15 oktober 2023
Score: 3 - 0

Match Report

Sinds heel lang traden Ardooie en Meulebeke nog eens samen aan in dezelfde competitie, de publieke belangstelling was groot en vele Meulebeekse sympathisanten waren afgezakt naar Ardooie voor deze derby. Bij KFCM blijft het echter wachten tot er een resum kernspelers hun rentree maken, enkel Mattice Dekimpe -terug van weekend- was terug en stond aan de aftrap. Jelle Van der Veken en Robbie Bolombo verhuisden naar de bank, hierdoor had Kylliandro Sterckx zijn eerste basisplaats beet. De partij stond onder de prima leiding van dhr. Djane Bouché.

Weinig voetbal doorheen de wedstrijd te zien, het bleken snel twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren en momenteel niet goed voor de dag komen. De beste kansen waren voor Ardooie, Chesney Samyn tikte de bal van Cortvriendt van onder zijn lat in hoekschop en de bezoekende goalie moest even voor de rust plat op een lage schuiver van Rosseel. Voor Meulebeke was er even na het halfuur een prima vrijschop van Martijn Wallican maar die vloog centraal over doel. Meteen na de pauze viel de openingstreffer, een cadeautje met een grote strik, Van De Putte nam het dankbaar in ontvangst: 1-0. Diezelfde Van De Putte mocht even later terug scoren, het mes werd nog dieper geduwd toen Decoene een kwartier voor het einde de zware 3-0 cijfers op het bord plaatste.

De Meulebeekse entourage bleef alweer verweesd en ontgoocheld achter. Het puntenaantal blijft op één (net zoals ons aantal gescoorde doelpunten…), en dit in de weken van de waarheid met Zedelgem, Ardooie en Oostnieuwkerke. Zaterdagavond ontvangen we de verdere buren van SKO. Een overwinning kan hopelijk nog voor wonderen zorgen… Het zou ieder van ons alvast veel deugd doen…

.

KFCM: Samyn, Den Baes, Janssens Beau (78′ Planckaert), Goddeeris, Czajko (46′ Van der Veken), Taillieu, Sterckx (60′ Bolombo), Couwyzer, Vandromme, Wallican en Dekimpe. Doelman Derie viel niet in.

Doelpunten: 50′ en 65′ Van De Putte (1-0 en 2-0) en 75′ Decoene (3-0).

Gele kaarten: 14′ Taillieu (KFCM), 29′ Babylon, 60′ Nyoni en 71′ Rosseel (KVCA).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Djani Bouché, bijgestaan door dhr. Kris Messely en dhr. Kevin De Buck.

.

Volgende wedstrijd: KFCM – Oostnieuwkerke, zaterdag 21 oktober om 19u.

Lineup

SAMYN Chesney
2. DEN BAES Jony
3. GODDEERIS Thomas
4. JANSSENS Beau
6. CZAJKO Gauthier
9. TAILLIEU SimonYellow Card
11. COUWYZER Matteo
16. VANDROMME Michiel
18. WALLICAN Martijn
23. DEKIMPE Mattice

Subs

DERIE Jarne
10. BOLOMBO Robbie
19. VAN DER VEKEN JelleSub6