Na de aanstelling van Walter Lava als voorzitter van het Provinciaal Comité West-Vlaanderen moest KFC Meulebeke op zoek naar een nieuwe voorzitter. De functie van Provinciaal Voorzitter is moeilijk te combineren met die van voorzitter van KFCM zonder belangenvermenging. Meteen de reden waarom Walter zijn ontslag als voorzitter gaf maar uiteraard verder binnen de Raad van Bestuur zetelt en verder de clubwerking ondersteunt, een gegeven die vandaag (26 juli) foutief in de krant verscheen.

Kurt Declerck is met BCV Works en Techbox al jaren de hoofdsponsor van KFC Meulebeke. Een 6-tal maanden geleden trad hij ook aan in de Raad van Bestuur en het Overleg Jeugd.

Op de laatste vergadering van deze Raad van Bestuur werd hij aangesteld als voorzitter van KFCM.

Zijn beleidsplan bestaat er vooral in om te starten vanuit een budgettair evenwicht. Iets waar amateurclubs het steeds moeilijker mee hebben door ondermeer de opkomst van het dagelijkse aanbod van voetbal op TV.

De ambitie is om een fanionteam te bouwen rond een zo groot mogelijk aantal Meulebekenaren en zo de betrokkenheid in Meulebeke te verhogen. Nauw hierbij aansluitend is een verhoogde investering in de jeugdwerking, zo wordt er nu al werk gemaakt om volgend jaar (2019-2020) terug aan te treden in de provinciale reeksen van de jeugd.

Er werd met Stijn Dermul een Technisch Verantwoordelijke Jeugd Opleiding (TVJO) aangesteld die Denis Delbaere als Administratief Coördinator (TVJA) zal bijstaan en werd er met Andy Sanders een jeugdscout in dienst genomen. Ook gaat er begin september een audit door, wanneer Meulebeke hier in slaagt, kan er vanaf 2019-2020 terug provinciaal gespeeld worden.

Daarnaast is het volgens Kurt Declerck ook belangrijk dat er terug meer beleving gecreëerd wordt rond een voetbalmatch, het moet leuker zijn om naar het stadion te komen dan voor de TV te zitten. Voetbal blijft een sociale aangelegenheid. Het praten over de match is toch een deel van het geheel.