5 augustus 2018
Score: 1 - 0

Match Report

Bespeelbaar konden we het dorre “voetbal”veld niet echt noemen maar er zat niks anders op, het zal heus niet het enige terrein in Vlaanderen zijn die er dood bijligt… Blessures vermijden leek dan ook de eerste bekommernis maar met Michiel Vandromme (omgeslagen voet) hadden we aan de rust al ééntje in de lappenmand. KFCM begon met goede moed aan de bekerpartij, in alweer tropische omstandigheden, maar slikte al snel de (enige) tegentreffer. Een quasi onhaalbare bal werd nog binnengehouden en de voorzet volgde, aan de 2e paal - in de rug van twee roodbroekjes – besloot Vandevelde overhoeks binnen: 1-0. Kansen bleven erna uit, de thuisploeg behield de controle door vooral de meeste duels aan te gaan en te winnen. Even voor de pauze de kans voor KFCM, Gianluca Cardoen speelde Thorben Platteau aan voor doel maar zijn bal ketste te ver weg van de voet.

De 2e helft bracht meer voldoening aan bezoekende zijde met meer druk en diverse pogingen, helaas, het leder wilde gisteren niet tegen de touwen. Invallers Eduard Baekelandt (tot tweemaal toe), Matthias Blomme en Seppe Claeys kenden ofwel pech ofwel geraakte het leder niet door het pak in alle geharrewar ofwel bleek appel voor handspel blijkbaar uit de lucht gegrepen. De 1-0 bleef op het bord, een derde (beker)nederlaag op rij dus voor stamnummer 1255, het blijft snakken naar wat meeval en vooral een overwinning.

 

KFCM: Ronse, Den Baes, Verschueren (58′ Baekelandt), Vandewoestyne, Vandromme (46′ Blomme), Cardoen, Platteau (58′ Claeys), Depondt, Lannoo, Vens (58′ Popelier) en Wallican.

Otegem: Duyck, Vandekerckhove, Terras, Lannoy, Verwee, Vandevelde (74′ Malfait), Vandenbroucke (81′ Schouttetens), Bultynck, Soumillon, Degraeve en Stragier (46′ Lakiere). De geblesseerde Syx viel niet in.

Doelpunten: 8′ Vandevelde (1-0).

Gele kaarten: 72′ Bultynck en 89′ Degrave (Otegem).

Strafschoppen: (5-5) Depondt v, Den Baes v, Wallican v, Lannoo v en Ronse v.

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechter: dhr. Pieter Ballieu.

Lineup

Subs