25 juli 2021
Score: 2 - 3

Match Report

De eerste thuismatch op het Dr. Leo Abeele Stadion sinds oktober, een wedstrijd in het teken van de Beker van West-Vlaanderen tegen tweedeprovincialer SK Westrozebeke. Door te veel vakantiegangers, blessures en een last-minute afzegging beschikte trainer Nigel Smith over slechts 9 (!) A-kern veldspelers, ongezien. Daarenboven begon de wedstrijd al niet denderend met na 3′ een tegentreffer, Fiey trapte van dichtbij binnen (0-1). Iets over het kwartier zelfs 0-2 na een aarzeling achterin waarna Gillian Dewulf al dan niet foutief een bezoeker tikte, strafschop. De donkere onweerswolken bleven even hangen, niet alleen op het scorebord maar ook over Ter Borcht… de sluizen werden geopend en we kregen een kwartier lang intense regen. Het leek onze roodbroekjes wakker te schudden, een harde vrijschop van Marijn Vandewalle verdiende meer na fout op Matteo Couwyzer. Uiteindelijk net voor de rust lukte Marijn Vandewalle de aansluitingstreffer (1-2).

KFCM kwam beter uit de kleedkamers en voerde beetje per beetje de forcing. Het lukte dan ook de verdiende gelijkmaker na een mooie aanval: Matteo Couwyzer stuurde Jan-Thomas Kerkhof in het straatje en laatstgenoemde werkte fraai hoog in doel af: 2-2. Maar lang duurde het niet tot er opnieuw gescoord werd: meteen na opzetten een ‘frommeldoelpunt’ via Devolder, van efficiëntie gesproken: 2-3. Een dreun voor Meulebeke die zijn spel van net na de rust niet meer terug vond, al devieerde Jan-Thomas Kerkhof nog de paal na een kopbal. Eerste nederlaag dus in de voorbereiding waarna duidelijk was dat er nog veel werk aan de winkel is!

.

KFCM: Van Volcem, Den Baes, Taveirne, De Wulf, Decostere, Vandewalle (46′ Verbeke), Tack (70′ Baekelandt T), Couwyzer, Vandromme, Kerkhof en Wallican. Doelman Callaert viel niet in.

Westrozebeke: Knockaert, Corneillie, Lecaillier, Buyse, Fiey (75′ Carrein), Devolder, El Baghdadi (46′ De Keyser), Coupé, Vandenbussche, Thevelein (81′ Kesteloot) en Vanhaecke. Doelman Debeir viel niet in.

Doelpunten: 3′ Fiey (0-1), 17′ Vanhaecke (0-2, pen), 36′ Vandewalle (1-2), 59′ Kerkhof (2-2) en 60′ Devolder (2-3).

Strafschoppen: (5-3) Decostere (v), Vandromme (v), Couwyzer (v), Kerkhof (v) en Wallican (v).

Gele kaarten: /

Beeldmateriaal: klik hier. 

Scheidsrechters: dhr. Jan Kimpe.

 

Volgende wedstrijd: zaterdag 31 juli om 19u, KFCM – CLUB NXT (Club Brugge B).

Lineup

Subs