23 september 2018
Score: 2 - 2

Match Report

Speeldag 4. De wedstrijd tussen de beide kampioenen uit 2e Provinciale van afgelopen seizoen. Na drie keer de nipte 1-0 nederlaag begon rood-wit aan de match met nul knikkers achter hun naam, de bezoekers hadden er al vier verzameld. Een thuisoverwinning was dan ook doelstelling aansluitend op de quasi uitverkochte geslaagde Footlunch eerder op de middag. Trainer Bruno Derveaux koos voor dezelfde 11 namen aan de aftrap, Michiel Vandromme & nieuwkomer Alessandro Buyse vervolledigden de bank, samen met Jony Den Baes & doelman Simon Toebaert. Het ‘streekduel’ stond onder leiding van dhr. Jay Vanhou.

12′ voorzet Dylan Vens, de kopbal van dichtbij via Mathias Vandewoestyne zoeft net naast ** 14′ doorbraak op rechterflank Deerlijk, Andres Verschelde schuift het leder voorbij de uitkomende goalie Daan Ronse in de diepste hoek (0-1) ** 17′ KFCM ziet even sterretjes, counter van de bezoekers… alweer Andres Verschelde, al dan niet vertrokken vanuit buitenspel, en werkt af: 0-2! ** 19′ al snel volgt de nodige aansluitingstreffer… na actie Thorben Platteau kan kapitein Mathias Vandewoestyne het gaatje vinden en tikt binnen: 1-2 ** 28′ hoekschop KFCM… de 2e bal is voor Michel Kodia, zijn loeier vliegt over ** 36′ solo Sofyan Derrag voorbij zowel Brian Depondt als Gaethan Lannoo, de bezoeker verschijnt voor doel maar doelman Daan Ronse brengt knap redding met de voet ** 41′ in het pak in de grote rechthoek gaat de bal tegen een bezoeker… eerste assistent Latruwe twijfelt geen seconde, vlagt en neemt meteen positie op de achterlijn, strafschop! Na discussie en protest door de groenhemden kan Brian Depondt uiteindelijk de gelijkmaker van op de stip tegen de touwen jagen: 2-2, meteen de ruststand!

6′ pegel vanuit de 2e lijn van Dylan Vens, de bal valt -via de toppen van goalie Rogiers- op het dak van het doel! ** 8′ balverlies Michel Kodia waardoor een bezoeker alleen op doel kan, verdediger Gaethan Lannoo snelt tijdig terug om het leder in hoekschop te werken ** 14′ doorbraak Mathias Vandewoestyne, zijn trapt verdwijnt naast ** 16′ Martijn Wallican treuzelt te lang met de bal in de middencirkel en verliest de bal… Deerlijk kan counteren en eens in de zestien is Simon Vanmarcke iets te gretig in duel… ref Vanhou fluit strafschop… De Bosscher achter de bal maar doelman Daan Ronse tikt de bal uit zijn doelvlak, oef, het blijft 2-2 ** 25′ voorzet/trap Dylan Vens vliegt zowaar, via de doelman, tegen de lat… de rebound via Martijn Wallican gaat onbesuisd over ** 32′ op hoekschop Dylan Vens kopt de ingevallen Michiel Vandromme prima maar doelman Rogiers pakt ** 38′ voorzet Michiel Vandromme… Mathias Vandewoestyne komt milimeters tekort om de 3-2 binnen te tikken ** 46′ na slechts een tiental seconden blessuretijd fluit ref Vanhou af: 2-2.

Petje af voor onze jongens die na de snelle 0-2 achterstand -die mag er eigenlijk nooit komen- zich terug in de wedstrijd knokten en in de 2e helft alles gaven om de eerste overwinning te behalen. Helaas was het weer net niet. Aan de overzijde kon het weliswaar ook prijs zijn geweest maar goalie Ronse stopte knap de elfmeter. De voornaamste nullen zijn echter van de tabellen: het eerste punt is binnen en het lukt onze roodbroekjes toch om de bal tegen de touwen te sjotten. Positief blijven en zeker de moed niet verliezen… op naar de volgende thuismatch, zaterdag eerstkomende om 19u. Dan ontvangen we Sassport Boezinge, momenteel 1e achtervolger, samen met Oostnieuwkerke en Dadizele, op leider RC Lauwe…

.

KFCM: Ronse, Verschueren, Vandewoestyne, Kodia (85′ Den Baes), Cardoen (70′ Vandromme), Platteau (60′ Buyse), Depondt, Lannoo, Vanmarcke, Vens en Wallican. Doelman Toebaert viel niet in.

Deerlijk: Rogiers, Molisse, Kabeya-Tshimanga (60′ Peci), Vatcheichvili, Derrag, Mwika Mula, Wullaert, Heugebaert, Verschelde, Dekiere (70′ Dujardin) en De Bosscher. Cieters en doelman Lemey vielen niet in.

Doelpunten: 14′ en 17′ Verschelde (0-1 en 0-2), 19′ Vandewoestyne (1-2) en 41′ Depondt (pen, 2-2).

Gele kaarten: 60′ Vanmarcke, 84′ Kodia, 86′ Wallican (KFCM), 45′ Wullaert, 73′ Dujardin en 86′ Mwika Mula (Deerlijk).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Jay Vanhou, bijgestaan door dhr. Sven Latruwe en dhr. Olivier Gilis.

.

Volgende wedstrijd: KFCM – Boezinge, zaterdag 29 september om 19u.

Lineup

1. RONSE Daan
6. VERSCHUEREN Tom
7. VANDEWOESTYNE Mathias (C)Goal
9. KODIA MichelYellow Card
10. CARDOEN Gianluca
11. PLATTEAU Thorben
12. DEPONDT BrianGoal
13. LANNOO Gaethan
14. VANMARCKE SimonYellow Card
17. VENS Dylan
18. WALLICAN MartijnYellow Card

Subs

2. DEN BAES JonySub9
20. BUYSE AlessandroSub11
3. VANDROMME MichielSub10
22. TOEBAERT Simon