16 september 2018
Score: 1 - 0

Geen 24 uren na de 3e speeldag… ook het 3e wedstrijdverslag is geen evidentie om uit te typen… en uw dienaar heeft zo het gevoel dat er nog zo’n maandagen zullen volgen. Enkel positivisme en dezelfde wilskracht als de voorbije weken kan soelaas brengen. Overtuiging dat we volgende week op dit tijdstip onze eerste overwinning en puntengewin mogen uitschrijven…

Dat goalie Daan Ronse speelklaar geraakte, was al een klein mirakel. Draaischijf Brian Depondt kampte met allerlei kwaaltjes maar ook die verscheen aan de aftrap. Oef. Trainer Bruno Derveaux sleutelde wat aan zijn elftal en bracht aanvaller Thorben Platteau tussen de lijnen, dit ten koste van verdediger Jony Den Baes. De partij, waar beide ploegen met respectievelijk één en nul punten de overwinning nastreefden, stond onder leiding van dhr. Jelle Van Damme.

Meulebeke begon fel aan de partij en het resulteerde na 5′ al in een dot van een kans: Thorben Platteau snoepte het leder af in de zestien en verscheen, vanuit een scherpe hoek, dicht bij doel. Zijn trap werkte goalie Sterckx nog in hoekschop. Op het kwartier vrijschop Dylan Vens, Gaethan Lannoo werkte één tijd af op doel maar een verdediger devieerde in corner. KFCM bleef baas en de kansen stapelden zich op: actie en trap Thorben Platteau op de zestien, op de lage bal dook goalie Jelle Sterckx neer. Minuten later een eerste reactie aan de overzijde: uit het niks verscheen Kjell Langeraet moederziel alleen voor doel na een voorzet op links, hij knalde gelukkig onbesuisd hoog over. Iets over het halfuur alweer de kans voor de voorsprong, Thorben Platteau haalde de achterlijn en kreeg vrijgeleide van doelman Sterckx die naast de bal dook, in plaats van in het lege doel te besluiten was de extra dribbel er te veel aan, een verdediger snelde tijdig terug en werkte de bal weg… Nadat Dylan Vens zijn vrijschop net over zoefde, trapte thuisspeler Kenney Rommelaere net voorlangs. Laatste wapenfeit van de 1e helft was alweer voor rood-wit… Martijn Wallican met de actie en trap in de zestien, zijn bal verdween via de… paal… buiten! Rust: 0-0.

Ook in de beginfase van de 2e helft waren de eerste pogingen voor Meulebeke, tweemaal Gianluca Cardoen met een te slappe lage bal, tweemaal geen probleem voor de thuisdoelman. Iets voor het uur kantelde de wedstrijd wat, Kortemark begon het tempo op te drijven en het resulteerde in een paar grote kansen: Bart Cleenwerck leek van dichtbij de score te openen maar doelman Daan Ronse, nog nauwelijks werk op te knappen, was bij de pinken en ranselde het leder van onder zijn lat in corner. Seconden later eenzelfde fase, met een superreflex hield de Meulebeekse goalie Kenney Rommelaere van een doelpunt. Het bleef letterlijk en figuurlijk warm op het uur… geen buitenspel en Bart Cleenwerck zette door, verdediger Simon Vanmarcke bracht redding op de doellijn. De storm ging wat liggen, de wedstrijd terug evenwichtiger. Seppe Claeys werd door coach Bruno Derveaux ingebracht voor Thorben Platteau. Rommelaere had aan de overzijde nog een kans, Daan Ronse redde met de voeten. De tijd tikte verder weg, de zenuwen liepen op: wie zou nog scoren in deze spannende partij, als er nog zou gescoord worden tenminste… De brilscore leek even voor tijd op het bord te blijven tot één dodelijke counter: Kenney Rommelaere op snelheid door en besloot zowaar de 1-0 tegen de touwen! Ge zou uw kas opfretten. Niettemin kreeg rood-wit nog dé kans voor de gelijkmaker… de ingevallen Jarne Popelier zette door op links en besloot op doel… de bal zoefde net naast, Brian Depondt kwam millimeters te kort om binnen te duwen… Het bleef… jawel 1-0…

Derde match: derde keer nul goals gescoord, derde keer één doelpuntje tegen, derde keer verlies met het kleinste verschil, derde keer niet weggespeeld, derde keer de mogelijkheid om (3) punten te pakken, derde keer niks. Integendeel, gisteren in minuut 88 een zoveelste slag in het gezicht.

Dan maar vierde keer, goede keer!?

.

KFCM: Ronse, Verschueren, Vandewoestyne, Kodia, Cardoen (83′ Den Baes), Platteau (69′ Claeys), Depondt, Lannoo, Vanmarcke, Vens en Wallican (83′ Popelier). Doelman Toebaert viel niet in.

Kortemark: Sterckx, Lubaszka (60′ Vandenbussche), Desplancke, Gunst, Moyaert, Delcourt, Langeraet, Rommelaere, Missinne (69′ Leroy), Cleenwerck en Timmerman (50′ Van Luchem). Muylle viel niet in.

Doelpunten: 88′ Rommelaere (1-0).

Gele kaarten: /

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Jelle Van Damme, bijgestaan door dhr. Christophe Dhont en dhr. Aaron Soens.