28 januari 2018
Score: 0 - 3

Match Report

Met een niet zo’n gerust gevoel trokken onze roodbroekjes, voor de gelegenheid in ‘t blauw, naar het vierde geklasseerde & nieuwkomer Jabbeke, dat maar al te graag uitpakt met hun ‘goed voetbal’. Voor deze topper kon trainer Bruno Derveaux niet rekenen op de geschorste Gianluca Cardoen en zijn nog steeds geblesseerde kapitein Mathias Vandewoestyne. Het treffen stond onder de goede leiding van dhr. Philippe De Vlaminck.

De openingsminuten waren wat aftasten, Jabbeke met een tweetal corners, Meulebeke met enkele voorzichtige aanvallen. De 1e echte poging kwam er van de thuisploeg, Jens Devriendt met een lage schuiver, goalie Daan Ronse kende geen probleem. Iets over het kwartier een perfecte hoekschop van Dylan Vens… Gaethan Lannoo kopte al even heerlijk overhoeks binnen: 0-1, van een droomstart gesproken. De volgende kans was opnieuw een doelpunt… Brian Depondt zette op rechts door tot aan de achterlijn en zette voor. Doelman Christophe Vandekerckhove, die ook de heenmatch op Ter Borcht keepte, leek te pakken maar loste alsnog het leder. Aan de 2e paal was Jari Bourgeois attent om de bal over de doellijn te frommelen… 0-2! Geen twee zonder drie en net over het halfuur stond het zowaar 0-3, en zeggen dat Jabbeke er voor deze match nog maar 13 tegen had (waaronder ook al 3 van KFCM). Na een knappe aanval stuurde Steve Dewitte Jari Bourgeois alleen op doel. Laatstgenoemde omzeilde de doelman en tikte vanuit een scherpe hoek raak: 0-3 tot groot jolijt van de vele meegereisde rood-witte fans! Jabbeke was van zijn melk en tellen later werd Steve Dewitte in de zestien neergehaald, al dan niet foutief, maar ref De Vlaminck wuifde alle protest weg. Op slag van rust nog een collectieve aanval van KFCM… Dylan Vens besloot in één tijd naast. Rust: 0-3.

De ruststand deed ons al vermoeden dat we in de 2e helft niet veel meer moesten verwachten… en inderdaad, Meulebeke hield vlotjes de controle over de wedstrijd,…, en Jabbeke… die hadden geen antwoord of reactie in huis. Voor Meulebeke nog een tweetal prima kansen via een trap van Gaël Vandersteene naast en een poging in het zijnet van topschutter Jari Bourgeois. Tussenin nog een knappe redding van Daan Ronse op een trap van Cédric Rosseel. Ook de wedstrijdleiding werkte zijn match probleemloos af… zonder kaarten of discussies werd de ‘topper’ -die al snel beslist werd- met 0-3 cijfers afgefloten.

Opnieuw feest bij stamnummer 1255… niet alleen door de gewonnen match op Jabbeke maar ook met het binnenhalen van… het 2e periodekampioenschap ten nadele van Diksmuide die op evenveel punten strandde!!! Wat een ongelofelijk seizoen terug… periode 1 en 2 zijn binnen… nog 10 matchen voor de boeg. Het blijft wekelijks knokken en zwoegen. Maar de 1e helft op Jabbeke is veelbelovend én de Meulebeekse goalgetter Jari Bourgeois vindt opnieuw vlotjes de weg naar het doel! Op naar de volgende opdracht… thuis tegen Roeselare: onderschatting uit ten boze!!!!

.

Uw dienaar droomde in zijn voorbeschouwing luidop…:

zondag aanstaande een knalprestatie op Jabbeke… : check (1e helft)

eens een overwinning zonder te moeten wachten op het verlossend eindsignaal : check

en… meteen ook het tweede periodekampioenschap binnenhalen! : check

Rest er straks nog slechts één droom…

Zonder woorden…

klassement 280118

KFCM: Ronse, Den Baes, Verschueren, Vandersteene (77′ Lauwers), Kodia (27′ Dewitte), Bourgeois, Depondt,  Lannoo, Vanmarcke, Vens en Wallican (83′ Verbrugghe). Doelman Toebaert viel niet in.

Jabbeke: Vandekerckhove C, Timmerman, Fiers, Verhoustraete, Ballegeer (56′ Vandekerckhove S), Demeulemeester (78′ Louagie), Devriendt, Carpentier, Rosseel, Lagast en Derudder (76′ Timmermans). Doelman Vanhollebeke viel niet in.

Gele kaarten: /

Doelpunten: 16′ Lannoo (0-1), 24′ en 33′ Bourgeois (0-2 en 0-3).

Beeldmateriaal: klik hier.

Wedstrijdleiding: dhr. Philippe De Vlaminck, bijgestaan door dhr. Bjorn Verschuere en dhr. Wesley Puype.

Volgende wedstrijd: KFCM – Club Roeselare, zaterdag 3 februari 2018 om 19u.

KAARTING 2018

 

Lineup

1. RONSE Daan
2. DEN BAES Jony
6. VERSCHUEREN Tom
8. DEGRANDE Emiel
9. KODIA Michel
11. PLATTEAU ThorbenGoalGoal
12. DEPONDT Brian
13. LANNOO GaethanGoal
14. VANMARCKE Simon
17. VENS Dylan
18. WALLICAN Martijn

Subs

5. POPELIER JarneSub9
16. VERBRUGGHE ThibautSub18
19. CLAEYS SeppeSub8
22. TOEBAERT Simon