17 november 2019
Score: 0 - 0

Speeldag 12. Nieuwe match, alweer nieuwe courage. De trip naar Jabbeke, die verre van compleet stonden door allerlei blessures, leek het ideale scenario om terug aan te knopen met een broodnodige zege. Trainer Chris Van Den Broucke moest het stellen zonder de geschorste Martijn Wallican en de geblesseerde Brian Depondt. Tom Verschueren, vorige speeldag niet bij de 15, begon meteen aan de aftrap, net als Wout Van Poucke die zijn debuut maakte bij rood-wit na zijn kruisbandletsel. Meulebekenaar Eduard Baekelandt stond ook bij de basiself, Thibaut Verbrugghe en Jony Den Baes verdwenen naar de bank, samen met Seppe Claeys en Michiel Vandromme. De partij stond onder de prima leiding van dhr. Jay Vanhou.

De quasi beste kans van de wedstrijd viel al na twee minuten spelen… een prima getrapte vrijschop Dylan Vens kwam ideaal voor Arthur Declercq aan doel… de kopbal zoefde zowaar millimeters naast! Tien minuten later, na actie Dylan Vens, een goeie voorzet van Wout Van Poucke… doelman Arne Willem tikte goed door van onder zijn lat. Halfweg de 1e helft dan toch eens de thuisploeg… Joren Missinne dribbelde de verdediging op een hoopje en haalde uit… via een roodbroek vloog het leder in hoekschop. Hier opvolgend waagde Thijs Simoen zijn kans, doelman Daan Ronse pakte uit met een knappe redding. Na slechte passing onderschepte Jens Devriendt de bal, zijn trap vanuit de 2e lijn vloog hoog over. Even voor de rust actie Jari Bourgeois – Djordy Tack… laatstgenoemde draaide zich vrij, de trap over.

Na de pauze bleef Meulebeke kamperen op de helft van de thuisploeg maar echt groot doelgevaar bleef uit. De ingevallen Thibaut Verbrugghe legde af tot bij Dylan Vens maar die besloot nipt voorlangs. Een kwartier voor het einde voorzet Jari Bourgeois… de kopbal van invaller Seppe Claeys vloog naast. In het slot werd nog een kopbaldoelpunt van Gaethan Lannoo, na een stilstaande fase, afgevlagd voor buitenspel. De beginscore bleef op het bord, 0-0 dus.

Wederom geen zege en zo blijven we achter met een troosteloze 2 op 21… 2 knikkers uit zeven matchen… Na 12 matchen reeds een achterstand van 13 punten op leider Diksmuide en verbazend – na onze voorbije weken - ’slechts’ 4 punten op de 5e plaats, die in principe nog goed is voor eindronde… Ambities (even) in de kast? Jabbeke was, met alle respect, niet de tegenstander om u tegen te zeggen. De nul werd gehouden maar voorin kregen we des te meer alweer de bal niet tegen de touwen… Volgende week dan maar beter…?!

De beloften daarentegen pakten terug uit met een ruime zege. Ditmaal met 2-6 op Damme! Verslag onder ‘ploegen – beloften – wedstrijden’.

.

KFCM: Ronse, Van Poucke W, Van Poucke J, Verschueren, Declercq, Tack, Bourgeois, Lannoo, Vanmarcke (46′ Verbrugghe), Baekelandt (67′ Claeys), en Vens (82′ Vandromme). Den Baes viel niet in.

Jabbeke: Willem, Van Eenoo, Maelfait, D’Hiet (80′ Koita), Verhoustraete, Simoen, Demeulemeester, Devriendt, Louagie, Missinne en Hubrecht. Vincent, Mourisse en doelman Vandeweghe vielen niet in.

Doelpunten: /

Gele kaarten: 64′ Verschueren (KFCM) en 83′ Missinne (SVJ).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Jay Vanhou, bijgestaan door dhr. Nordin Degraeve en dhr. Dirk Verbeke.

Volgende wedstrijd: Dosko Kanegem – KFCM, zondag 24 november om 15u.