2 augustus 2018
Score: 3 - 3

Een snelle voorsprong voor de thuisploeg die een rebound wist te scoren nadat de vrijschop in de muur belandde. Op het kwartier te veel risico achterin maar doelman Maxiem Depypere bracht redding. Iets over het halfuur de gelijkmaker: Thibaut Verbrugghe met de trap, Seppe Claeys devieerde het leder tegen de touwen: 1-1. Minuten later de voorsprong voor rood-wit, Thibaut Verbrugghe zwiepte de bal voor doel en met een mooie kopbal bracht Seppe Claeys KFCM op voorsprong. Op slag van rust nog de gelijkmaker, op een corner in geschenkverpakking kopte Bryce Rosseel in eigen doel. Meteen na de pauze alweer de bezoekende voorsprong, na een aanval trof Sofiane Belkadi fraai raak in de linkerbenedenhoek: 2-3!  Minuten later was een redding nodig van Maxiem Depypere op een poging van dichtbij. Het was pompen of verzuipen maar onze roodbroekjes bleven knokken op karakter en inzet. Pijnlijk was de tegentreffer in blessuretijd, Beveren-Leie liet de elftmeter niet onbenut: 3-3, meteen de eindstand. Mooie prestatie van ons voornamelijk “B-elftal” tegen de kernspelers van de thuisploeg die aan de rust heel wat frisse elementen inbrachten.

KFCM: Depypere, Declerck, Rosseel, Snauwaert, Popelier, Deneir (75′ Vanoosthuyse), Buyse, Vanoosthuyse (50′ Nazari Ali), Belkadi, Verbrugghe en Claeys.

Beveren-Leie begon met: Depoortere, Lavens, Vanhollebeke, Nah C’kounda, Kuik, Janssen, Van Craeyenest, Maes, De Backere, Decaluwe en Deboiserie. Oa. Vanthuyne viel aan de rust in.

Doelpunten: 2′ (1-0), 35′ en 41′ Claeys (1-1 en 1-2), 45′ Rosseel (2-2, own), 46′ Belkadi (2-3) en 90′+2 (3-3, pen).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Bernd Vandenbussche, bijgestaan door dhr. Rachide Meddourr en dhr. Jacques Defrene.