15 september 2017
Score: 1 - 1

Match Report

Het treffen Meulebeke vs titelfavoriet Diksmuide had vrijdagavond -uitzonderlijk door het kermisweekend en de Dynamicarun op zaterdag- bijna alle ingrediënten om van een heuse topper te kunnen spreken: ideaal voetbalweer, een prima grasmat, discutabele fases, gemekker aan de dug-outs (vooral bij bezoekende zijde), rode en gele kaarten, (strafschop)doelpunten,…. Helaas ontbraken bij beide teams wel twee belangrijke elementen: goed voetbal en doelgevaar. Trainer Bruno Derveaux wijzigde qua namen tussen de krijtlijnen en op de bank (op reservedoelman Toebaert na) niet, de opstelling daarentegen oogde in tegenstelling tot vorige week tegen Middelkerke wel defensiever. De partij stond uiteindelijk onder leiding van dhr. Alexander Van Parys, hij verving in laatste instantie nog dhr. Siel De Pover.

IMG_1726

Uw dienaar nam zijn notitieboekje voor het eerst ter hand rond minuut 20… meteen een cruciale wedstrijdfase: op hoekschop kwam Jari Bourgeois tot scoren maar verdediger Jordi Rico sloeg van achter de doellijn nog de bal met de hand terug het veld op… even was er onduidelijkheid: doelpunt of toch strafschop en de logische rode kaart? Na overleg met zijn assistent volgde uiteindelijk de rode kaart voor Jordi Rico en zette Jari Bourgeois alsnog zijn ploeg op voorsprong via de strafschopstip: 1-0! Volgende wedstrijdfeit alweer doelpunt: centraal balverlies luidde een bezoekende aanval in, de lange bal werd doorgekopt door Gaethan Lannoo waardoor Jordy Timperman rechts voor doel verscheen, hij leek even uit te glijden maar zette daardoor doelman Daan Ronse op het verkeerde pad, Timperman besloot in het verste zijnet & 1-1! Veel meer viel er niet te beleven in die 1e helft, op een trap vanuit de 2e lijn naast door Jari Bourgeois, rust 1-1.

Meteen de pauze opnieuw Meulebeke – Dylan Vens bleef geblesseerd in de kleedkamer – … de hoekschop trapte een bezoeker maar net over het eigen doel en daaropvolgend na de hoekschop belandde het leder in het pak… Gaethan Lannoo haalde uit, de bal werd van de lijn geveegd en de rebound leverde alweer hoekschop op. Zonder echt goed te voetballen bleven de (halve) kansjes voor de thuisploeg, aan de overzijde beleefde goalie Daan Ronse al bij al een rustige avond. Martijn Wallican zag zijn trap vanuit de 2e lijn gekeerd (63′) en Jari Bourgeois kopte op doel na voorzet van de ingevallen Gianluca Cardoen (71′). De mooiste kans noteerden we en kwartier voor het eind: topschutter Jari Bourgeois bleef doorstoren op doelman Vanisacker en veroverde het leder. Bourgeois legde af tot bij Martijn Wallican, laatstgenoemde knalde op doel, het leder verdween in hoekschop. De spanning was te snijden, elektriciteit hing in de lucht boven Ter Borcht… tot plots -zowaar- Diksmuide dé kans kreeg voor de overwinning: op hoekschop was iedere roodbroek de ingevallen Vandekerckhove vergeten, alleen voor doel kopte hij (gelukkig) zowaar over! De ‘topper’ eindigde nog met een valse noot toen Jonas Tant met een drieste tackle Tom Verschueren onder handen nam: ref Van Parys trok dan ook de logische rode kaart, KSVD eindigde de partij dus met negen.

Of Diksmuide nu de ‘winnaar’ was van deze partij door een punt te pakken met 70′ te spelen met 10 laten we in het midden, aan hun vreugde na de match te zien blijkbaar wel. De boterjongens zijn wel hun maximum kwijt en Meulebeke blijft dus opnieuw thuis zonder verlies. Gemengde gevoelen in het rood-witte kamp: het was inderdaad bijlange niet even goed als de week ervoor maar tegen 10 man (al is dat niet altijd een voordeel, integendeel) waren de beste kansen toch voor KFCM. Met een beetje efficiëntie bleven de drie punten alsnog op Ter Borcht. Vier op negen lijkt theoretisch een ‘onvoldoende’ maar we kregen wel al favoriet Diksmuide en de uitwedstrijd bij de buren te Tielt voorgeschoteld. Niettemin is er volgende week op Gistel slechts één opdracht: winnen.

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Dewitte (65′ Cardoen), Verschueren, Vandewoestyne, Bourgeois, Depondt, Lannoo, Vanmarcke, Vens (46′ Wallican) en Christiaens. Vandersteene en doelman Toebaert vielen niet in.

Diksmuide: Vanisacker, Rolly (71′ Vandekerckhove), Tant, Van Exem, Van Crugten, De Kesel (80′ Vanhee), Kimpe, Arnaert, Coene, Rico en Timperman (77′ Hoorelbeke). Doelman Maes viel niet in.

Gele kaarten: 45′ Verschueren, 57′ Vandewoestyne, 60′ Wallican, 86′ Depondt (KFCM) en 34′ Coene (SVD).

Rode kaarten: 20′ Rico en 88′ Tant (beiden direct rood, Diksmuide).

Doelpunten: 20′ Bourgeois (1-0, pen) en 38′ Timperman (1-1).

Beeldmateriaal: klik hier.

.

Wedstrijdleiding: dhr. Alexander Van Parys, bijgestaan door dhr. Olivier Gilis en dhr. Anthony Porreye.

Volgende wedstrijd: KE Gistel – KFCM, zondag 24 september om 15u.

 

Lineup

1. RONSE Daan
2. DEN BAES Jony
5. DEWITTE Steve
6. VERSCHUEREN TomYellow Card
7. VANDEWOESTYNE Mathias (C)Yellow Card
11. BOURGEOIS JariGoal
12. DEPONDT BrianYellow Card
13. LANNOO Gaethan
14. VANMARCKE Simon
17. VENS Dylan
20. CHRISTIAENS Sam

Subs

8. VANDERSTEENE Gaël
10. CARDOEN GianlucaSub5
18. WALLICAN MartijnYellow CardSub17
22. TOEBAERT Simon