20 januari 2019
Score: 4 - 3

Match Report

De allerlaatste maar dan ook allerlaatste strohalm was te vinden op Deerlijk Sport – waar men naar eigen zeggen door de thuisploeg het slechtste veld van de reeks mochten treffen – . Voor speeldag 19 ontbraken studenten Tom Veschueren en kapitein Mathias Vandewoestyne, terwijl Sam Christiaens aan de aftrap verscheen ten koste van Alessandro Buyse, Dylan Vens keerde terug uit schorsing. De ‘derby’ stond onder leiding van dhr. Koen Vanhoutte.

Al na vijf minuten had rood-wit op voorsprong kunnen en moeten staan… Sam Christiaens versnelde richting doel, omzeilde doelman Matthias Depraetere maar besloot voor een leeg doel zowaar net voorlangs… Aan de overzijde bij de 1e echte ‘kans’ (lees: weggever) wel meteen bingo… centraal ontzetten door Sam Christiaens en Andres Verschelde bedankte: 1-0 in de diepste hoek. In de niet hoogstaande partij viel alles erna wat stil, kleine kansjes, een hoge ‘fouten’last. Tot halfweg de prima vrije trap van Dylan Vens waarop de inlopende Michel Kodia binnenkopt: 1-1 maar afgekeurd voor vermeend buitenspel!? Het leek uitstel want ditmaal verscheen Thorben Platteau voor een lege kooi… het was haast moeilijker om naast de trappen dan het leder tegen de touwen te knallen maar jawel, naast… De pil smaakte des te bitterder toen ditmaal Simon Vanmarcke achterin even het noorden kwijt was, alweer Andres Verschelde profiteerde: 2-0 meteen de kille ruststand.

Direct na de koffie alweer een dot van een kans… bij een diepe bal kon ofwel Martijn Wallican ofwel de ingevallen Alessandro Buyse hun kans wagen maar beiden keken elkaar afwachtend aan… kans weg. Geen compassie bij Deerlijk want niet veel later stond het 3-0: jawel, Andres Verschelde (die haast pas tot scoren komt tegen KFCM) kopte de voorzet overhoeks binnen. De partij leek nu helemaal verloren tot het vuur dan toch nog in de pan sloeg, het werd nog een heuse cupmatch met goals, vele kaarten, een rode kaart en uitsluiting voor Deerlijk-coach Piet Verschelde. Het was Alessandro Buyse die even voor het uur de voorzet van Jony Den Baes mooi binnen knalde (3-1). Tellen later, na alweer tijdgewin door thuisdoelman Matthias Depraetere, een onrechtstreekse vrije trap in de grote rechthoek, Meulebeke deed er te weinig mee, Brian Depondt knalde op de muur. Halfweg de 2e helft viel zelfs de 3-2 te noteren, nu was invaller Seppe Claeys afwerker van dienst op de assist van kapitein Jony Den Baes. Zou het dan toch nog…? Michel kreeg nog een prima kopkans (over) en op de counter werd rood-wit koud gepakt. Na een slechte stilstaande fase trok Blerim Peci van op de eigen helft richting het doel van Daan Ronse, Dylan Vens beende hem nog bijna bij maar zowel laatstgenoemde als goalie Daan Ronse zagen het leder binnen rollen: 4-2. Intussen stond de thuisploeg met 10 en trok stamnummer 1255 nogmaals ten aanval… het loonde wat Gaethan Lannoo wist de 4-3 te scoren op aangeven van Dylan Vens. De spanning was te snijden en in de meer dan 5 minuten extra tijd, meer dan terecht, wist rood-wit al dan niet nog te scoren… na verre inworp Jony Den Baes kon Michiel Vandromme het leder deviëren op doel… discussie omtrent de bal al dan niet over de lijn maar de arbitrage gaf geen krimp. Het bleef 4-3 na een hectische en knotsgekke wedstrijd…

Het verdict is gevallen. Na slechts één jaar in de hoogste provinciale reeks moet rood-wit straks zijn tenten terug opzetten in 2e Provinciale. Zeer spijtig ondanks het vele harde werk voor en achter de schermen om het doel, Eerste Provinciale, te kunnen bewerkstelligen, valt alles straks terug te herdoen. Dat de beoogde aanvallende versterking – mede door een correct financieel beleid - er niet was in 1e en zo ons scorend vermogen tot een zeer laag pijl bracht, is uiteraard één van de oorzaken. Niettemin moeten we vaststellen dat sommigen reeds al een tijdje met het hoofd in 2e vertoeven ondanks het verwoorden van hun ambitie om in 1e te willen spelen. Stapje in de wereld zetten daags voor de match werd meer regel dan uitzondering, liever scoren elders dan op de groene mat of gewoon het te ‘luchtig’ opnemen. Spijtig voor diegenen die wel met de juiste ingesteldheid op wedstrijddagen verschenen, spijtig voor diegenen die zich dagdagelijks inzetten en wroeten voor prima resultaten en een goede clubwerking… Het idee dat we in 2e wel weer top zullen spelen, is niet de evidentie. Jari Bourgeois zal straks niet alles oplossen… wat meer grinta, inzet en concurrentie zal er des te meer nodig zijn…

Nog 11 wedstrijden te gaan… laat ons hopen dat er toch nog enige positieve flow volgt om er toch maar geen véél te lang seizoen van te maken… een overwinning links en rechts zou mooi meegenomen zijn, zeker voor onze roodbroekjes en des te meer voor onze trouwe supporters die nog wekelijks op post verschijnen… zij verdienen straks de trofee van “speler (supporter) van het seizoen”…

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Kodia, Cardoen, Platteau (46′ Buyse), Depondt (66′ Vandromme), Lannoo, Vanmarcke, Vens, Wallican en Christiaens (46′ Claeys). Doelman Toebaert viel niet in.

Deerlijk: Depraetere, Molisse L, Cieters, Vanoost, Kabeya-Tshimanga (65′ Peci), Vatcheichvili, Derrag, Furniere, Wullaert, Verschelde (80′ Dekiere) en Dujardin. D’Helft en Vaernewyck vielen niet in.

Doelpunten: 12′ 32′ 47′ Verschelde (1-0 tot 3-0), 57′ Buyse (3-1), 68′ Claeys (3-2), 81′ Peci (4-2) en 89′ Lannoo (4-3).

Gele kaarten: 56′ Depondt (KFCM), 55′ Vanoost, 56′ Kabeya-Tshimanga, 60′ Wullaert, 66′ Verschelde en 83′ Dujardin (Deerlijk).

Rode kaart: 61′ Vanoost (2x geel) (Deerlijk).

Beeldmateriaal(later)

Scheidsrechters: dhr. Koen Vanhoutte, bijgestaan door dhr. Benny Vanacker en dhr. Frank Vandenborre.

.

Volgende wedstrijd: Sassp Boezinge - KFCM, zondag 27 januari om 15u.

Lineup

1. RONSE Daan
2. DEN BAES Jony
9. TACK Djordy
10. CARDOEN Gianluca
11. BOURGEOIS Jari
12. DEPONDT BrianYellow Card
13. LANNOO GaethanGoal
14. VANMARCKE Simon
17. VENS Dylan
18. WALLICAN Martijn
20. NAESSENS Mathieu

Subs

16. VANDROMME MichielSub12
19. CLAEYS SeppeGoalSub20
3. VAN POUCKE WoutGoalSub11
22. ANCKAERT Sander