4 september 2021
Score: 2 - 3

Match Report

Na een voorbereiding met ups en downs was het eindelijk tijd voor het grote werk. De laatste weken liep het al soepeler, niettemin wisten we dat we met Diksmuide een lastige opponent voorgeschoteld zouden krijgen op de openingsspeeldag. Trainer Nigel Smith had zowaar positieve selectieproblemen, 4 nieuwkomers (Van Volcem, De Wulf, Decostere en Couwyzer) stonden aan de aftrap alsook Meulebekenaren Martijn Wallican en Thibaut Verbrugghe. Naar aanleiding van de 1e speeldag was er voorafgaand een Footdiner met tientallen sponsors en sympathisanten die present tekenden. Ref van dienst was dhr. Thomas Van Gool.

De wedstrijd begon evenwichtig met weinig noemenswaardige doelpogingen tot rond minuut 20, na Meulebeeks balverlies kon Diksmuide counteren, doelman Julien Van Volcem pakte uit met een prima tussenkomst en ging in 2e instantie plat om de bal te pakken aan de achterlijn, ervaren rot Thor Laleman dook letterlijk, zonder contact, neer en… jawel, de scheidsrechter liep in de val en wees naar de stip, omgezet door laatstgenoemde (0-1). Ook meteen het sein om een kaartenfestival te starten, bezoekende coach Allan Deschodt zag de gele kaart. Meulebeke reageerde via een vrijschop van Gillian De Wulf, Arthur Declercq kopt voorlangs. Minuten later terug KFCM via hoekschop Thibaut Verbrugghe, vanuit het pak volgden enkele pogingen naar doel, uiteindelijk net naast, via een rug van een bezoeker. KFCM bleef goed meevoetballen en piepte af en toe aan het doel, ondermeer via een trap vanuit de 2e lijn van Matteo Couwyzer. Iets over het halfuur nog eens de boterjongens, terug op counter. Bangoura leek voorbij goalie Van Volcem te zijn maar de hoek bleek te scherp, het leder vloog naast. Even voor de rust dan toch de verdiende gelijkmaker. Gillian De Wulf met een knappe actie en eens in de zestien werd hij licht aangetikt, Matteo Couwyzer bedankte en knalde de 1-1 tegen de touwen.

Meteen na de pauze KFCM met Gillian De Wulf en Djordy Tack, Tack werd al dan niet fout neergehaald in de zestien, doorspelen was echter de boodschap. Minuten later even concentratieverlies, na een Meulebeekse inworp kon SVD counteren, de voorzet op rechts werkte Kenneth Cardon aan de 2e paal hoog in doel af: 1-2, een koude douche voor onze roodbroekjes. Ook hier verscheen terug de gele kaart aan de dug-out, terug op aangeven van assistent Vanacker, ditmaal voor T1 Nigel Smith. Rood-wit gaf niet op en na druk zetten van Marijn Vandewalle, zette Matteo Couwyzer een actie op, zijn trap naar de korte hoek verdween in corner. Rond het uur dan een vrijschop voor Diksmuide aan de zijlijn met een grote strik rond… tellen later verdween de bal in doel, schutter van dienst: Bram Deschuyter (1-3). Onze mannen waren duidelijk even het noorden kwijt en minuten later glipte een bezoeker door de buitenspelval, gelukkig was goalie Julien Van Volcem bij de pinken en bracht redding. Minuut 64 bracht terug meer spanning in de match, na voorafgaand werk van Arthur Declercq knalde Marijn Vandewalle de bal fraai in doel: 2-3 en terug wedstrijd. Ook het kaartenfestival bleef duren met aan beide kanten lichte gele kaarten, op en naast het veld, terwijl van zowel KFCM als van Diksmuide er nog geen enkele zware fout was begaan… Het toppunt volgde een kwartier voor het einde toen Diksmuide in de aanval trok. Bij een lange bal achtte 1e assistent Vanacker het nodig om te vlaggen bij een onschuldig duel, in de rug van de ref, terwijl er geen bal in de omgeving was. Ref Van Gool floot en trok… de rode kaart, nog steeds zijn we op zoek naar iemand die dit kan verklaren… Soit, Meulebeke met 10 verder in een cupmatch vol spanning. Het zette nog alles op alles maar de verdiende gelijkmaker bleef uit.

De ontgoocheling en frustratie was groot na het laatste fluitsignaal maar maakte al snel plaats voor ‘tevredenheid’, tevredenheid over de geleverde prestatie van het volledige team, de inzet, het karakter en het voetbal tegen één van de ‘favorieten’ uit de reeks. De thuisaanhang was content en uiteindelijk werd er nog lang ‘nagepraat’ in een 3e helft van weleer… Deze prestatie doortrekken de komende weken en dan volgen zeker en vaste de verdiende punten! Eerstvolgende afspraak, zondag op de Rassing!

.

KFCM: Van Volcem, Den Baes, De Wulf, Decostere, Declercq, Vandewalle, Tack (63′ Ouarane), Couwyzer, Verbrugghe (70′ Kerkhof), Vandromme en Wallican. Verschueren en doelman Vanhouwe vielen niet in.

Diksmuide: Heyrick, Tanghe (70′ Decock), Vanysacker, Kirilov, Deschuyter, Santens, Blanckaert (77′ Philips), Bangoura (46′ Baekelandt), Hillewaere (35′ Vandenbussche), Cardon en Laleman.

Doelpunten: 20′ Laleman (0-1, pen), 40′ Couwyzer (1-1, pen), 49′ Cardon (1-2), 56′ Deschuyter (1-3) en 64′ Vandewalle (2-3).

Gele kaarten: 36′ Vandromme, 60′ Couwyzer, 56′ T1 Nigel Smith, 65′ T2 Steve Mollij (KFCM), 20′ T1 Deschodt, 42′ Baekelandt, 76′ Deschuyter, 79′ Vandenbussche en 85′ Kirilov (SVD).

Rode kaart: 75′ De Wulf (KFCM).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Thomas Van Gool, bijgestaan door dhr. Benny Vanacker en dhr. Guy De Visch.

 

Volgende wedstrijd: Rac. Waregem – KFCM, zondag 12 september om 15u.

Lineup

1. VAN VOLCEM Julien
2. DEN BAES Jony
4. DE WULF GillianRed Card
5. DECOSTERE FLO
8. DECLERCQ Arthur
9. VANDEWALLE MarijnGoal
10. TACK Djordy
11. COUWYZER MatteoGoalYellow Card
14. VERBRUGGHE Thibaut
16. VANDROMME MichielYellow Card
18. WALLICAN Martijn

Subs

6. VERSCHUEREN Tom
13. OUARANE KamalSub10
17. KERKHOF Jan-ThomasSub14
22. VANHOUWE Siebe