18 november 2018
Score: 0 - 0

Een trip naar Blankenberge op zondag met wedstrijdaanvang 16u. Trainer Bruno Derveaux trok naar de kust zonder de geblesseerden Mathias Blomme, Michel Kodia en Jarne Popelier. Geen wijzigingen aan de aftrap in vergelijking met de partij van vorige week tegen Dadizele. Michiel Vandromme viel naast de selectie, doelman Simon Toebaert sloot opnieuw aan. De partij stond onder leiding van dhr. Thomas Van Gool.

In het eerste halfuur was er weinig of niks gebeurd, Blankenberge met een paar schuchtere prikjes, aan de overzijde trapte Gianluca Cardoen naast. Minuut 32 volgde er protest bij de thuisploeg, men claimde een elfmeter maar ref Van Gool ging hierop niet in. Minuten later wat geharrewar voor het doel van Pannecoucke op een vrijschop… zowel Gaethan Lannoo als Thorben Platteau konden van dichtbij niet besluiten. Het venijn zat bijna in de staart van de 1e helft, de vrijstaande Giovanni Longueville haalde uit maar doelman Daan Ronse bracht knap redding. Rust: 0-0.

Na de pauze voerde de thuisploeg de druk wat op maar het was toch wachten tot rond het uur voor een poging: Giovanni Longueville zijn prima kopbal op hoekschop vloog net naast. Aan de overzijde werd het in het kille Blankenberge ook even warmer… Simon Vanmarcke stuurde het leder op de achterlijn voor doel en Thorben Platteau besloot van dichtbij op de doelman! De thuisploeg werd nerveuzer en nerveuzer, hun gemekker in stijgende lijn. Sporting bleef aandringen maar ofwel was Simon Vanmarcke tijdig terug met prima tackle ofwel vlamde de ingevallen Nathan Kékessy over. Ook rood-wit claimde nog een strafschop maar ook hier wuifde de scheidsrechter alle protest weg. Scoren werd niet gedaan, de beginscore werd zo de einduitslag: 0-0.

Alweer geen verlies maar ook alweer geen winst en alweer geen… gemaakte goals… Onze roodbroeken trokken met een goed gevoel richting Meulebeke maar wel nog steeds met een vervelende nasmaak dat we niet weg geraakten van die laatste plaats… Komende zaterdag, thuis tegen Oostduinkerke, wacht ons een nieuwe kans om in het klassement hoger te klimmen…

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Verschueren, Vandewoestyne, Cardoen (46′ Christiaens), Platteau (88′ Baekelandt), Depondt, Lannoo, Vanmarcke, Vens en Wallican (84′ Claeys). Doelman Toebaert viel niet in.

Blankenberge: Pannecoucke, Maljers, Wille, Belpaire (71′ Kékessy), Longueville Gianni, Claeyssens, Longueville B, Savaete, Longueville Giovanni, Feys en Van Moeffaert. De Clercq, Boone en Oerquy vielen niet in.

Doelpunten: geen.

Gele kaarten: 37′ Lannoo, 48′ Verschueren (KFCM), 31′ Savaete, 37′ Wille, 76′ Van Moeffaert en 89′ Longueville Gio (KSCB).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Thomas Van Gool, bijgestaan door dhr. Harley Deopere en dhr. Elmar Serlet.