24 november 2018
Score: 1 - 3

Na tweemaal de 0-0 score, ontving Meulebeke de kustploeg van Oostduinkerke. Hopende om nog eens de drie punten aan huis te houden. Trainer Bruno Derveaux wijzigde één positie in zijn elftal, Sam Christiaens stond aan de aftrap ten koste van Gianluca Cardoen. Op de bank terug Michiel Vandromme, ten koste van Eduard Baekelandt. De partij stond onder de prima leiding van de Oost-Vlaamse scheidsrechter dhr. Lauren Cools.

Na nog geen minuut spelen meteen een prima kans voor de thuisploeg. Dylan Vens zette voor, Mathias Vandewoestyne besloot aan de eerste paal onorthodox net over. Op het kwartier twee prima hoekschoppen KFCM, het leverde niks op. Het spel kabbelde verder en het was wachten tot minuut 30 tot een volgende poging. Uithaal Dante Blanckaert… doelman Daan Ronse bracht redding, op de rebound werkte verdediger Simon Vamarcke in hoekschop. Minuten later doorzetten van Sam Christiaens, geen aanvallende fout, voor een quasi open doel, een bezoeker tikte in corner. Even voor de rust een prima hoekschop Dylan Vens, de kopbal van kapitein Mathias Vandewoestyne verdween net over. Het laatste woord was voor Oostduinkerke, de bal vanuit de 2e lijn verdween net voorlangs. Rust: 0-0.

Meteen na de rust doelpuntenfestival op Ter Borcht in een dolle 6 minuten… na doorbraak op links stonden drie roodbroekjes in de wind… Dante Blanckaert schoof het leder in de diepste hoek voorbij de uitkomende Daan Ronse: 0-1. 120 seconden later strafschop Oostduinkerke… 0-2. Minuten later de aansluitingstreffer via Thorben Platteau; 1-2 en meteen terug courage op Ter Borcht. Niet voor lang want al even snel stond het 1-3. Wedstrijd gespeeld. Aan beide kanten nog kansen maar gescoord werd er niet meer…

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Verschueren, Vandewoestyne, Platteau (77′ Vandromme), Depondt, Lannoo, Vanmarcke, Vens, Wallican (60′ Claeys) en Christiaens (60′ Cardoen). Doelman Toebaert viel niet in.

Oostduinkerke: Decorte, Dedrie, Deschuyter, Dewilde, Winnock, Vandecasteele (77′ Butsraen K), Van Laer (70′ Decock), Claeys (86′ Butsraen S), Germonpré, Van Acker en Blanckaert. Doelman Tommelein viel niet in.

Doelpunten: 47′ Blanckaert (0-1), 49′ Vandecasteele (0-2, pen), 51′ Platteau (1-2) en 53′ Germonpré (1-3).

Gele kaarten: 50′ Platteau en 63′ Vandewoestyne (KFCM).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Lauren Cool, bijgestaan door dhr. Nicolas Van Caelenberghe en dhr. Erwin Ceriez.