Vrijdag de tweede opeenvolgende thuiswedstrijd op Ter Borcht, dan ontvangt rood-wit titelfavoriet SV Diksmuide. Deze doelstelling maakte de ploeg -met heel wat spelers komende uit Eerste Provinciale- meteen duidelijk door uit te pakken met een zes op zes, 1-3 op Veldegem en vorige week nog 2-0 tegen Tielt.

Afwachten hoe onze troepen reageren na de klinkende 4-0 overwinning van afgelopen zaterdag tegen Middelkerke. Beide voetjes op de grond, of straks krijgen we een uppercut te verwerken door de ploeg uit de Westhoek. Niettemin hoopt iedere rood-witte sympathisant om de driepunter vrijdag in het Dr. Leo Abeele Stadion te kunnen houden. Het zou een ideale opener zijn voor het kermisweekend in Meulebeke! Roodbroekjes, volle gas!

Supporters, allen op post voor deze topper op ‘eigen bodem’. Samen sterk… en laat dit een oproep zijn om komende vrijdag ‘samen te troepen’ op de tribune -samen met toeters, bellen en vlag- en zo vocaal onze jongens aan te moedigen. Tot dan!

.

Simon Vanmarcke – KFC Meulebeke: “Op eigen veld kunnen wij altijd iets meer”

Meulebeke – FC Meulebeke wiste de pijnlijke nederlaag van vorige week tegen Tielt mooi weg met een klinkende 4-0-zege tegen Spermalie-Middelkerke. “We begonnen prima aan de match”, zegt speler Simon Vanmarcke. “We kwamen snel 1-0 voor en zijn daarna nooit in de problemen gekomen. Integendeel, wij bleven de kansen opstapelen. Bij de rust stond het 2-0 maar het had evengoed 3-0 of 4-0 kunnen zijn. Na de pauze verdubbelden we onze score en deze knappe overwinning is een mooie sportieve revanche voor onze nederlaag in Tielt. Nu, op ons eigen veld kunnen wij altijd iets meer. Hopelijk vrijdagavond ook, want dan ontvangen wij Diksmuide en dat is een regelrechte titelkandidaat.”

 

Kenneth Cardon – SV Diksmuide: “Meulebeke wordt eerste ernstige test”

Diksmuide – Na de 1-3 in Veldegem en de 2-0 tegen Tielt zit KSVD gebeiteld. “Alles lukt prima, de start is ideaal”, stelt Kenneth Cardon. ‘Veldegem had ik sterker ingeschat. Tielt vond ik een stevig geheel maar wij hielden de hele match onder controle. VV boekte een drietal kansjes net na de pauze maar eigenlijk wordt Meulebeke vrijdag onze eerste zware test. Op hun vraag voetballen we vrijdag al. Ook Klaas Devriendt is op komst, zo groeien de kwaliteit en de concurrentie alleen maar. Voor T1 Frank Claeys is het een luxeprobleem maar hij moet ook iedereen tevreden houden. Als er iemand uitvalt, worden we er niet armer op.”

Sportwereld van woensdag 13/09/17.

.

Lappenmand/geschorst: Niemand geschorst. ** Doelman Daan Ronse is nu hoogst onzeker door ziekte (buikgriep) waardoor hij dinsdag niet trainde. Afwachten dus. ** Thijs Devos blijft aan de kant, trainer Bruno Derveaux kan voor de rest op iedereen rekenen.

Weetjes: Het nieuwe scorebord is dus in bestelling… nog eventjes geduld dus…! ** De wedstrijd werken we af op vrijdagavond gezien op zaterdag de Dynamicarun doorgaat. Hierdoor spelen de beloften hun thuismatch tegen Wielsbeke reeds op donderdagavond! ** De pronostiek aan de lidkaart van de supportersclub mag doorgemaild worden naar declerckgeert@hotmail.com tot 17 september. Lidkaarten kunnen nog steeds aangekocht worden! ** Opnieuw is er op donderdagavond een interne pronostiek tussen spelers & staf. De stand van zaken kunt u volgen via ‘de club – activiteiten’.

Matchbal: dhr. Ivo Van Staen, Algemene Elektriciteit Van Staen Ivo BVBA, Marialoopplaats te Meulebeke.

.

Eerste Elftal – KSV Diksmuide, vrijdag om 20u

Dr. Leo Abeele Stadion, Sportcentrum Ter Borcht.

Scheidsrechter: dhr. Alexander Van Parys, bijgestaan door dhr. Olivier Gilis en dhr. Anthony Porreye.

DV Kortrijk – Provinciale Dames, zondag om 15u

Ter Biezen, Heulsestraat 82, 8501 Heule, terrein 2.

Provinciale Beloften – KSC Wielsbeke, donderdag om 20u

Dr. Leo Abeele Stadion, Sportcentrum Ter Borcht.

SKV Zwevezele – Gewestelijke U21, zaterdag om 17u

Sportcomplex Zwevezele, Kasteelstraat 74A, 8750 Wingene, terrein 3.