24 maart 2018
Score: 3 - 1

Match Report

Campioné, campioné, campioné, olé olé…

Wat een verwezenlijking, wat een onwaarschijnlijk gedroomd scenario. Wie dit uitgeschreven heeft, mag vrijdagavond 4 mei met een tafel gratis komen :)

Woorden schieten tekort, de vele foto’s en video’s zullen veel meer boekdelen spreken…

Het op eigen veld kunnen afmaken, mét een tegenstander De Ruiter van een sterk kaliber maar vooral ‘zwart beest’, mét een uitverkocht derby-eetfestijn, mét een massa volk, mét een sfeer & ambiance om u tegen te zeggen, mét een luidruchtige uitgebreide spionkop, mét een ideaal voetbalweertje én vooral: het ook afgemaakt na een beresterke eerste helft –> FORMIDABEL !!!

Geen Simon Vanmarcke tegen zijn ex-ploeg in deze titelwedstrijd, hij moest ‘lijdzaam’ toezien van langs de zijlijn. Michel Kodia kwam hierdoor aan de aftrap, voor de rest geen wijzigingen. Meulebeke begon fel aan deze derby, na een prima aanval volgde een voorzet van Brian Depondt, voor het doel konden drie roodbroekjes net niet op doel besluiten. Uitstel want na een prima bal van Steve Dewitte speelde Jari Bourgeois de bezoekende verdediging op een hoopje, hij verscheen voor doel en werkte knap af, meteen 1-0 en Ter Borcht kon voor de 1e maal ontploffen. Het elan van de match was ingezet en KFCM zette door, minuten later kopte Michel Kodia de doorgekopte vrije trap van Brian Depondt overhoeks binnen: 2-0, het leek onmogelijk maar het scorebord loog niet: 2-0, Meulebeke leek op weg de titel binnen te hebben. Even voor het kwartier De Ruiter, de kopbal van Andres Dendoncker -op corner Bonte- spatte op de lat weg. Halfweg de 1e helft een actie van Martijn Wallican waarbij hij neergehaald werd in de zestien, ref Dejonghe wees naar de stip maar topschutter Jari Bourgeois zag zijn elfmeter gestopt. Minuten later dan toch een 3e Meulebeeks doelpunt. Na verre intrap van Daan Ronse zette Jari Bourgeois op rechts door, behield het overzicht en legde af tot bij Meulebekenaar Martijn Wallican, laatstgenoemde knalde binnen: 3-0, de wedstrijd leek beslist en de titel leek binnen. De supporters waren door het dolle heen, de feestavond kon vroegtijdig ingezet worden. De laatste wapenfeiten waren voor De Ruiter met pogingen van Bonte, Dendoncker en Vandepitte maar goalie Daan Ronse stond paraat. Rust: 3-0.

De 2e helft werd uiteindelijk overbodig, Michel Kodia miste meteen na de rust de 4-0 en Jari Bourgeois zag zijn loeier in hoekschop gewerkt. De Ruiter gaf niet op en bleef zoeken en verder voetballen om terug een match te krijgen: Jeroen Bonte trof buitenkant paal, Torbjorn Deckmyn knalde, na een voorafgaande prima redding van Daan Ronse, de 3-1 binnen. Het leek de pret niet te bederven … het rood-witte feest op de tribunes ging verder. Bijna een fantastisch doelpunt van Tom Verschueren, hij haalde uit van ver… goalie Vandenborre tikte het leder uit de kruising in corner: de ontgoocheling was duidelijk te horen. Ook de pegel van Steve Dewitte verdiende meer maar het bleef 3-1.

Het eindsignaal weerklonk, de champagneflessen werden ontkurkt. Het feest kon beginnen.

 

KFCM: Ronse, Den Baes, Dewitte, Verschueren, Vandewoestyne, Kodia (78′ Vandersteene), Bourgeois, Depondt, Lannoo, Vens en Wallican (85′ Cardoen). Baekelandt en doelman Toebaert vielen niet in.

De Ruiter: Vandenborre, Dendoncker, Delneste (46′ Piceu), Ramant, Vandepitte, Soens, Vanoplynus, Gheeraert, Deckmyn (83′ Vandaele), Bonte en Maesen (74′ Despeghel). Lodrioor viel niet in.

Gele kaarten: 68′ Wallican, 69′ Verschueren (KFCM) en 25′ Vanoplynus (KSVDR).

Doelpunten: 6′ Bourgeois (1-0), 11′ Kodia (2-0), 31′ Wallican (3-0) en 63′ Deckmyn (3-1).

Beeldmateriaal: volgt later… :)

Wedstrijdleiding: dhr. Pieter Dejonghe, bijgestaan door dhr. Sven Latruwe en dhr. Bjorn Verschuere.

Volgende wedstrijd: Beernem vs KFCM, zondag 8 april om 16u !!!

Lineup

1. RONSE Daan
2. DEN BAES Jony
5. POPELIER Jarne
6. VERSCHUEREN TomYellow Card
7. VANDEWOESTYNE Mathias (C)
9. KODIA MichelGoal
11. PLATTEAU ThorbenGoal
12. DEPONDT Brian
13. LANNOO Gaethan
17. VENS Dylan
18. WALLICAN MartijnGoalYellow Card
22. TOEBAERT Simon

Subs

8. DEGRANDE EmielSub5
10. CARDOEN GianlucaSub18
15. BAEKELANDT Eduard