28 september 2019
Score: 2 - 0

Op speeldag 5 enkele wijzigingen. Jony Den Baes verdween naar de bank, Brian Depondt vertoefde in zijn witte bruidsdagen na zijn huwelijk op vrijdag en was er niet bij. In hun plaats verschenen Mathias Vandewoestyne en Gianluca Cardoen voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. Michiel Vandromme daarentegen dan had zijn 1e selectie beet, dit ‘ten koste’ van Tijl Buyse. De partij, die minder volk trok gezien de geringe opkomst bij De Haan, stond onder leiding van de jonge, maar niettemin talentvolle, scheidsrechter, dhr. Kevin Bonte.

De Haan begon zonder schrik op het veld van de leider en duwde meteen de gasplank in: actie in de rechthoek waarop doelman Daan Ronse in de voeten moest duiken en in 1e instantie weinig of geen bal beroerde, de ref Kevin Bonte wees onvermijdelijk en terecht naar de stip, we waren nauwelijks 3 minuten ver in de match… Maxim Simoen nam plaats achter de bal maar trapte pardoes op de Meulebeekse goalie die de juiste hoek koos. Oef! Niettemin bleven de bezoekers de betere ploeg en zorgden voor dreiging via diverse hoekschoppen, sommigen holden achter de feiten na. Het was Gianluca Cardoen die aan de overzijde op minuut 8 een antwoord kon bieden: zijn trap vanuit de 2e lijn verdween naast. Over het kwartier alweer De Haan, Daan Ronse moest diep plat in de hoek en tikte in corner. Halfweg dan toch een tweetal stevige replieken van KFCM: eerst Martijn Wallican met de actie & trap…. de bal vloog via de lat terug in het spel, vervolgens Djordy Tack met een knappe bal op Jari Bourgeoi die zo alleen richting doel trok, doelman Stefaan Thieren met een prima redding. Livio Proot was er dan weer dichtbij aan de overkant, na voorzet strandde zijn centrale kopbal van dichtbij pal op Daan Ronse. Even voor de rust kwam rood-wit goed weg toen Arthur Declercq slechts met geel werd bestraft, na al dan niet fout, toen een bezoeker richting doel trok, al dan niet met nog roodbroekjes in dezelfde lijn… Het hevige protest bij De Haan leverde niks op. Rust: 0-0.

Eenzelfde spelbeeld meteen na de pauze, kon rood-wit zich werkelijk niet herpakken? Het was wachten tot rond het uur dat Meulebeke de touwtjes in handen leek te nemen… op prima hoekschop Dylan Vens kopte Arthur Declercq hard maar net over. Minuten later goeie actie Dylan Vens met een daaropvolgende trap… de doelman bracht redding. Bij de rebound legde Dylan Vens mooi achteruit maar niemand was gevolgd en / of attent. Stamnummer 1255 voerde stelselmatig de druk op, het resulteerde een kwartier voor tijd in de openingstreffer: Jari Bourgeois kopte het leder van Daan Ronse door tot bij Martijn Wallican, eens in de zestien schoof laatstgenoemde mooi de bal onder de goalie in de diepste hoek: 1-0! 7′ later was de match helemaal gespeeld: Jari Bourgeois met de gemeten voorzet en Mathias Vandewoestyne werkte aan de 2e paal binnen: 2-0, opluchting en feest in het Meulebeekse kamp!

Vijftien op vijftien: wie had er dit durven dromen na de allesbehalve vlotte voorbereiding!? Reeds de 4e clean-sheet! Dergelijke wedstrijden als zaterdag verloren we vorig seizoen sowieso, de strafschop zou tegen de touwen gehangen hebben en net voor de rust hadden we met 10 komen te staan… Het verschil tussen een kop -en staartploeg? Je zou het verdimme gaan geloven… Nu al lijkt het een strijd te worden voorin tussen 3 ploegen. Echter wedstrijd per wedstrijd bekijken, de komende weken voetballen we telkens op zondag. Te beginnen op 6 oktober op FC Heist!

.

KFCM: Ronse, Van Poucke J (46′ Verschueren), Vandewoestyne, Declercq, Tack, Cardoen (60′ Den Baes), Bourgeois, Lannoo, Vanmarcke, Vens en Wallican (86′ Vandromme). Doelman Anckaert viel niet in.

De Haan: Thieren, Vanraefelghem, Durand, Dekeyzer, Cappelle, Simoen, Van Heuverzwyn, Laplasse (73′ Mahieu), Proot, Van De Velde en Jooris (62′ Declercq). Durand en doelman De Wit vielen niet in.

Doelpunten: 75′ Wallican (1-0) en 82′ Vandewoestyne (2-0).

Gele kaarten: 41′ Declercq (KFCM) en 30′ Van De Velde (De Haan).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Kevin Bonte, bijgestaan door dhr. Stefaan De Larue en dhr. Serge Callens.

Volgende wedstrijd: FC Heist – KFCM, zondag 6 oktober om 15u.

Vergeet uw inschrijvingen voor de Footlunch niet!