5 september 2020
Score: 3 - 2

Er daagde heel wat volk op voor de derby Meulebeke-Ingelmunster op het Dr. Leo Abeele Stadion, de weergoden waren ons dan ook goedgezind en alles was Coronaproof georganiseerd. De wedstrijd zelf begon ook al perfect want na 3′ spelen stond het al 1-0, de bal bleef hangen op een hoekschop en Dylan Vens besloot laag in de diepste hoek! Een veelbelovende start maar wat volgde was magertjes, het streekduel bleef dan ook lang evenwichtig zonder noemenswaardige doelpogingen. Op het halfuur was het zelfs Desley Seys -moederziel alleen achter gelaten- die met een mooie rake kopbal de bordjes in evenwicht bracht: 1-1. 120 seconden later stond het zelfs 1-2 toen Ingelmunster fraai de bal rond tikte en Daan Debeuf, vermoedelijk vanuit buitenspelpositie, alleen op doel af kon en beheerst afwerkte! Het doelpuntenfestival bleef duren en nog voor de pauze zette rood-wit de scheve situatie recht tot groot jolijt bij de plaatselijke aanhang: Jeremie Bayunga en Djordy Tack waren de Meulebeekse schutters van dienst. Na de pauze kwam KFCM beter uit de kleedkamers: terwijl het in de 1e helft niet goed voetbalde volgde duidelijk een beter spel in de 2e helft, weliswaar nu zonder doelpunten. Rood-wit voerde de druk op en gedurende de 2e helft hadden de bezoekers nog weinig in de pap te brokken, meteen de trap van Martijn Wallican die onder doelman Thiemen Penny verdween maar een bezoekende verdediger bracht redding op de lijn. Ook de vrijschop van Michiel Vandromme verdiende meer maar ditmaal dook de bezoekende goalie wel goed plat in zijn hoek. Rond minuut 71 Djordy Tack met de actie en een heel goeie trap vanuit de 2e lijn, opnieuw doelman Penny met een knappe redding. Kansen via Djordy Tack, Jeremie Bayunga en Martijn Wallican volgden nog maar scoren bleef uit, eindstand: 3-2. Derbywinst tijdens een heel geslaagde voetbalavond met veel volk, zo’n 350 aanwezigen! Bedankt aan allen om dit mogelijk te maken.

.

KFCM: Anckaert, Den Baes, Van Poucke W (72′ Anne), Verschueren, Declercq, Tack,  Lannoo, Vandromme, Vens, Wallican en Bayunga. Verbrugghe en Verfaillie vielen niet in.

Doelpunten: 3′ Vens (1-0), 29′ Seys (1-1), 31′ Debeuf (1-2), 38′ Bayunga (2-2) en 41′ Tack (3-2).

Gele kaarten: 21′ Verschueren, 46′ Van Poucke W, 53′ Wallican (KFCM), 68′ Seys en 81′ T1 Goemaere.

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Janic Braet, bijgestaan door dhr. Benny Vanacker en dhr. Joel Tanghe.

Volgende wedstrijd: 1e speeldag –> KFCM - Ex Zedelgem op zaterdag 12/09/20 om 19u.