29 juli 2018
Score: 9 - 3

1e ronde van de Beker van België… een trip naar Wevelgem, de ploeg waartegen KFCM de week voordien had geoefend op RC Lauwe. Trainer Bruno Derveaux gaf enkele jongeren de kans in een wedstrijd met inzet maar gaf hierdoor meerdere basispionnen wat rust door het drukke oefenprogramma. Bovendien waren er nog enkelen op reis. Uiteraard speelde ook in het achterhoofd mee dat bij winst er een trip naar Visé op het programma stond én dat de volgende Bekerwedstrijd in de Indurium Cup (op Otegem) terug naar een dinsdag of woensdag zou verschoven worden…

Prima wedstrijdbegin met doorzetten op links van nieuwkomer Matthias Blomme, de daaropvolgende voorzet schoof gelegenheidsaanvaller Brian Depondt binnen: 0-1! Lang bleef de voorsprong echter niet overeind want halfweg de 1e helft stond het reeds 3-1 bij evenveel pogingen. Rusten deden we bij een 5-1 score, Wevelgem had, in tegenstelling wat men vorige week beweerde, toch zin in een verder nationaal Bekeravontuur. De 2e helft was uiteraard een maat voor niks, de thuisploeg dikte de score verder aan en Brian Depondt milderde aan de overzijde: eerst opnieuw na een snelle aanval van Matthias Blomme, erna van op de stip -na duwfout op Blomme-.

Conclusie: Wevelgem was een pak gretiger en enthousiaster terwijl onze roodbroekjes veeleer het duel schuwden of verloren, en de thuisploeg te veel ruimte gaf. KFCM had een nederlaag meegerekend maar zo’n pak slaag stond niet op de agenda…

KFCM: Depypere, Deneir, Blomme, Popelier (46′ Declerck), Snauwaert, Buyse, Vandromme, Depondt, Vanmarcke, Wallican en Nazari Ali (46′ Den Baes). Tuytens viel niet in.

Wevelgem: Vervaeck, Gourdeau, Vanhove (57′ Hamers), Spiessens, Hermans, Tanghe, Lietaer (65′ Vanneste), Lavens, Pyfferoen (77′ Vanhuysse), Timmerman en Vanwassenhove. Lapeire viel niet in.

Doelpunten: 4′ Depondt (0-1), 6′ Hermans (1-1), 16′ Gourdeau (2-1), 22′ en 29′ Hermans (3-1 en 4-1), 38′ Pyfferoen (5-1), 55′ Hermans (6-1), 62′ Spiessens (7-1), 64′ Depondt (7-2), 72′ Hermans (8-2), 78′ Vanwassenhove (9-2) en 84′ Depondt (pen, 9-3).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Tom Ottevaere, bijgstaan door dhr. Aaron Soens en dhr. Ashley Deberdt.