17 december 2017
Score: 2 - 0

17 december 2017, de 1e match van de terugronde, stond bij velen in de agenda met een groot rood kruis aangetekend: de derby tussen KFC Meulebeke en VV Tielt op het Dr. Leo Abeele Stadion. Na de nipte 1-0 nederlaag op de openingsspeeldag aasde rood-wit op sportieve revanche én diende het uiteraard zijn leiderspositie vast te houden. Met een zeventigtal eters was de uitgebreide culinaire Footlunch meteen een heel geslaagde opener van deze mooie zondagmiddag. Coach Bruno Derveaux kon voor deze topper terug op dezelfde 15 namen als de voorbije weken rekenen maar sleutelde her en der aan zijn basiselftal: zo verdwenen Steve Dewitte en Michel Kodia naar de bank, in hun plaats stonden Jony Den Baes en Gaël Vandersteene aan de aftrap. Het streekduel tussen KFCM (met 21 op 21) en Tielt (met 18 op 18) stond onder de deskundige leiding van dhr. Philippe De Vlaminck die consequent een probleemloze wedstrijd afwerkte.

Na acht minuten spelen het 1e feitje, op hoekschop van VV Tielt werd goalie Daan Ronse foutief gehinderd, weg kans. Iets voor het kwartier dan corner aan de overzijde… Tom Verschueren verstuurde de 2e bal voor doel, Jari Bourgeois besloot in één tijd naast. Tellen later duwfout en een daaropvolgende prima vrijschop van Brian Depondt: de Meulebeekse topschutter Jari Bourgeois knikte het leder fraai over de verdediging en doelman De Visch: 1-0 en feest op de tribune bij het talrijk opgekomen publiek. KFCM behield in de 1e helft verder de controle en het was wachten tot minuut 31 voor het volgende echt gevaar, en wat voor één! Jari Bourgeois stoorde buiten de rechthoek door op doelman Lorenz De Visch, veroverde het leder en moest van (heel) ver uithalen, dit deed hij prima en het leder leek in doel te vliegen… maar brute pech, de doellat verhinderde de 2-0, merde. Op dat moment was de cameraman van Focus-WTV allicht aan het indommelen want van deze fase niks te zien op TV… :)   In het slot van de 1e helft kwamen de bezoekers opnieuw meer in de wedstrijd. Een Meulebeekse kopbal achteruit aan de zestien, Tielt leek te profiteren maar doelman Daan Ronse kon, al wegglijdend, toch pakken. De 1-0 ruststand bleef op het bord.

De 2e helft van de thuisploeg was ondermaats… duels winnen of prima inspelen, het bleek voor onze roodbroekjes zondagnamiddag een heel moeilijk iets… De bezoekers daarentegen zetten met veel goeie wil druk en wat forcing maar eens aan de zestien bleven ook zij onmondig. Al meteen na de pauze een mooie individuele actie van Jordi Den Baes, zijn lage trap onderschepte Daan Ronse probleemloos. Aan de overzijde volgde een voorzet van Dylan Vens, de uitkomende Lorenz De Visch pakte in twee tijden. Halfweg de 2e helft lage vrijschop Jari Bourgeois op een mooie centrale plaats, tot 2x toe werkte een verdediger in hoekschop, telkens voor Brian Depondt. Uiteindelijk zou VV Tielt ruim de overwinning nemen op het aantal genomen hoekschoppen, maar zoals eerder meegeven: echt gevaar bleef uit & doelman Daan Ronse plukte telkens sterk hoog in de lucht. Op enkele minuten tijd dan toch weer wat gevaar: op voorzet Brian Depondt kopte Jari Bourgeois naast, op een trap van Niels Devolder in één tijd dook Daan Ronse plat en Simon Vanmarcke snelde tijdig terug met een goeie tackle om het Tielts gevaar te weren. Uiteindelijk dan toch nog de (onverwachtse) verlossing aan KFCM-zijde: de prima voorzet van de ingevallen Gianluca Cardoen verdween voorbij iedereen, doelman De Visch tikte het leder weg… in de voeten van kapitein Mathias Vandewoestyne & die had maar binnen te duwen: 2-0, wat een opluchting op het veld, aan de dug-out en wat een feestje op de tribune bij de rood-witte spionkop: de trommel had zijn werk en ‘waar is dat feestje, hier is dat feestje’ deed de rest! Even in blessuretijd floot ref De Vlaminck af: 2-0 en de buren werden, ondanks hun verweer in de 2e helft, puntenloos naar huis gestuurd…

Een topdag voor de rood-witte entourage dus! In de volgepropte voetbalkantine na de match alleen maar lachende en enthousiaste gezichten, rood-wit kan fier als leider de winterstop en eindejaarsfeesten in. Een dansje even later op de avond bleef dan ook niet uit. Nu even de riem eraf om dan op zaterdag 30 december terug de trainingen aan te vatten. Tussendoor, vrijdag 22 december, nog een leuk intermezzo met de traditionele en jaarlijkse Kerstcorrida!

O ja, nog even meegeven waar de leider was in de 2e helft… ergens tussen de krijtlijnen op het hoofdterrein van Ter Borcht… de leider maakte nog een extra doelpuntje en hield de netten droog. Alles samengeteld stond de score dus op 2-0, drie punten dus. De manier waarop was inderdaad iets anders, maar who cares!? ;)

.

KFCM: Ronse, Den Baes (69′ Dewitte), Verschueren, Vandewoestyne, Vandersteene (59′ Kodia), Bourgeois, Depondt, Lannoo, Vanmarcke, Vens en Wallican (79′ Cardoen). Doelman Toebaert viel niet in.

VV Tielt: De Visch, Devolder, Ryckebosch, Den Baes, Heytens, Dumolein, De Marrez, Van Nieuwenhuyse (58′ Mulier), Lanckriet (81′ Casier), Coppé en Debeuf (73′ David). Vankerkhoven viel niet in.

Gele kaarten: 60′ Vens (KFCM) en 56′ Lanckriet (Tielt).

Doelpunten: 16′ Bourgeois (1-0) en 85′ Vandewoestyne (2-0).

Beeldmateriaal: klik hier.

Wedstrijdleiding: dhr. Philippe De Vlaminck, bijgestaan door dhr. Aaron Soens en dhr. Joel Tanghe.

Volgende wedstrijd: Sp. Middelkerke - VV Tielt, zondag 7 januari 2018 om 15u.