12 september 2021
Score: 5 - 0

Match Report

Na de goeie prestatie van vorig weekend, jammer genoeg zonder puntengewin, stond er terug een zware opdracht op de kalender: de trip naar Racing Waregem. Trainer Nigel Smith rekende op dezelfde vijftien als tegen Diksmuide, enkel stond Jan-Thomas Kerkhof aan de aftrap ten koste van Djordy Tack. De partij stond onder de prima leiding van dhr. Patrick Ouvrein.

5′ Waregem zorgt voor wat dreiging met stilstaande fases, een vrijschop en corner ** 13′ Gillian met de actie op links, de voorzet volgt en Marijn verlengt… Jan-Thomas neemt het leder in één tijd op de slof, zijn loeier ketst via de binnenkant paal weg! ** 16′ KFCM geeft een hoekschop weg door gebrek aan communicatie, Euvrard met de poging maar Julien tikt over ** 24′ trap Vanderghinste vanuit de 2e lijn, bal gaat voorlangs ** 34′ opnieuw schenkt rood-wit de bal aan de thuisploeg, Rassing onderschept… met twee goeie reflexen zorgt Julien voor schone netten ** 44′ poging van de thuisploeg dichtbij, goalie Julien brengt redding aan de 2e paal en werkt in corner ** 45′ in blessuretijd van de 1e helft haalt Jan-Thomas nogmaals knap uit… ditmaal zoeft de bal via de deklat over!

51′ prima aanval Meulebeke met Jan-Thomas waarna Jony een goeie voorzet brengt… de bal komt aan de 2e paal waar Marijn eenvoudig lijkt te kunnen binnentrappen maar devieert maar half de bal… ** 55′ Waregem speelt veel met de lange bal en even lijken de pogingen gering, het lijkt er op dat de match alle kanten op kan en er allicht gewonnen/verloren zal worden met 0-1/1-0 ** 59′ Rassing kan counteren, de voorzet volgt en Deloof werkt van dichtbij af, plots staat het 1-0 waarna onze roodbroeken de ‘kluts’ kwijt leken te zijn… ** 66′ een voorzet op rechts volgt, centraal laat men de bal tot iets verbazing door en aan de 2e paal kan Desmet simpel scoren (2-0) ** 73′ de ingevallen Djordy toont zich met een loeier op doel, goalie Raevens brengt redding ** 76′ 79′ 90′+1  iedere kans voor de thuisploeg gaat zowaar telkens binnen, Deloof – Coeman en Van Fleteren zorgen voor de zware en overdreven forfaitcijfers…

Een collectieve offday kunnen we het niet noemen gezien het een uur lang 0-0 bleef en het alle kanten op kon. De laatste dertig minuten werd het ‘pompen of verzuipen’ een gezamenlijk verzuipen en kregen we er nog vijf om de oren. Uiteraard werd de prestatie van bij de openingsmatch tegen Diksmuide niet geëvenaard. Vaak te slordig en nonchalant, niet de nodige drive en inzet en vooral te vaak individuele foutjes in het spel. Laat ons het een wake-up zijn om de komende weken net die foutjes van gisteren niet meer te maken! Kopjes omhoog en dinsdag terug samen volle bak voor de komende opdracht!

.

KFCM: Van Volcem, Den Baes, De Wulf, Decostere, Declercq, Vandewalle (66′ Tack), Couwyzer, Verbrugghe (86′ Verschueren), Vandromme, Kerkhof en Wallican (66′ Ouarane). Doelman Vanhouwe viel niet in.

Rac Waregem: Raevens, Depraetere, Driessens, Euvrard, Van Fleteren, Deloof, Desmet, Devenyns, Vanderghinste (86′ Verbauwhede), Dujardin (71′ Coeman) en De Greve (46′ Goncalves). Doelman Allemeersch viel niet in.

Doelpunten: 59′ Deloof (1-0), 66′ Desmet (2-0), 76′ Deloof (3-0), 79′ Coeman (4-0) en 90′+1 Van Fleteren (5-0).

Gele kaarten: 20′ Wallican (KFCM) en 74′ Euvrard (Racing).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Patrick Ouvrein, bijgestaan door dhr. Philip Verhulst en dhr. Dirk Verbeke.

 

Volgende wedstrijd: Sassp Boezinge – KFCM, zaterdag 18 september om 18u30.

Lineup

1. VAN VOLCEM Julien
2. DEN BAES Jony
4. DE WULF Gillian
5. DECOSTERE FLO
8. DECLERCQ Arthur
9. VANDEWALLE Marijn
11. COUWYZER Matteo
14. VERBRUGGHE Thibaut
16. VANDROMME Michiel
17. KERKHOF Jan-Thomas
18. WALLICAN MartijnYellow Card

Subs

6. VERSCHUEREN TomSub14
10. TACK DjordySub18
13. OUARANE KamalSub9
22. VANHOUWE Siebe