Woensdagochtend 8 november diende hoofdtrainer Steve Swaenepoel zijn ontslag in.

Begin mei 2023, toen de spelerskern 2023-2024 reeds vast lag, kwam KFC Meulebeke tot een overeenkomst met de ex-trainer van KSC Blankenberge. Omwille van onder andere vele afwezigen (blessures en werkomstandigheden) staat KFCM momenteel laatste in Eerste Provinciale met één punt na tien wedstrijden.

Steve Swaenepoel drong vorige maand aan tot een gesprek omtrent het huidige verloop alsook in functie van volgend seizoen. Dit vond vorige week plaats waarbij beide partijen de verschillende pistes en perspectieven duidelijk hebben besproken en waarbij de club de trainer ook liet weten in dialoog te gaan hierover met een afvaardiging van de spelersgroep. De terugkoppeling met de hoofdtrainer zou de week erop plaatsvinden maar zo ver is het dus niet kunnen komen. Dinsdagavond 7 november vond de training plaats onder leiding van T2 Thorsten Clarysse waarna een traktaat volgde van trainer Steve Swaenepoel. Nauwelijks 12u later volgde zijn ontslag én zijn handtekening bij een tweedeprovincialer.

De taken worden voorlopig overgenomen door T2 Thorsten Clarysse en doelmannentrainer Michael Quartier.

Er zal in alle sereniteit op zoek gegaan worden naar een geschikte opvolger, zonder overhaaste beslissingen. De club benadrukt nogmaals dat na het vertrek van voorzitter Kurt Declerck, omwille van tijdsgebrek, maar wel sponsor blijft, stamnummer 1255 financieel gezond is en blijft en er qua werking niks wijzigt.

KFC Meulebeke bedankt Steve Swaenepoel voor zijn engagement en inzet de voorbije maanden.