13 oktober 2019
Score: 0 - 1

Na de late 1-0 nederlaag op Heist ontmoette Meulebeke op speeldag 7 FC Veldegem in het Dr. Leo Abeele Stadion. Voorafgaand was er een quasi uitverkochte Footlunch, het werd meer dan een geslaagde culinaire middag! De kers op de taart had moeten volgen vanaf 15u… een extra dessertje laat ons maar zeggen. Hiervoor recupereerde trainer Chris Van Den Broucke Arthur Declercq (terug uit schorsing) en Djordy Tack (terug speelklaar), Tom Verschueren en Joren Van Poucke begonnen op de bank. De partij stond onder leiding van dhr. Bernd Vandenbussche.

Wat je -met alle respect- nooit tegen een ploeg als Veldegem mag tegen komen, is een vroege achterstand. En wat gebeurde er op zondag de 13e oktober omstreeks 15u08… jawel: 0-1. Na balverlies aan de middencirkel konden de bezoekers op rechts doorzetten… Michaël Vandemaelle werkte eens aan de zestien mooi laag in doel, de extra verdediging kon opgetrokken worden. 3′ later opnieuw Veldegem, KFCM zat blijkbaar al in een vroege winterslaap, maar de halve trap van Jari Belpaire zorgde weinig gevaar voor doelman Daan Ronse. Het was wachten tot minuut 18 tot we KFCM in actie zagen, vrijschop Dylan Vens, Arthur Declercq kopte over. Tellen later prima voorzet Jari Bourgeois, Dylan Vens werkte ter hoogte van de 2e paal net naast en stond eveneens buitenspel. Halfweg stilstaande fase Djordy Tack, ditmaal zag Arthur Declercq zijn poging via een bezoeker in corner vliegen. Net voor de pauze kwam rood-wit goed weg… de inlopende Robin Buydaerte besloot centimeters naast!

Meteen na de rust opnieuw FCV… de vrijschop van op een mooie plaats poeierde Jari Van Loo op doel, Daan Ronse pakte in twee tijden. KFCM knokte zich in de match en bleef de bezoekers tegen hun doel drukken. Martijn Wallican met de voorzet/trap… die vloog voorbij de verdedigers én doelman Carron… tegen de paal! Minuten later alweer net niet… op hoekschop zag Simon Vanmarcke zijn bal van de lijn gekeerd! Meulebeke bleef de betere ploeg maar het was toch weer even wachten op echt doelgevaar, zo volgde een goeie voorzet van Jari Bourgeois halfweg de 2e helft, Djordy Tack – de enige gevolgd in de rechthoek – kwam net te kort om op doel te besluiten. Ook in de slotfase en in de extra blessuretijd probeerde KFCM tevergeefs… na corner zag nu ook de ingevallen Tom Verschueren zijn bal van de doellijn geveegd! Zo overleefde het verdedigende Veldegem de veldslag en trok het met drie onverhoopte punten huiswaarts. Rood-wit bleef verweesd achter.

Nul op zes. Een koude, onverwachte douche na de vijftien op vijftien. Tweemaal verlies met de kleinste cijfers, tweemaal niet tot scoren gekomen.

Zondag de trip naar titelfavoriet SV Nieuwpoort. Een gewond dier kan raar uit de hoek komen… aan onze mannen zich te herpakken en revanche te nemen aan de kust!

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Vandewoestyne (46′ Cardoen), Declercq, Tack (70′ Van Poucke J), Bourgeois, Depondt, Lannoo, Vanmarcke, Vens en Wallican (75′ Verschueren). Doelman Anckaert viel niet in.

Veldegem: Carron, Vandierendonck, Jonckheere, Van Loo, Haussermann, Denoo, Mattheus, Buydaert (87′ Hoppe), Belpaire (75′ Lammens), Vandemaele (67′ Van Cappel) en Ingelaere. Van Maele viel niet in.

Doelpunten: 8′ Vandemaele (0-1).

Gele kaarten: 46′ Vanmarcke, 66′ Vens (KFCM), 39′ Vandierendonck, 54′ Vandemaele (FCV).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Bernd Vandenbussche, bijgestaan door dhr. Indy Gebruers en dhr. Arthur Demeyer.

Volgende wedstrijd: SV Nieuwpoort – KFCM, zondag 20 oktober om 15u.