Zondagmiddag om 15u: dé derby der derby’s… het duel tegen de buren van VV Tielt & meteen de laatste ook van het o zo fantastische sportieve huidige kalenderjaar!

Of toch niet? Was de thuispartij tegen Veldegem de laatste van 2017? De pakken sneeuw, en inmiddels bijhorend sneeuwwater, mét felle regenbuien… het zorgde her en der al voor veel watersnood!

Laten we er van uit gaan dat de weergoden ons goed gezind zijn en we zondag gewoon kunnen sjotten op Ter Borcht!

.

Het streekduel op de 1e speeldag van de terugronde is een clash tussen op heden 2 toppers… de ene heeft een 21 op 21, de andere een 18 op 18 op zijn conto… dat kan tellen!!!

Leider Meulebeke ontvangt dus de gedeelde derde uit de rangschikking… maar met de gele kanaries hebben onze roodbroekjes nog een eitje te pellen: op de openingsspeeldag verloor KFCM er met het kleinste verschil in de slotfase.

“Eerherstel” voor een hopelijk talrijk thuispubliek is dus aan de orde. Maar ook Tielt wilt zich uiteraard niet zomaar gewonnen geven en wil ook met een goed gevoel de winterstop in…

Wie trekt zondag aan het langste eind en vooral… trekt stamnummer 1255 als fiere leider (mathematisch rekening houdende dat Zedelgem zijn inhaalmatch wint, anders is KFCM al zeker uiteraard) naar de kerst -en eindejaarsfeesten!!??

.

Supporters, we rekenen op uw talrijke & vocale steun! Tot zondag!

.

Mathias Vandewoestyne – KFC Meulebeke: “Betere mentaliteit in tweede helft”

Meulebeke – FC Meulebeke won uiteindelijk vrij gemakkelijk van Veldegem met 4-1. Dankzij deze nieuwe zege realiseren de roodbroeken een voortreffelijke 21 op 21. “We kwamen vrij vroeg op voorsprong”, vertelt Mathias Vandewoestyne. “Met een zeer vreemd doelpunt werd het wat later wel 1-1. Bij een ongelukkige blokkage dwarrelde de bal in ons doel. Tijdens de rust vroeg onze trainer om een betere mentaliteit aan de dag te leggen. We kwamen dan ook gretig uit de kleedkamer en we boekten nog een vlotte overwinning. We blijven dus leider en zondag is er dé derby tegen Tielt, dat ook zeer sterk op dreef is de jongste weken.”

Jordi Ryckebosch – VV Tielt: “Met 18 op 18 naar leider Meulebeke”

Tielt – VV Tielt realiseerde met een 2-1 zege tegen Spermalie-Middelkerke een uitstekende 18 op 18. De Kanaries zijn klaar voor de derby van zondag bij leider Meulebeke. “We hebben nochtans niet goed gespeeld tegen Spermalie-Middelkerke”, bekent Jordi Ryckebosch. “Het was geen goede match. Een neutrale toeschouwer had er niet veel aan. Toch kwamen wij 2-0 voor, maar na de rust kregen we een penalty tegen. Wegens handspel, maar het was meer gezichtsbescherming. Na die penalty ontstond er wel wat onrust in ons elftal, maar uiteindelijk konden wij vrij gemakkelijk standhouden. De kustploeg had geen echte kansen meer.”

(Sportwereld, 13/12/17)

IMG_2152IMG_2153

(Het Laatste Nieuws, 12/12/17)

.

Lappenmand/geschorst: Niemand geschorst bij KFCM en iedereen lijkt inzetbaar. ** VV Tielt-coach Achim Heytens mist Thomas Verhaeghe, die pakte vorige zaterdagnamiddag zijn 3e gele kaart.

Weetjes: Morgen, vrijdag, is er het jaarlijkse Kerstfeest van KFCM in OC Vondel. Opnieuw een succes want meer dan 300 personen zullen erop aanwezig zijn! ** Zondag is er terug de Footlunch, verzorgd door Ma Kwizien, voor de derby Meulebeke-Tielt! Ondanks het treffen tussen Club Brugge & RSC Anderlecht om 14u30 -heel wat sponsors en Meulebeekse prominenten trekken naar Jan Breydel- mogen we toch een zeventigtal culinaire eters verwelkomen! ** Vijf spelers op één kaart van schorsing: Jony Den Baes, Michel Kodia, Gaethan Lannoo, Dylan Vens en Martijn Wallican. ** Op vrijdag 2 februari is er de 11e editie van de kaarting voor verse groenten & eieren! Noteer dit alvast in uw agenda!

Praktisch zondag: de Footlunch gaat door in de voetbalkantine boven (naast de tribune) en is dus niet toegankelijk voor ‘derden’. Zij kunnen terecht in de kantine beneden, achter het doel. Aan de rust kunnen socioleden en bestuursleden van VV Tielt terecht in de kantine boven. Na de rust sluit de kantine beneden en kan iedereen terug terecht in de kantine boven! Dank voor uw begrip & medewerking!

Matchbal: Metaalconstructie en machinebouw Franky Den Baes, Tenhovestraat 24 - 8700 Tielt.

.

Eerste Elftal – VV Tielt, zondag om 15u

Dr. Leo Abeele Stadion, Sportcentrum Ter Borcht.

Scheidsrechter: dhr. Philippe De Vlaminck, bijgestaan door dhr. Aaron Soens en dhr. Joël Tanghe.

SV Zulte-Waregem - Provinciale Dames, zondag om 13u30

Kastanjelaan 75, 9870 Zulte, terrein 1 (synthetisch).

Sassport Boezinge – Provinciale Beloften, vrijdag om 20u

Dr. Dekemelelaan 5A, 8904 Boezinge, terrein 2.

Gewestelijke U21

Bye voor de rest van 2017.