25 februari 2018
Score: 0 - 2

Match Report

Ondertussen speeldag 24. Op bezoek bij FC Heist dat de laatste weken in goede doen was, een niet te onderschatten verplaatsing dus. Voor deze partij moest trainer Bruno Derveaux twee spelers missen door schorsing: Gaël Vandersteene en Gaethan Lannoo. Hij recupereerde wel Tom Verschueren, die aan de aftrap stond net als Michel Kodia, Gianluca Cardoen verdween naar de bank. De partij stond onder leiding van dhr. Nico Roose.

Gure wind, barre koude maar wel een heerlijk winterzonnetje. Een prima grasmat en het nieuws dat Diksmuide verloor op zaterdagavond in het achterhoofd: het kon een mooie zondagnamiddag worden op FC Heist. In het openingskwartier viel er echter weinig te beleven, was er wat druk bij de roodbroeken of wilden de thuisspelers die eens hun kans kregen zich bewijzen? 1e poging was voor Delheye via een vrijschop op een mooie plaats, goalie Daan Ronse botste het leder in hoekschop. Minuten later aan de overzijde een prima actie: Steve Dewitte met een prima bal op Jari Bourgeois die ter hoogte van de achterlijn voorzette, kapitein Mathias Vandewoestyne besloot aan de 2e paal net naast. Iets voor het halfuur opnieuw Heist op een counter. Van Damme in duel met Simon Vanmarcke richting doel, opnieuw Daan Ronse die in hoekschop werkte. Minuten later een knappe trap met de linker van Mathias Vandewoestyne, een al even knappe redding volgde van doelman De Baere. De daaropvolgende hoekschop van Dylan Vens resulteerde in het openingsdoelpunt: Michel Kodia steeg over zijn verdediger uit en knikte het leder binnen, 0-1! Op slag van rust dé kans voor de geruststellende 0-2 maar 3 pogingen in evenveel tellen leverden niks op: Tom Verschueren zag zijn kopbal in hoekschop, Jari Bourgeois zag zijn 1e poging van de lijn gekeerd door een verdediger, zijn 2e verdween naast. Rust: 0-1.

Ook in de 2e helft begon FC Heist met het gaspedaal ingeduwd en met wederom de 1e echt kans: op een voorzet knalde Vantorre op halve hoogte millimeters naast het doel van goalie Daan Ronse, oef. Meulebeke nam erna meer en meer de controle opnieuw over, toch was Vanhaecke met de actie en de trap die voor thuisgevaar zorgde. Het spel kabbelde verder, de tijd tikte traag minuut per minuut op het scorebord… de 0-1 bleef op het bord… de spanning steeg, net zoals vorige week, des te meer. Na 70 minuten in de match dé kans voor de 0-2, alweer. De vierde hoekschop op rij van Dylan Vens verdween voorbij allen aan het doel… tot bij een (verraste?) kapitein Mathias Vandewoestyne. Die had maar binnen te tikken aan de 2e paal maar besloot nog onbegrijpelijk naast, het bleef 0-1! Het was wachten tot de Meulebeekse invallers de wedstrijd wisten te beslissen… Gianluca Cardoen speelde op de counter Sam Christiaens aan. De Meulebekenaar kon alleen op doel af en werkte mooi & beheerst af: 0-2, oef, wat een opluchting. De tussenstand wijzigde niet meer. KFCM kon 3 punten inpakken & wegwezen. Het werd alsnog een mooie zondagnamiddag daar in Heist…

Na de 1 op 6 een meer dan welgekomen driepunter. Al was het niet zo vlot als de einduitslag doet vermoeden. Soit, opdracht volbracht. KFCM deed opnieuw een mooie zaak, nog 6 wedstrijden / finales te gaan… Match per match. Voor de komende opdracht ontvangen we SV Bredene op Ter Borcht. Afspraak zaterdag om 19u!

Spelers, opnieuw volle gas!

Supporters, op post!

En zoals meegegeven op de voorbeschouwing én op het spandoek van onze trouwe aanhang op Heist: “We’ve come so far, don’t stop now.” ;)

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Dewitte, Verschueren, Vandewoestyne, Kodia (70′ Cardoen), Bourgeois, Depondt, Vanmarcke, Vens en Wallican (63′ Christiaens). Verbrugghe en doelman Toebaert vielen niet in.

FC Heist: De Baere, De Rese, Danese, Van Damme, Vantorre (85′ Mattheeuws), Dubois, Pollet, Cardon G (64′ Van Wynsberghe), Cardon B, Delheye en Vanhaecke (85′ Bogaert). Mortier viel niet in.

Gele kaarten: 14′ Vanmarcke (KFCM) en 73′ Pollet (FCH).

Doelpunten: 31′ Kodia (0-1) en 88′ Christiaens (0-2).

Beeldmateriaal: klik hier.

Wedstrijdleiding: dhr. Nico Roose, bijgestaan door dhr. Geert Claeys en dhr. Fernand Dhondt.

Volgende wedstrijd: KFCM – KSV Bredene, zaterdag 3 maart 2018 om 19u.

logo 90j definitief

90j KFCM affiche derby eetfestijn

quiz kfcm 2018

Lineup

1. RONSE Daan
2. DEN BAES Jony
5. POPELIER Jarne
6. VERSCHUEREN Tom
7. VANDEWOESTYNE Mathias (C)
9. KODIA MichelGoal
11. PLATTEAU Thorben
12. DEPONDT Brian
14. VANMARCKE SimonYellow Card
17. VENS Dylan
18. WALLICAN Martijn

Subs

10. CARDOEN GianlucaSub9
16. VERBRUGGHE Thibaut
20. CHRISTIAENS SamGoalSub18
22. TOEBAERT Simon