6 april 2019
Score: 0 - 1

Voorlaatste wedstrijd van huidige competitie. Voorlopig laatste thuiswedstrijd in 1e Provinciale. Dezelfde namen aan de aftrap zoals bij de gewonnen match op Oostduinkerke. De partij was in handen van dhr. Benoit Salembier.

Na 10 minuten kwam KFCM tot scoren: Simon Vanmarcke kopte de 1-0 binnen op de 2e bal na hoekschop. Euforie op Ter Borcht maar de 1e assistent verbrodde het feestje: buitenspel. De uitleg was dat Simon niet in buitenspelpositie stond maar wel een ploegmakker die het zicht van de bezoekende doelman hinderde… … Iets voor het kwartier tikte goalie Simon Toebaert een vrijschop in hoekschop. Halfweg de 1e helft een vrije trap met Dylan Vens, hij besloot de bal centraal op doel, doelman Raevens tikte over. Minuut 26 het moment van het ene doelpunt: buitenspel in de 1e fase werd niet gesignaleerd waarop Oplinus doelman Toebaert omspeelde en tot scoren kwam: 0-1. Even voor de pauze besloot Gianluca Cardoen in één tijd voorlangs na voorzet Jony Den Baes en strandde de poging van Desmet op de lat aan de overzijde.

Na de pauze meteen animo. De ingevallen Matthias Blomme werd, na actie met Martijn Wallican, neergehaald in de rechthoek: strafschop. Dylan Vens zag echter zijn elfmeter gestopt door de doelman. De penalty diende echter hernomen te worden want Driessens was te snel in de rechthoek. Opnieuw Dylan Vens, bij gebrek aan kandidaten om te trappen, en opnieuw wist Raevens de bal uit zijn doel te houden. Dat ontbrak nog dit seizoen en hebben we nu ook weer meegemaakt. Halfweg de 2e helft leek Deveugele te weigeren om de score op te drijven voor Waregem, eens voor doel trapte hij telkens (ver) naast. Een dik kwartier voor het einde vielen de bezoekers met 10 na de dubbele boeking voor Driessens. De ingevallen Coeman haalde even later uit maar Simon Toebaert bracht redding en Gianluca Cardoen zag zijn poging overgetikt. Het ‘hoogtepunt’ van het kaartenfestival in de 2e helft zat diep in blessuretijd: zowel Ameye als Jony Den Baes mochten zich net iets vroeger dan rest gaan douchen…

Na de wedstrijd was het ‘vollen bak’ -ondanks de degradatie- in de kantine met de supportersavond, hierover later meer.

Volgende week de laatste match van de competitie. Op zaterdag trekken we naar Zedelgem.

.

KFCM: Toebaert, Den Baes, Vandewoestyne, Buyse (46′ Blomme), Kodia, Cardoen, Depondt, Lannoo (46′ Verschueren), Vanmarcke, Vens en Wallican (65′ Platteau). Vandromme viel niet in.

Rac Waregem: Raevens, Depraetere, Driessens, Huysentruyt, Ameye, Dutoit (87′ Defoor), Desmet, Sy, Deveugele (79′ Deprez P), Ducatteeuw en Oplinus (58′ Coeman). Doelman Deprez N viel niet in.

Doelpunten: 26′ Oplinus (0-1).

Gele kaarten: 82′ en 94′ Den Baes (KFCM), 53′ Driessens, 55′ Huysentruyt, Desmet, 72′ Driessens, 75′ Coeman, 86′ en 94′ Ameye (W).

Rode kaarten: 72′ Driessens (2x geel), 94′ Ameye (2x geel) (W) en 94′ Den Baes (2x geel) (KFCM).

Beeldmateriaal: klik hier

Scheidsrechters: dhr. Benoit Salembier, bijgestaan door dhr. Sven Latruwe en dhr. Ewout Leys.