3 maart 2018
Score: 5 - 0

Speeldag 25… de koorts begint stilaan te stijgen op en rond Ter Borcht. Nog 6 finales, nog 6 keer alles geven. Deze week terug een thuisopdracht tegen een niet te onderschatten tegenstander SV Bredene, die compleet stond maar hun blauw-zwarte aanhang duidelijk was vergeten. Ook trainer Bruno Derveaux kon rekenen op zijn zo sterkst mogelijke wedstrijdselectie, Gaethan Lannoo en Gaël Vandersteene waren terug na schorsing, laatstgenoemde begon op de bank samen met Gianluca Cardoen, Michel Kodia en goalie Simon Toebaert. De partij stond onder de deskundige leiding van dhr. Lorenzo Room.

Van een prima start gesproken… al na 3′ volgde een gemeten voorzet van Steve Dewitte, Brian Depondt kopte knap het leder in het rechterzijnet: 1-0 en meteen feest op het Dr. Leo Abeele Stadion. Minuten later bleef de bal hangen na een hoekschop van Meulebeke, doelman Sofean Ghys zat naast de bal, Simon Vanmarcke profiteerde niet. Binnen de minuut aan de overzijde een dot van een kans, op een counter & voorzet besloot de alleenstaande Dylan Vanclooster zowaar naast. Terug naar het andere doel waar Brian Depondt ten aanval trok na een bal van Jari Bourgeois, eens in de zestien werd onze nummer 12 foutief gestopt door Hubrouck, ref Lorenzo Room wees naar de stip en trok geel. Een klusje voor onze topschutter, Jari Bourgeois nette de 2-0 en KFCM iets voor het kwartier al op rozen. Tellen later actie en trap Jari Bourgeois, ditmaal pakte doelman Ghys wel. De Meulebeekse ‘storm’ ging wat liggen en het was even wachter voor het volgende gevaar… een bal van Jony Den Baes ketste tegen de doellat weg! Bredene creëerde ook niet veel gevaar, op 3 opeenvolgende corners na. Meulebeke kreeg voor de rust nog kansjes via Dylan Vens (actie en lage trap net voorlangs) en Gaethan Lannoo (centrale kopbal over op hoekschop Dylan Vens). Aan de overzijde nog een dichte kopbal van Bredene maar doelman Daan Ronse kende geen problemen.

Minuten na de pauze dé kans voor de ‘veilige 3-0′… prima actie en voorzet op links van Jari Bourgeois… aan de 2e paal had Steve Dewitte ‘maar’ binnen te duwen, zijn trap besloot hij ‘slapjes naast’. Iets voor het uur een goeie kans voor de bezoekers… doelman Daan Ronse moest ver uit doel in duel met Olivier D’Hulster maar haalde het uiteindelijk ook. De wedstrijd kabbelde verder tot een kwartier voor het einde toen het vuur terug in de pan sloeg. Jony Den Baes zag bij een counter doelman Sofean Ghys ver uit zijn doel en waagde van ver zijn kans, het leder vloog naast de kooi. 11′ voor tijd dan toch een 3e doelpunt: Gianluca Cardoen met de bal op Jari Bourgeois, laatstgenoemde speelde de bezoekende verdediging op een hoopje en trof raak in de verste hoek: 3-0. Het venijn zat nog verder in de staart, op 2 minuten tijd nog evenveel doelpunten erbij. Eerst strafte Jari Bourgeois dom balverlies af (4-0), het 5e doelpunt kopte de ingevallen jarige Gaël Vandersteene binnen op voorzet van de Meulebeekse topschutter! Forfaitcijfers en feest op en naast het veld!

Opdracht volbracht. De 3 punten aan huis gehouden… nog 5 finales!!!

Na een vrij weekendje (volgende week zijn er enkel inhaalwedstrijden) trekt Meulebeke op zondag 18 maart naar SK Staden. Op papier haalbaar maar loert daar meestal niet het grootste gevaar!?

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Dewitte (73′ Vandersteene), Verschueren, Vandewoestyne (82′ Kodia), Bourgeois, Lannoo, Depondt, Vanmarcke, Vens en Wallican (69′ Cardoen). Doelman Toebaert viel niet in.

SV Bredene: Ghys, Fremout, Van Heuverzwyn, Colpaert L (69′ Belligh), Vanclooster (63′ Gombert), Tahiri, Pattyn (46′ Colpaert R), D’Hulster, Tratsaert, Hubrouck en Ardaen. Doelman Vandecasteele viel niet in.

Gele kaarten: 12′ Hubrouck en 71′ Gombert (SVB).

Doelpunten: 3′ Depondt (1-0), 12′ 79′ 88′ Bourgeois (2-0, pen tot 4-0) en 89′ Vandersteene (5-0).

Beeldmateriaal: klik hier.

Wedstrijdleiding: dhr. Lorenzo Room, bijgestaan door mevr. Shauni Depruyst en dhr. Philip Verhulst.

Volgende wedstrijd: SK Staden – KFCM, zondag 18 maart 2018 om 15u.