE Simon
17. VENS Dylan
18. WALLICAN Martijn

Subs

BUYSE TijlSub2
7. VANDEWOESTYNE MathiasYellow CardSub8
10. CARDOEN GianlucaGoalSub9
22. ANCKAERT Sander