30 september 2023
Score: 2 - 0

Match Report

De trip naar Sassport Boezinge kondigde zich opnieuw zwaar aan, de thuisploeg heeft alweer (torenhoge) ambities en Meulebeke verscheen in de Westhoek terug met een zwaar gehavende selectie: Thomas Goddeeris, Senne Vanbrabandt, Thomas Hollebeke, Thibaut Verbrugghe, Eduard Baekelandt, Jan-Thomas Kerkhof, Roosevelt Owusu en Emiel Callens ontbreken nog steeds in de A-kern. Rood-wit recupereerde in tegenstelling tot vorige week kapitein Jony Den Baes maar zag terug Thibaut Verbrugghe uitvallen. De wedstrijd was in goede handen van dhr. Sidi Rabhi.

Boezinge begon het best aan de partij en na acht minuten besloot Thomas Timmerman van dichtbij maar half, doelman Chesney Samyn bracht redding. Meulebeke reageerde via Arthur Declercq, die had een lange rush op links, trok naar binnen maar eens in de zestien was zijn trap niet overtuigend genoeg om goalie Justin Vanbrabandt te verrassen. KFCM moest de 1e helft verder ondergaan en ontsnapte meermaals aan een tegendoelpunt: Thomas Timmerman (22′) (poging dichtbij, redding Chesney) – Arne Boone (31′) (knal van op de achterlijn) – Jérémie Cremers (34′) (pegel op onderkant lat) en Kevin Chateau (43′) (kans in de rechthoek, na geharrewar bal weg) kwamen niet tot scoren. Meteen na de pauze lukte het wel… na een voorzet op links kon Mathias Meulenyzer te gemakkelijk overhoeks binnen werken: 1-0. De spanning viel weg bij Sassport, bij Meulebeke was het moedig pompen of verzuipen, veel goede wil maar met weinig of geen gevaar, laat staan rustig voetbal. Een kwartier voor het einde een mooie kans, na vrijschop Matteo Couwyzer belandde het leder uiteindelijk bij Flo Decostere die alleen voor doel verscheen -geen buitenspel-, hij was te verrast en de afwerking was te slap. Jérémie Cremers knalde nog centraal over en het was uiteindelijk Quincy Ponjaert die de eindcijfers vastlegde. In de slotfase was het laatste woor voor Matteo Couwyzer, zijn voorzet / trap verdween via de paal buiten.

Sassport trok oververdiend aan het langste eind, maar niemand die er daar in Boezinge van wakker ligt blijkbaar – geen volk, geen sfeer. Het provinciale voetbal krijgt klappen, de nieuwe generatie(s) doet er geen goed aan… Meulebeke gaat door een moeilijke sportieve periode, het is momenteel roeien met de riemen die we hebben. Positief blijven is de boodschap, we moeten er samen door… onnodige frustraties achter ons laten en samen als één groep naar de komende weken toe werken. Geen focus op het negatieve, wel een vuist maken, op naar volgende week, de belangrijke thuismatch tegen Zedelgem!

.

KFCM: Samyn, Janssens Beau, Decostere, Declercq (68′ Czajko), Taillieu (59′ Den Baes), Bolombo, Couwyzer, Vandromme, Wallican, Van der Veken en Dekimpe (83′ Janssens Bjarne). Doelman Derie viel niet in.

Doelpunten: 48′ Meulenyzer M (1-0) en 78′ Ponjaert (2-0).

Gele kaarten: /

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Sidi Rabhi, bijgestaan door dhr. Stefaan Carpentier en dhr. Wesley Temmerman.

.

Volgende wedstrijd: KFCM-Zedelgem, zaterdag 7 oktober om 19u.

Lineup

4. JANSSENS Beau
2. TAILLIEU Simon
16. VANDROMME Michiel
18. WALLICAN Martijn
5. DEKIMPE Mattice

Subs

Sub2
Sub