7 oktober 2023
Score: 0 - 3

Match Report

Recupereren we een speler, deze week Thomas Goddeeris, dan vallen er terug drie af: Arthur Declercq (blessure), Mattice Dekimpe (op weekend…) en Flo Decostere (werk)… Zo blijft het lijstje afwezige A-kernspelers eindeloos met maar liefst 10 namen… Het geeft niet op maar we moeten erdoor! Voor de belangrijke thuismatch tegen Zedelgem -rode lantaarn met 0 punten- was het dan ook terug puzzelen geblazen. Meulebekenaren Kylliandro Sterckx, Nicolas Noiret en Jari Planckaert konden zo ook proeven van het grote werk bij het 1e elftal. De wedstrijd stond onder de prima leiding van dhr. Luc Bulckaert.

De wedstrijd en avond had heel anders kunnen lopen toen na twee minuten Meulebeke er wel héél dicht bij was. Na twee opeenvolgende hoekschoppen zwiepte Simon Taillieu prima de bal voor doel, Jelle Van der Veken stond in het pak dichtbij doel en het leder verdween via onderkant lat, op / over de doellijn terug het veld in… Wat een pech, het typeert hoe ver Dame Fortuna momenteel zit voor KFCM… Even over het kwartier vrijschop Pieter De Clercq ter hoogte van de zijlijn, de bal passeerde iedereen in de rechthoek en botste buitenkant doelpaal buiten! Halfweg de 1e helft goeie aanval Meulebeke via Thomas Goddeeris / Simon Taillieu, laatstgenoemde zijn voorzet tot bij Robbie Bolombo, die stond alleen aan de 2e paal maar werkte overhaast half naast. Rood-wit probeerde en kon af en toe prikken, toen een bal in de rechthoek belandde, werkte een bezoeker bijna in eigen doel, corner. Op vrijschop Pieter De Clercq kon Nordin Behaeghel alleen koppen vanuit het pak, Chesney Samyn pakte. Na een prima aanval over voor de rust op de linkerflank volgde de voorzet, 3 bezoekers op een rij aan doel en het was Nordin Behaeghel die de 2e bal overhoeks binnentrapte: 0-1!

Meteen na de pauze was het terug prijs, na een lange bal en voorzet werd Beau Janssens al dan niet foutief geduwd, Oliver Desitter kende geen genade: 0-2. Het gevoel was meteen dat de match was gespeeld, niettemin trok Matteo Couwyzer even later naar doel om uiteindelijk af te leggen naar de 2e paal tot bij Robbie Bolombo, die kon opnieuw maar half besluiten… bal over. Op het uur zag Matteo Couwyzer doelman Ward Maréchal ver uit doel, hij probeerde van ver maar het leder verdween jammer genoeg naast. De kelk moest tot op de bodem leeg, op hoekschop werd het zelfs 0-3… de cava van de sponsorreceptie kreeg nu zeker een zure nasmaak…  Het laatste wapenfeit was voor Jelle Van der Veken, aan de zestien haalde hij uit maar de goalie pakte.

Door het verlies zakt rood-wit naar de weinig benijdenswaardige laatste plaats met 1 op 18. Het valt niet uit te leggen wat het aantal beschikbare spelers betreft… Het is allesbehalve leuk voor de betrokken personen die zich iedere dag inzetten en engageren voor de ploeg en club, trainers – (de meeste) spelers – medewerkers – de trouwe supporters… Maar we moeten door deze heel moeilijke en lastige periode, als één groep… Op naar volgende week, de derby op Ardooie!

.

KFCM: Samyn, Den Baes, Janssens Beau, Goddeeris, Czajko (60′ Sterckx), Taillieu (75′ Planckaert), Bolombo (70′ Noiret), Couwyzer, Vandromme, Wallican en Van der Veken. Doelman Derie viel niet in.

Doelpunten: 40′ Behaeghel (0-1), 50′ Desitter (0-2) en 64′ Behaeghel (0-3).

Gele kaarten: 57′ Bolombo (KFCM).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Luc Bulckaert, bijgestaan door dhr. Dempsey Degraeve en dhr. Jonas Haghedooren.

.

Volgende wedstrijd: Ardooie – KFCM, zondag 15 oktober om 15u.

Lineup

SAMYN Chesney
2. DEN BAES Jony
3. GODDEERIS Thomas
4. JANSSENS Beau
6. CZAJKO Gauthier
9. TAILLIEU Simon
10. BOLOMBO Robbie
11. COUWYZER Matteo
16. VANDROMME Michiel
18. WALLICAN Martijn
19. VAN DER VEKEN Jelle

Subs

DERIE Jarne
23. NOIRET Nicolas