2018 is voor KFC Meulebeke niet zo rooskleurig begonnen qua punten… 1 op 6, als -nog steeds- leider een niet zo schitterend rapport. Zedelgem (met een match minder) en Diksmuide sluipen zo dichterbij en zetten terug iets meer druk op ons eigen rood & wit.

Uiteraard verzachtende omstandigheden: studie -en transferbeslommeringen, op Middelkerke bleek voetballen onmogelijk door het veld & de strakke wind en vorige zaterdag zat het wat tegen, hoewel KSVD voldoende individueel talent heeft, een ‘ploeg’ daarentegen…

Komende zondag geen excuses of verzachtende omstandigheden: op eigen veld in het Dr. Leo Abeele Stadion is er slechts één optie: de drie punten thuis houden. We rekenen erop dat iedereen, alle elf aan de aftrap & de invallers, het beste van zichzelf geven en (terug) hun niveau halen/behouden.

Supporters, op post!

.

Lappenmand/geschorst: Niemand geschorst, Brian Depondt keert terug na zijn dubbele boeking op Middelkerke. ** Kapitein Mathias Vandewoestyne (ribben) blijft uit en ook Michel Kodia is zo goed als zeker niet inzetbaar na de geïncasseerde trap op Diksmuide. Ook goalie Daan Ronse trainde dinsdagavond niet door knieproblemen opgelopen vorige zaterdagavond. ** Door studies en examens blijven er heel wat spelers afwezig op de training.

Weetjes: Vier spelers blijven op één kaart van schorsing: Jony Den Baes, Michel Kodia, Gaethan Lannoo en Martijn Wallican. ** Op vrijdag 2 februari is er de 11e editie van de kaarting voor verse groenten & eieren! We rekenen op ieders aanwezigheid, kaarten zijn te koop bij spelers, trainers, bestuursleden, in de kantine of bij Pieterjan! ** Na het streekduel KFCM-De Ruiter staat er een ‘derby-eetfestijn’ op het programma. Deze wedstrijd zal gespeeld worden op zaterdag 24 maart om 18u. ** De jaarlijkse quiz, een organisatie voor en door de spelers van het 1e elftal & beloften, gaat door op vrijdagavond 16 maart in de voetbalkantine! ** De thuismatch tegen Gistel staat op zondag geprogrammeerd gezien de tegenstander weigerde in te gaan op het voorstel om te spelen op zaterdagavond op Ter Borcht. Idem voor de beloftenwedstrijd… daar ging WS Lauwe niet in op het voorstel om te spelen op vrijdagavond…

90 jaar KFCM: KFC Meulebeke viert in 2018 zijn 90-jarig bestaan. Dit zal onder andere gevierd worden op vrijdag 4 mei 2018 in feestzaal De Shamrock te Tielt. Uiteraard volgt hier later nog meer over, noteer alvast deze datum in uw agenda!

Matchbal: Café De Peerdekens – bij Virginie – , Tieltstraat te Meulebeke.

.

Eerste Elftal - KEG Gistel, zondag om 15u

Dr. Leo Abeele Stadion, Sportcentrum Ter Borcht.

Scheidsrechter: dhr. Thijs Morlion, bijgestaan door dhr. Carl Degraeve en dhr. Steven Vanbesien.

WS Desselgem – Provinciale Dames, zondag om 12u30

Leiestadion, Pompoenstraat 48, 8792 Desselgem, terrein 1.

Provinciale Beloften – WS Lauwe, zaterdag om 15u

Dr. Leo Abeele Stadion, Sportcentrum Ter Borcht.

SV Anzegem – Gewestelijke U21, zondag om 9u15

Campus ‘De 3 Kaven’, Vichtsesteenweg, 8570 Anzegem, terrein 2.

KAARTING 2018