3 februari 2018
Score: 3 - 0

Speeldag 21, de 1e wedstrijd van de 3e periode. KFC Meulebeke heeft inmiddels de 1e én de 2e periode op zak & uiteraard nog steeds de leidersplaats. Gisteren, zaterdag, ontvingen we de buren van Club Roeselare die momenteel nog niet safe zijn in functie van het behoud in Tweede A. Trainer Bruno Derveaux rekende terug op de diensten van zijn kapitein Mathias Vandewoestyne die na enkele weken blessureleed terug speelklaar was, hij verscheen meteen aan de aftrap. Op de bank voor deze derby hadden we Michel Kodia, Gianluca Cardoen, Eduard Baekelandt en doelman Simon Toebaert. De wedstrijdleiding – hadden we maar iedere week zo’n ‘trio’ - was in handen van dhr. Kevin De Grande.

Na de hevige regenval de voorbije dagen lag het hoofdterrein op Ter Borcht, op één groot vierkant vol modder en slijk na, er in de mate van de omstandigheden ‘goed’ bij. KFCM kende een goed wedstrijdbegin maar ontsnapte, luttele seconden na het 1e fluitsignaal, aan een achterstand: Van Dycke zette voor, de inlopende Ndao Elhadji kopte zowaar nog naast. Aan de overzijde een prima corner van Dylan Vens, een roodbroek kopte eveneens naast het kader. Na zeven minuten een doorzetten van Martijn Wallican op links die vervolgens op de achterlijn knalde op doel, via doelman Vanhecke leeg de bal in doel te gaan maar een verdediger bracht redding op de lijn. Uitstel want even voor het kwartier was het wel prijs. Opnieuw Martijn Wallican met tot tweemaal toe knap doorstoren/bikkelen, ditmaal op de rechterflank, … zijn voorzet trapte Gaël Vandersteene, met zijn rechter, droogjes binnen: 1-0! Halfweg de 1e helft bijna wederom doelpunt… Jari Bourgeois zette hoog druk op doelman Vanhecke, die knalde het leder tegen de Meulebeekse topschutter, de bal verdween net naast het lege doel. Het evenwicht herstelde zich met weinig uitgesproken kansen. Even voor de rust nog eens Club Roeselare met een kopbal van De Deygere op corner, doelman Daan Ronse pakte probleemloos. Rust: 1-0.

Meteen na de koffie een dot van een kans voor de (geruststellende) 2-0… aanval met Gaël Vandersteene – Jari Bourgeois, laatstgenoemde deed zelf de actie maar kon niet afdrukken, hier zat meer in. Binnen dezelfde minuut naar de overzijde… Bram Hélin knalde vanuit de 2e lijn op de doellat! Rood-wit ontsnapte aan de gelijkmaker. Kansjes volgden verder voor KFCM, Martijn Wallican zag zijn trap weggewerkt en Jari Bourgeois besloot op de goalie toen hij alleen voor het doel verscheen! Nog steeds pas 6 minuten ver in de 2e helft of de volgende kans viel te noteren, ditmaal wél met de 2-0: Martijn Wallican speelde Jari Bourgeois aan die vervolgens het leder richting doel poeierde, de bal verdween via de onderkant van de lat in doel: 2-0! Op het uur actie Jari Bourgeois in de zestien… een bezoekende verdediger greep foutief in en ref De Grande twijfelde niet : strafschop, weliswaar zonder kaarten (14 dagen terug voor eenzelfde scenario volgde hiervoor een overdreven sanctie…). De Meulebeekse elf achter de bal maar doelman Stef Vanhecke stopte de penalty, weg definitieve beslissing wedstrijd. Het tempo zakte in de match en hoewel er een 2-0 voorsprong op het scorebord viel te lezen, was er toch een nervositeit te voelen over Ter Borcht, helemaal gerust waren we er niet in. In de slotfase duwde rood-wit echter nog eens door. Een prima actie van een alweer bedrijvige Martijn Wallican verdiende meer en in de slotfase wist de ingevallen Gianluca Cardoen van dichtbij de eindscore te noteren na vrijschop Brian Depondt en de daaropvolgende voorzet van Gaël Vandersteene.

Alweer een clean-sheet voor goalie Daan Ronse en zijn verdediging, alweer een 3-0 overwinning… al hadden we bij deze partij meer weerstand van Club Roeselare dan de week ervoor op Jabbeke. KFC Meulebeke blijft dus ‘op koers’ en telt opnieuw 3 punten erbij. Het blijft oppassen voor onnodige gele kaarten want de kaartenlast en het lijstje met ‘op één kaart van schorsing’ loopt verder op… Volgende week wacht ons de niet zo evidente en niet zo plezante verplaatsing naar Zedelgem… Nog eventjes genieten van de overwinning en vanaf dinsdag de focus en hard werken in functie van speeldag 22…

KFCM: Ronse, Den Baes, Dewitte (63′ Kodia), Verschueren, Vandewoestyne (88′ Baekelandt), Vandersteene, Bourgeois, Depondt, Vanmarcke, Vens en Wallican (83′ Cardoen). Doelman Toebaert viel niet in.

Club Roeselare: Vanhecke, Hélin B, Ndiaye, De Deygere, Hélin A, Van Dycke, Vanfleteren, Sadi, Ndao Elhadji, Vervaecke en Muylle (66′ Blomme). Descheemaeker, Anne en doelman Verbeke vielen niet in.

Gele kaarten: 53′ Dewitte, 56′ Verschueren (KFCM) en 34′ Van Dycke (Club).

Doelpunten: 13′ Vandersteene (1-0), 51′ Bourgeois (2-0) en 86′ Cardoen (3-0).

Beeldmateriaal: klik hier.

Wedstrijdleiding: dhr. Kevin De Grande, bijgestaan door dhr. Manfred Mattelin en dhr. Elmar Serlet.

Volgende wedstrijd: Zedelgem – KFCM, zondag 11 februari 2018 om 15u.