4 november 2023
Score: 0 - 5

Match Report

De neerslag van de voorbije dagen, de intense onweersbui een tweetal uur voor de wedstrijd en de regenval tijdens de 1e helft herschiep het voetbalveld in het Dr. Leo Abeele Stadion tot een zeer zwaar, drassig en modderig strijdtoneel. Al vlug besliste de wedstrijdleiding om sowieso de wedstrijd aan te vatten, het zou bikkelen en ploeteren worden. Bij KFCM was, in vergelijking met vorige week, Martijn Wallican (geschorst) en Mattice Dekimpe (blessure) er niet bij, hierdoor verschenen Meulebekenaren Eduard Baekelandt en Thibaut Verbrugghe aan de aftrap. De wedstrijd, de 10e van deze competitie, was in goede handen van dhr. Koen Vanhoutte.

Meulebeke zorgde al snel voor het eerste gevaar maar het was aan de overzijde op het kwartier meteen prijs, appèl voor buitenspel – we stonden erbij en keken er naar… Jordy Honoré schoof binnen in de diepste hoek: 0-1. Even voor het halfuur ontsnapte KFCM aan een tweede doelpunt, een bezoeker tikte het leder voorbij de uitkomende Chesney Samyn, de bal bleef kleven in de modder net voor de doellijn. Wevelgem was voor de rust nog gevaarlijk via zijn kapitein Charly Allard, Chesney Samyn tikte het leder van onder zijn lat in corner. Meteen na de pauze liet rood-wit dé kans liggen voor de gelijkmaker, voor het doel van Mathieu Vanderschaeghe kon onder andere Jelle Van der Veken van zeer dichtbij niet besluiten, heel wat roodbroekjes knalden tegen het leder maar op / net voor de doellijn geraakte ie er niet over… 3′ later waren de Vlassers wel efficiënt… balverlies Meulebeke, lange bal, aflegger en Coudron met de 0-2. Game over, kopjes naar beneden… Stamnummer 1255 moest de kelk tot op de bodem ledigen en slikte zowaar nog drie doelpunten, einduitslag een te zware forfaitnederlaag…

0-5 op eigen veld, het was weer even slikken na afloop. Het tekent ons seizoen op heden, we blijven letterlijk en figuurlijk aanmodderen. Van de goeie prestatie vorige week op Bredene bleef er zaterdagavond weinig of niks over, moeilijk te begrijpen. We blijven in de hoek waar de klappen vallen, enige optie is onze rug rechten, een vuist maken en iedere week terug met nieuwe moed & inzet de volgende opdracht aanvatten! Volgende week wacht ons de trip naar Westrozebeke.

.

KFCM: Samyn, Den Baes, Goddeeris, Vanbrabandt (55′ Kerkhof), Taillieu, Bolombo, Couwyzer, Vandromme, Verbrugghe, Baekelandt (67′ Sterckx) en Van der Veken. Janssens Beau en doelman Derie vielen niet in.

Doelpunten: 15′ Honoré (0-1), 50′ Coudron (0-2), 60′ Lapeire (0-3), 70′ Vanhoutte (0-4) en 85′ Gouba (0-5).

Gele kaarten: 46′ Vandewalle en 52′ Vanheste (SVWC).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Koen Vanhoutte, bijgestaan door dhr. Christophe Dhondt en dhr. Joel Tanghe.

Matchbal: Binnen -en buitenschrijnwerken Thijs en Wim Devolder, Kapellestraat te Meulebeke.

.

Volgende wedstrijd: Westrozebeke-KFCM, zondag 12 november om 14u30.

Lineup

2. DEN BAES Jony
3. GODDEERIS Thomas
9. TAILLIEU Simon
14. VERBRUGGHE Thibaut
15. BAEKELANDT Eduard
16. VANDROMME Michiel

Subs

4. JANSSENS Beau
17. KERKHOF Jan-Thomas