21 januari 2018
Score: 2 - 1

Match Report

Na de 1 op 6 in 2018 was er zondag, gisteren, slechts één zaak van tel: de drie punten op Ter Borcht houden tegen het laag geklasseerde Gistel. Trainer Bruno Derveaux kon niet rekenen op de geblesseerden Michel Kodia en Mathias Vandewoestyne, Brian Depondt keerde terug uit schorsing. De partij stond onder leiding van dhr. Thijs Morlion.

Voor het eerste wapenfeit moesten we niet langen, het was rood-wit die zijn eigen wat in de problemen stak: Simon Vanmarcke speelde terug op goalie Daan Ronse, laatstgenoemde wilde met een ‘lobbal’ de opkomende bezoeker omzeilen maar trapte er tegen… de voorzet van Gistel volgde en vervolgens dook de Meulebeekse doelman, ver uit zijn doel, stevig maar correct in de voeten, gevaar weg. Iets over het kwartier bal van Daan Ronse tot bij Martijn Wallican, die trapte prima naar de linkerbenedenhoek maar ex-KFCM’er Chesney Samyn ging goed plat. Halfweg de 1e helft hoekschop waarop Gaël Vandersteene met een geplaatste kopbal dreigde, echter iets te zwak zodat goalie Chesney Samyn alsnog redding bracht. Rood-wit bracht allesbehalve zijn beste match, het had wel de meeste pogingen maar het liep veel te vaak in de opgezette buitenspelval. Toch kwam KFCM op voorsprong, kapitein Jony Den Baes zette door op rechts en bracht de bal voor doel… iedereen van Gistel was de Meulebeekse topschutter vergeten, Jari Bourgeois had aan de 2e paal maar binnen te tikken: 1-0! Tien minuten voor de rust nog eens Gistel, vanuit de 2e lijn haalde Yoeri Tournoy uit maar Daan Ronse pakte. Op slag van de pauze een bezoekende counter, de alleen gelaten Tim Lescrauwaet trapte voorlangs. Tussendoor liet KFCM de 2-0 voorsprong liggen… na een defensief foutje bij KEG was Jari Bourgeois bij de pinken, omzeilde doelman Chesney Samyn en trapte uiteindelijk bij een quasi leeg doel net voorlangs! Rust: 1-0.

Aan de rust 2 wissels bij stamnummer 1255… zowel Steve Dewitte als Gaël Vandersteene bleven in de kleedkamers, in hun plaats kwamen Gianluca Cardoen en Eduard Baekelandt. 10 minuten verder volgde al de ‘verlossende’ 2e treffer… Jari Bourgeois stuurde Gianluca Cardoen die vervolgens, met de linker, fraai afwerkte: 2-0. Match gespeeld zou u denken… maar niks was minder waar. Eerst nog dé kans voor een 3e doelpuntje maar na een individuele actie van Jari Bourgeis op de achterlijn, kon Martijn Wallican van dichtbij zowaar niet in doel besluiten! Na een lage vrije trap in de muur van Jari Bourgeois werd een lichte fout gefloten op het middenveld. Terwijl de bal nog rolde, nam een bezoeker snel de vrijschop voor de counter… niemand die mee was bij de fase, zowel de wedstrijdleiding als de Meulebeekse defensie. Uiteindelijk greep Gaethan Lannoo in de grote rechthoek in… de uiteindelijk sanctie was zeer zwaar: strafschop en de directe rode kaart. Tellen later knalde Tim Lescrauwaet de elfmeter tegen de touwen: 2-1 en dus opnieuw te snijden spanning op Ter Borcht. Ref Morlion bleef even de pedalen kwijt te hebben… floot zowat alles en bestrafte een roodbroek te pas en te onpas met geel, zo moest de ingevallen Gianluca Cardoen ook vroegtijdig douchen met een dubbele boeking. Stamnummer 1255 dus nog een dik kwartier met 9 om een 2-1 voorsprong te verdedigen. Een gedreven Gistel geloofde er nu des te meer in om punten te pakken bij de leider… het zette wel druk maar de afwerking bleef eens te meer in gebreke, gelukkig voor KFCM en zijn fans op de tribune. Het was zweten en zwoegen maar KFCM hield stand!!! De drie punten bleven op Ter Borcht!

Terwijl KFCM vorige week een ‘slechte’ zaak deed na het verlies op Diksmuide doet het na de felbevochten zege tegen Gistel wél een goede zaak, achtervolgers Diksmuide en Zedelgem lieten punten liggen in respectievelijk Middelkerke en Oudenburg! Volgende week wacht ons echter terug een loodzware verplaatsing naar SV Jabbeke, de 4e in de stand. Supporters, op post!

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Dewitte (46′ Baekelandt), Verschueren, Vandersteene (46′ Cardoen), Bourgeois, Depondt,  Lannoo, Vanmarcke, Vens en Wallican (78′ Lauwers). Doelman Toebaert viel niet in.

Gistel: Samyn, Blontrock, Lescrauwaet, Lapeire, Simoen, Boey, Janevski (58′ Camara), Rebree, Tournoy (69′ Deschamps), Maelfait (79′ Van Broeck) en Missine. Doelman Dehaerne viel niet in.

Gele kaarten: 68′ Cardoen, 75′ Baekelandt (KFCM) en 52′ Lapeire (KEG).

Rode kaarten: 62′ Lannoo (KFCM, direct rood) en 76′ Cardoen (KFCM, dubbel geel).

Doelpunten: 29′ Bourgeois (1-0), 55′ Cardoen (2-0) en 63′ Lescrauwaet (2-1, pen).

Beeldmateriaal: klik hier. Later deze week nog een extra fotospecial!

Wedstrijdleiding: dhr. Thijs Morlion, bijgestaan door dhr. Carl Degraeve en dhr. Steven Vanbesien.

Volgende wedstrijd: SV Jabbeke – KFCM, zondag 28 januari 2018 om 15u.

KAARTING 2018

Lineup

1. RONSE Daan
2. DEN BAES Jony
5. POPELIER Jarne
6. VERSCHUEREN Tom
8. DEGRANDE Emiel
11. PLATTEAU ThorbenGoal
12. DEPONDT Brian
13. LANNOO GaethanRed Card
14. VANMARCKE Simon
17. VENS Dylan
18. WALLICAN Martijn

Subs

10. CARDOEN GianlucaGoalYellow CardYellow CardRed CardSub8
15. BAEKELANDT EduardYellow CardSub5
19. CLAEYS SeppeSub18
22. TOEBAERT Simon